chrome firefox opera safari iexplorer

Проект «Спляча красуня» звинувачують у пропаганді гомосексуалізму

15 жовтня 2012 о 15:41

Міністерство культури просить пояснень від Національного музею через скаргу незареєстрованої Української Правовірної Греко-Католицької Церкви (УПГКЦ), яка називає пропагандою гомосексуалізму проект Полатайка ''Спляча красуня''.

Про це пише ВВС-Україна.

Незареєстрована Українська Правовірна Греко-Католицька Церква поскаржилася на керівництво Національного художнього музею за «рекламування збочення» — так сказано у скарзі на ім'я голови комісії з питань захисту суспільної моралі Василя Костицького

Обурення церкви викликав перформенс українсько-канадського художника Тараса Полатайка, який завершився в Києві майже місяць тому.

В рамках проекту кожен повнолітній, дотримавшись певної процедури, міг спробувати розбудити поцілунком «сплячих красунь». В результаті, одна з учасниць мистецької акції розплющила очі у той момент, коли її цілувала інша дівчина.

УПГКЦ розцінила таку сучасну версію історії як пропаганду лесбійських стосунків

На скаргу вже відреагували — у листі від 8 жовтня, копію якого Тарас Полатайко продемонстрував ВВС Україна, директор департаменту культурної спадщини та культурних цінностей міністерства культури Микола Вінграновський просить керівництво музею дати пояснення з приводу того, що відбулося.

Водночас найбільшу греко-католицьку громаду в Україні об'єднує не УПГКЦ, а Українська Греко-Католицька Церква, яка є зареєстрованою, на відміну від УПГКЦ.

Скарга з боку УПГКЦ з'явилася за кілька днів до того, як український парламент у другому читанні розглядатиме законопроект про пропаганду гомосексуалізму.

Автори пропонують встановити відповідальність за пропаганду сексуальних відносин між особами однієї статі, а також за використання для таких цілей друкованих видань, теле- та радіомовних організацій.

Організації, які захищають права геїв, кажуть, що цей законопороект, який підтримали 289 депутатів, дискримінує геїв та заборонятиме їм збиратись публічно.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути