chrome firefox opera safari iexplorer

«Київська фортеця» знову з директором

26 жовтня 2012 о 10:54

У справі резонансного звільнення В’ячеслава Кулініча з посади директора Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» стався неочікуваний поворот.

Учора пан директор повернувся до виконання своїх обов’язків. Правда, чи надовго — поки що невідомо, пише Голос України.

Про намір повернутися на своє робоче місце, В’ячеслав Кулініч повідомив напередодні на прес-конференції. Але одразу уточнив, що ніхто його, грубо кажучи, не запрошував. Та піти на цей крок він, мовляв, вирішив після останнього засідання суду, на якому розглядалась справа про законність його звільнення.

— На останньому засіданні Головне управління культури (у справі — відповідач) звернулось із клопотанням до суду з проханням відкласти ще на місяць слухання справи про моє звільнення. Клопотання мотивується тим, що зі мною, начебто, ведуться перемовини про укладання мирової угоди.

Щоправда, переконує В’ячеслав Кулініч, до нього особисто ніхто з цього приводу не звертався. А тому припускає, що такі заяви — то просто спроба затягнути розгляд справи. Адже, мовляв, законних підстав для його звільнення у Головного управління культури КМДА насправді не було.

— Але, можливо, я помиляюся, і насправді це рішення ГУ означає, що здоровий глузд переміг, — сказав на прес-конференції директор музею.

І уточнив, що прийняте рішення є певною мірою ще й спробою перестрахуватися, аби за місяць представники Головного управління у суді не сказали, що пропонували йому «піти на мирову», але він не погодився.

Отож учора В’ячеслав Кулініч, як і обіцяв, прийшов зранку на роботу. І понад те, навіть без зайвих проблем потрапив до свого кабінету.

— Я прийшов і почав працювати. Пізніше з управління культури приїхав начальник відділу кадрів. Почав кричати, навіть викликав міліцію, щоб мене силоміць вивели з кабінету. Правоохоронці, щоправда, у конфлікт вирішили не втручатися. Я сказав: «Ви ж самі хотіли зі мною «мирову» підписувати. Давайте її складати. Тільки не треба мені нічого на словах обіцяти. Усе повинно бути офіційно: пишіть мені, а я відповідатиму».

На цьому поки що і розійшлись. Та чи справа дійде до полюбовного вирішення питання, а чи ж заяви управління у суді — лише реверанси напередодні виборів, покаже час.

Нагадаємо, в липні цього року Головне управління культури КМДА видало наказ про звільнення з посади В’ячеслава Кулініча. Офіційна підстава: неодноразове порушення трудової дисципліни та невиконання доручень Головного управління культури. Натомість сам пан Кулініч переконаний: причиною звільнення стала його принципова позиція проти передання в оренду приватному музею частини пам’ятки — башти №4. А тому таке рішення називає незаконним і оскаржує його в суді.