chrome firefox opera safari iexplorer

Підкуп виборців під час цієї кампанії побив рекорди – КВУ

30 жовтня 2012 о 13:20

У Комітеті виборців України констатують, що під час парламентських виборів зафіксували рекордну кількість фактів підкупу виборців.

«Ніколи на виборах в Україні стільки фактів підкупу ми не фіксували», – заявив голова КВУ Олександр Черненко під час дискусії за підсумками виборів, що відбувається в посольстві Німеччини.

За його словами, вибори, які відбулися в неділю, не наблизили країну до демократичних стандартів, оскільки на всіх стадіях виборчого процесу зафіксували низку проблем.

Зокрема, як заявив Черненко, сформовані комісії не були збалансовані, підрахунок голосів у деяких округах досі затягується, за мажоритарними округами виявили багато фактів підкупу виборців.

Голова КВУ наголосив, що наразі немає підстав вважати, що порушення, які були в день голосування, можуть вплинути на результати. Однак, за його словами, на підсумки виборів можуть суттєво вплинути порушення під час підрахунку голосів.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути