chrome firefox opera safari iexplorer

Майже 5 млн українців працюють нелегально

23 жовтня 2012 о 17:03

4,7 мільйона українців на сьогодні працюють нелегально, тобто отримують зарплати в конвертах, не мають соціального захисту і нічого не платять до чотирьох державних соцфондів.

Про це заявив міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

«Я вважаю, що тут потрібен досить жорсткий, комплексний підхід. Перш за все, необхідне посилення відповідальності керівників підприємств за нелегальне робоче місце. Я вважаю, що за ці дії має відповідати не тільки персонально керівник, але і організація», — заявив віце-прем'єр.

За його словами, Україна могла б піти шляхом Болгарії та Чехії, коли вводилися 9 гарантованих рівнів зарплат, залежно від кваліфікації та секторів. «Дуже важливо домовитися з бізнесом про зниження єдиного соціального внеску, який сьогодні є найбільшим», — додав Тігіпко.

Як повідомлялося, нещодавно уряд схвалив програму сприяння зайнятості населення та стимулювання створення нових робочих місць на період до 2017 року.

Програма передбачає 10 основних напрямків роботи, серед яких стимулювання створення нових робочих місць, підвищення рівня зайнятості сільського населення, посилення мотивації до легальної зайнятості та сприяння зайнятості соціально вразливих категорій населення, особливо молоді та інвалідів.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути