chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Києві відбудеться прем'єра кіноальманаху «Україно, Ґудбай»

25 жовтня 2012 о 13:54

Сьогодні, 25 жовтня, в рамках київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» відбудеться прем'єра альманаху «Україно, Ґудбай» — добірки українських короткометражних фільмів на тему зовнішньої та внутрішньої еміграції у сучасній Україні.

Гала-прем'єра альманаху «Україно, Ґудбай» відбудеться у рамках позаконкурсної програми кінофестивалю Молодість у секції Українські прем'єри. Презентація пройде 25 жовтня о 20:00 в Червоному залі кінотеатру Київ за участю творчих груп фільмів, відібраних для прокатної версії і продюсерів проекту — Дениса Іванова, Володимира Тихого та Ігоря Савиченка, повідомили Корреспондент.net у прес-службі компанії Артхаус Трафік.

«Україно, Ґудбай» — це результат роботи творчої лабораторії, яка була створена для пошуків шляхів розвитку українського кіно. У рамках проекту знято 25 короткометражних робіт загальною тривалістю 6 годин.

До прокатної версії альманаху увійшли лише 6 стрічок, відібраних продюсерами: Побачення (реж. Євген Матвієнко), Борода (реж. Дмитро Сухолиткий-Собчук), Пиріг (реж. Юрій Ковальов), Янгол смерті (реж. Володимир Тихий), Як козаки в космос полетіли (реж. Євген Матвієнко), Ядерні відходи (реж. Мирослав Слабошпицький).

В український прокат «Україно, Ґудбай» вийде 1 листопада.

«Україно, Ґудбай» розпочиналася як проект про еміграцію, як спроба дослідити причини, що змушують українців тікати з рідної країни. З часом проект переріс у масштабне кіновисловлювання — про те, чому українці відчувають себе чужинцями у своєму будинку; про те, як бачить навколишню дійсність нове покоління кінематографістів; про те, що відбувається з нами тут і зараз", — говорить редактор проекту кінознавець Володимир Войтенко.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути