chrome firefox opera safari iexplorer

На Донеччині встановили одразу два рекорди

03 жовтня 2012 о 15:19

Нещодавно Книга рекордів України поповнилася відразу двома рекордами: 232-у річницю з дня заснування свого селища жителі Ялти ( на березі Азовського моря в Донецькій області) відзначили виготовленням найбільшого в країні чебурека. А з маленьких чебуреків виклали карту України.

Представник Книги рекордів України Сергій Калинич зафіксував, що карта країни вийшла розміром 4,4 на 2,8 метра, а гігантський чебурек — 2,02 на 1,08 метра.

Як повідомив Сергій Калинич, ялтинський чебурек, мабуть, найбільший у світі. А попередній рекорд був зафіксований два роки тому в Євпаторії, де спекли чебурек розміром 55 на 32 см.

Місцеві жительки, які на кухні дитсадка з ночі пекли чебуреки за «секретним» грецьким рецептом, розповіли, що на виготовлення мега-чебурека і звичайних чебуреків (для карти України) пішло 30 кг м’яса, 18 кг борошна, чотири кілограми цибулі, 10 пачок чорного меленого перцю, а також певна кількість... горілки, яку використовують при замішуванні тіста для грецьких чебуреків.

Готували смакоту близько п’яти годин, а з’їли після офіційної реєстрації рекорду за п’ять хвилин!

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути