chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Києві відкриється виставка засновника легендарного гурту «Кобза»

11 жовтня 2012 о 10:55

11 жовтня 2012 року, о 18.00 у галереї «АтрибутЪ» відкриється виставка одного з засновників легендарного гурту «Кобза», популярного у 70-ті та 80-ті роки ХХ-го сторіччя, вокаліста, музиканта та художника Валерія Вітера «Акварельна рапсодія».

У віці тринадцяти років він знявся у кінофільмі «Українська рапсодія» режисера Сергія Параджанова в одній з головних ролей. У 1971 році, після закінчення Київського художнього інституту, Валерій Вітер вже стояв у витоків ВІА «Кобза».

Мало хто з радянських музикантів мав тоді таку шалену популярність по всій території СРСР та закордоном, яку мали «кобзарі». З тих часів його творче життя тримається на двох китах: музика та образотворче мистецтво.

Творчий доробок Валерія Сергійовича — це понад 5 тисяч концертів та більше 150 персональних та групових виставок по всьому світу. Він є автором сотень плакатів на соціальні та екологічні теми.

«Укркіно» десятки разів замовляло кіноплакати у Валерія Вітера до багатьох радянських та іноземних фільмів. Його акварельні роботи та художні плакати представлені в музеях Росії, Польщі, Японії, Мексики, Великобританії, Канади, України, а також в приватних колекціях.

Виставка «Акварельна рапсодія» створена від яскравих вражень з концертних турів по різним країнам Європи, Азії, Австралії та Америки, з ансамблем “Кобза” , а також з приватних подорожей художника Валерія Вітера.

«Акварельна рапсодія Валерія Вітера» триватиме щодня до 7-го листопада 2012 року за адресою Київ, вул. Шовковична 30-Б, у галереї «АтрибутЪ»

P.S.

08.10.2012 в Національній філармонії України о 19.00 відбудеться концерт ансамблю «Кобза-оригінал» разом з народною артисткою України Ніною Матвієнко.

За матеріалами галереї «АтрибутЪ»

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути