chrome firefox opera safari iexplorer

Перший сніг в Україні випаде вже в п'ятницю

22 жовтня 2012 о 14:52

У п'ятницю, 26 жовтня, в Україні очікується сніг. Спочатку він випаде на заході країни, а вже 27-28 жовтня — в центрі.

Про це сьогодні, 22 жовтня, повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

Він зазначив, що похолодання розпочнеться із західних областей України. «Уже з 26 жовтня у цьому регіоні пройдуть дощі з переходом у сніг», — сказав головний синоптик країни.

«Ми очікуємо випадання інтенсивних опадів у вигляді мокрого снігу і навіть формування сніжного покриву», — уточнив він.

Директор Укргідрометцентру також зазначив, що в південних і південно-східних регіонах будуть спостерігатися інтенсивні дощі.

«Інтенсивний сніг випаде спочатку на заході, а потім протягом 27-28 жовтня в центральній частині України», — сказав він.

Очікується, що в цих областях також випаде сніг з утворенням снігового покриву. Але вже 29-30 жовтня інтенсивність опадів буде меншою.

«Якщо говорити про Київ, 27 жовтня снігу ще не буде. 28-го ситуація складна, тому що зона опадів буде проходити дуже близько від Києва над його південно-східними районами. Сьогодні ми схиляємося до того, що буде холодно. Якщо говорити про вибори в цілому, то в південно-східних частинах України погода буде не зовсім комфортною для людей і їх приходу на дільниці», — сказав Кульбіда.

За словами Кульбіди, похолодання будуть супроводжувати штормові вітри зі швидкістю 17-20 м/с.

Зниження температури вночі 27-28 жовтня очікується на всій території, крім Криму та Приазов'я, — від 0 до 5 градусів морозу. Денна температура складе 6 º С.

У той же час, зазначив Кульбіда, вже на початку листопада в Україні потеплішає: вночі температура підвищиться до 9º С, а денна температура зросте до +7 ... +12 º С.

«Таким чином, потепління буде досить відчутним», — резюмував головний синоптик.

Як повідомлялося, 2012-й рік увійде в трійку найтепліших років в Україні за весь період метеоспостережень, які ведуться у Києві з 1881 року.

Розділи: Довкілля

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути