chrome firefox opera safari iexplorer

Музей у Пирогові запрошує киян та гостей на «Свято хліба»

02 жовтня 2012 о 10:43

Національний музей народної архітектури та побуту України запрошує  киян та гостей міста на «Свято хліб» яке відбудеться  6-7 жовтня  2012р. з 12.00 до 16.00 години  на «Співочому полі» у Пирогові, повідомили УНН у прес-службі КМДА.

«Хліб здавна вважався символом святості, символом радості, щастя, здоров' я та багатства. Із хлібом зустрічали новонароджене дитя, з хлібом вітали і породіллю. Пізніше з хлібом виряджали дитя до Христа, а коли підросте, то з хлібом виряджали й до школи. З хлібом одружували молодих, хлібом благословляли батьки дітей до шлюбу», — йдеться у повдіомленні.

У програмі свята:на сцені «Співочого поля» Вас чекає презентація української обрядової випічки від учасників свята. На святі виступатимуть кращі аматорські фольклорні колективи з Київщини, Кіровоградщини, Вінниччини та інші, у виконанні яких будуть виконані різні обрядові пісні та дійства із залученням  хліба.

Ви зможете взяти участь у різноманітних дегустація хлібобулочни х виробів, тематичних забавах для дорослих та дітей.

Крім того на Співочому полі буде організовано виставку-продаж хліба, обрядової випічки та різних хлібобулочних виробів. На святі можна буде придбати різноманітні предмети обрядової культури (форми для випічки, кераміку,обрядове гаптування).

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути