chrome firefox opera safari iexplorer

Молодь навчать зберігати історичні надбання за допомогою сучасних технологій

12 жовтня 2012 о 12:40

У жовтні 2012 року розпочинається другий етап проекту «Історична спадщина України – світовий доступ в електронному форматі». Протягом року його організатори зосередяться на вирішенні проблеми працевлаштування та вибору професії серед молодої категорії населення.

Як повідомила куратор проекту Олена Крикун, «від жовтня ми, молодіжна громадська організація Асоціація «Інтелектуальне лідерство» та інші співорганізатори проекту, розпочинаємо активну громадську кампанію із залучення до проекту молоді віком від 16 років. Нам би хотілося не лише привернути увагу такої активної категорії населення, як молоді українці до проблем збереження інтелектуальних надбань держави, а й спробувати хоча б частково врегулювати невтішну ситуацію із ринком молодіжної праці».

Зокрема, вже заплановано проведення двох навчально-профорієнтаційних програм за підтримки молодіжних центрів праці. Ці безкоштовні заняття будуть присвячені отриманню базових навичок у студентів та старших школярів для роботи з комп’ютером (курс «Інформаційно — комп’ютерна грамотність») та графічними програмами обробки зображень (курс «Обробка оцифрованих видань сучасними програмними засобами»).

Окрім практичних інструментів, тренери зупиняться й на загальних питаннях актуальності збереження першоджерел в електронному вигляді.

Як прогнозують співорганізатори навчання – спеціалісти компанії «Електронні архіви України» — фахівця з оцифрування документальної спадщини, усього до навчальної програми буде залучено понад 170 осіб. А найкращі зі студентів отримають почесні грамоти та будуть запрошені на роботу.

Довідка

Нагадаємо, що проект «Історична спадщина України – світовий доступ в електронному форматі» є спільною ініціативою МГО Асоціація «Інтелектуальне лідерство», Національної історичної бібліотеки України і відбувається за підтримки Міністерства культури України, Української бібліотечної асоціації, Державної служби молоді і спорту, компанії «Електронні архіви України».

Другий етап проекту реалізовується за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження». Його мета – збереження і популяризація культурно-історичної документальної спадщини світового і загальнонаціонального значення, зосереджених в фондах Національної історичної бібліотеки України.

Цей проект започатковує громадську ініціативу Digital Ukraine Worldwide, що спрямована збереження культурних та наукових надбань України, розкриття її соціальної значущості на міжнародній арені, а також підтвердження її європейської ідентичності та загальносвітової цінності.

Приєднуйтеся до проекту «Історична спадщина України – світовий доступ в електронному форматі» у соціальній мережі Facebook — DigitalUkraine

За інформацією медіа-координатора проекту «Історична спадщина України — світовий доступ в електронному форматі»

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути