chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні набув чинності закон, що дозволяє персоналу охорони застосовувати фізичну силу до покупців

18 жовтня 2012 о 09:56

Сьогодні в Україні набув чинності закон, що дозволяє персоналу охорони застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби і використовувати службових собак проти правопорушників, набув чинності. Закон «Про охоронну діяльність» був опублікований у газеті «Голос України».

Закон визначає повноваження суб'єктів охоронної діяльності, гарантії правового і соціального захисту персоналу охорони, права фізичних та юридичних осіб під час здійснення охоронної діяльності, порядок контролю, а також взаємодія суб'єктів охоронної діяльності з державними органами з галузі охорони правопорядку та боротьби зі злочинністю.

Згідно ст. 12 закону, персонал охорони отримує право, крім застосування фізичного впливу, проводити відкриту відео — і фотозйомку подій як допоміжний засіб попередження протиправних дій з обов'язковим повідомленням на охоронюваному об'єкті, інформації про здійснення таких заходів.

Також суб'єкти охоронної діяльності і правоохоронні органи можуть спільно організовувати взаємодію і надавати взаємодопомогу в діяльності, спрямованій на попередження, припинення та розкриття злочинів і забезпечення охорони громадського порядку. Крім того, закон регулює видачу ліцензій охоронним фірмам.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути