chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні Україна переходить на зимовий час

28 жовтня 2012 о 00:09

Україна перейде на зимовий час 28 жовтня о 4-й годині стрiлки годинникiв переведуть на годину назад.

Нагадаємо,  Верховна Рада не має намiру до виборiв ухвалювати якiсь рiшення з питання часу.

«Питання про доцiльнiсть переведення стрiлок годинника двiчi на рiк досить дискусiйне. I напередоднi виборiв ми не хочемо порушувати теми, якi пiдривають суспiльство. Адже нас можуть звинуватити, що ми пiдiгруємо Росiї, або навiть побачити, що, скасувавши перехiд на зимовий час, ми даємо сигнал Кремлю про готовнiсть вступити до Митного союзу. Тож до виборiв ми навiть не обговорюватимемо тимчасовий законопроект», — розповiв заступник голови фракцiї Партiї регiонiв Михайло Чечетов.

Як вiдомо, 25 березня Україна перейшла на лiтнiй час.

Уряд України пропонує Верховнiй Радi скасувати перехiд країни на лiтнiй час iз 2013 року. Документ передбачає введення в Українi часу другого часового поясу (київський час) без переведення годинникової стрiлки. Тобто можливо, що пiсля повернення восени до зимового часу Україна вiдмовиться вiд щорiчного введення лiтнього часу.

У законопроектi пропонується перевести годинникову стрiлку навеснi на лiтнiй час, а восени скасувати дiю лiтнього часу й уже не переводити годинникову стрiлку, тобто ввести на територiї України час другого часового поясу (київський час) без щорiчного переведення годинникової стрiлки.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути