chrome firefox opera safari iexplorer

Києво-Печерський заповідник співпрацюватиме з музеями Білорусі та Молдови

18 жовтня 2012 о 17:04

Між Національним Києво-Печерським історико-культурним заповідником та провідними музеями Білорусі і Молдови буде налагоджена плідна співпраця. Попередніх домовленостей про це було досягнуто під час візиту Генерального директора Києво-Печерського заповідника Любомира Михайлини на Перший Національний форум «Музеї Білорусі», що проходив у місті Гродно, повідомили УНН у прес-службі заповідника.

«Під час Форуму я поспілкувався з представниками шести провідних музеїв Білорусі, серед яких Національний художній музей Республіки Білорусь, Гродненьський державний музей історії релігії, Національний історико-культурний музей-заповідник „Несвіж“, Історико-культурний музей-заповідник „Заславль“ Гродненський державний історико-археологічний музей та Національний Полоцький історико-культурний музей-заповідник. Я передав їм на розгляд проекти Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво, і попередньо ми домовились про те, що будемо шукати спільні точки дотику. Також у співпраці з нами зацікавлені представники музейної галузі Республіки Молдова. Відповідну розмову я мав з директором Національного музею історії і археології Молдови Євгенієм Саввою», — розповів Любомир Михайлина.

Проект Меморандуму передбачає обмін інформацією про плани роботи та заходи, проведення спільних семінарів та симпозіумів; реалізацію спільних науково-видавничих та культурно-мистецьких проектів; співпрацю у сфері охорони пам'яток та об'єктів історико-культурної спадщини; проведення майстер-класів для реставраторів та здійснення спільних реставраційних проектів; проведення спільних виставок предметів образотворчого мистецтва та реалізацію інших експозиційних проектів; обмін друкованою інформацією, журналами, рекламними та науково-дослідними матеріалами.

Нагадаємо, наприкінці червня 2012 року було досягнуто домовленості про співпрацю між Києво-Печерським заповідником та трьома музейними установами Російської Федерації: Державним історичним музеєм Російської Федерації, Державним музеєм образотворчих мистецтв ім. О.С. Пушкіна та Московським державним об’єднаним музеєм-заповідником «Коломенське-Ізмайлово-Лефортово-Любліно».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути