chrome firefox opera safari iexplorer

Сповіщаємо про «Третю моральну перемогу козаків «Мамаєвої Слободи» над правнуками руйнівників Запорозької Січі – Всевеликим Військом Донським Російської Федерації

08 жовтня 2012 о 16:55

Панове товариство, правнуки гордих лицарів степу Запорозьких козаків!
Козацька Спадкова Духовна Республіка на «Мамаєвій Слободі» має честь нагадати, що в державному гімні України є дуже значущі слова для кожного справжнього українця, в жилах якого ще тече горда спадкова кров давніх козацьких родів:
«…Душу, тіло ми положим за нашу свободу.
І покажем що ми браття козацького роду…».

З древньої столиці «чубатих слов`ян» міста Києва, радісно сповіщаємо всю людність України про «Третю моральну перемогу козаків «Мамаєвої Слободи» над правнуками руйнівників Запорозької Січі – Всевеликим Військом Донським Російської Федерації.

Дійсно, цього року, як і в попередні 2010 та 2011 роки отамани Всевеликого Війська Донського не надіслали своїх кращих козаків на «Поєдинок честі», що мав відбутися в козацькому селищі «Мамаєва Слобода» на Покрову. Відтак Донським козакам Російської Федерації вже втретє зарахована технічна поразка за неявку на поєдинок.

Відсьогодні, тобто числа 4, місяця жовтня, року Божого 2012 триразовим переможцем у «Поєдинку честі» достроково був названий кращий на євроазійському континенті підрозділ українських козаків з «Мамаєвої Слободи» під орудою Наказного отамана Олега Юрчишина.

«Ой вийди, вийди, московський царю, нехай ми собі поговоримо, свої коники випробуємо, а ясні мечики вимоцуємо: Чий коник швидший і мечик твердший? Ой виїдь, виїдь, ти, московський царю, на ту толоку, та на мураву, покажи славу, ти, московський царю!" (Давня українська колядка).

Господь Бог любе Трійцю. Тож Козацька Спадкова Духовна Республіка на «Мамаєвій Слободі» щиро вітає правнуків лицарства Запорозького Низового – сучасних українських козаків Левушківського, Кущівського, Платнирівського, Пластунівського, Батуринського, Щербаківського, Менського та Корсунського куренів славного Війська Запорозького Низового з триразовою перемогою у «Поєдинку честі»!

А Донським козакам Російської Федерації, що втретє отримали моральну поразку в «Поєдинку честі», сповіщаємо, що дарма вони не приїхали до нас «скуштувати білого козацького тіла», а відтак «нагороджуємо їх» «Орденом козацької неслави» першого ступеня.

У 2010 році Донські козаки за неявку на поєдинок були нагороджені «Орденом козацької неслави Третього ступеня»; у 2011 році росіяни були удостоєні «Ордена козацької неслави Другого ступеня». Таким чином у жовтні 2012 року Всевелике Військо Донське віднині і повіки є повним кавалером «Ордену козацької неслави» трьох ступенів, з чим ми їх і вітаємо!

Отамани Російського козацтва нехтуючи своїм «Кодексом честі» козака, котрий опублікований на головній сторінці офіційного сайту Всевеликого Війська Донського тричі: в 2010, 2011 та 2012 роках так і не надіслали кращих Донських козаків на «Поєдинок честі».

Така принизлива для лицарської честі та гідності, тобто відверто антикозацька поведінка Отаманів Всевеликого Війська Донського є, на превеликий сором, ганебною традицією для козаків Російської імперії.

Мало хто з сучасників здогадується, що саме Донське козацтво взяло найжвавішу участь в руйнуванні у 1775 році «гнізда золотої вольності» — Запорозької Січі.

В тій огидній та брудній військовій кампанії з ліквідації «Матері-Січі» брало участь дванадцять полків та одинадцять ескадронів Донського козацтва.

Православні Донські козаки так захопилися, що за свідченнями сучасників сокирами рубали царські врата в козацькій січовій церкві в ім`я Покрова Пресвятої Богородиці, котрі були виготовлені з масивного литого золота, обдирали святі образи, випалювали золототкані ризи. Жоден дорогоцінний камінчик не сховався від «христолюбивого» православного воїнства. За «подвиги», здійснені в цій військовій кампанії, тоді ще підполковник (а пізніше Наказной Атаман Донского казачьего Войска, генерал от кавалерии, граф Российской империи) Денисов Федор Петрович стає Георгіївським кавалером, тобто нагороджується Орденом Святого Георгія IV ступеня, Указом імператриці Катерини ІІ від 10.07.1775 р.

Один із цих дванадцяти полків Донського козацтва ще дуже довго стояв гарнізоном на попелищі Запорозької Січі і, як «цепний пес» німкені Катерини ІІ, стеріг, аби «чубаті слов`яни» знову не повернулись до свого вільного гнізда…

Царів немає, імперії немає, зате традиції ігнорування Отаманами Всевеликого Війська Донського «кодексу честі» козака залишаються незмінними навіть через 237 років після підлого руйнування Запорозької Січі.

Донські козаки мають великий гріх перед «Матір`ю Січчю», яка їх породила. Адже саме православне українське лицарство з сучасної Черкащини та Київщини стояло біля витоків утворення перших козацьких форпостів на Дону, Кубані, Тереку, Уралу та Сибіру.

Для істориків є загальновідомим факт, що перші сто років існування козаків на Дону були тісно пов`язані з Запорозькою Січчю. У цей період всі отамани на Дону, як і більшість козаків, були вихідцями з України. І навіть ще до ліквідації Запорозької Січі у 1775 році в ряду інших 38 куренів існував курінь вихідців із річки Дон, так званий Дінський курінь Війська Запорозького Низового.

Тож як же ж великі Отамани Донського козацтва могли приїхати до нас на «Двобій честі» та відзначати спільно свято Покрови Пресвятої Богородиці, якщо вони підсвідомо розуміють, що є великими грішниками. Адже ж перед тим, як приїжджати до нас, нащадків Війська Запорозького Низового, на «Двобій честі» треба було б, по-перше, мати її, оту гонорову «козацьку честь», а по-друге, варто було б офіційно вибачитись за руйнування колиски козацтва та пограбунок Січової Покровської церкви, аналог якої і відтворено у нас в козацькому селищі «Мамаєва Слобода» в серці столиці України місті Києві.

В XVI-XVIII ст... на Запорозькій Січі кожен, хто вважав себе козаком, входив до одного з 38 куренів. Курені на Запорозькій Січі становили осередок своєрідного земляцтва і мали назву областей чи поселень України, вихідці з яких первісно їх сформували. Тому чимало куренів Запорозької Січі мали назву українських міст та сіл або ж місцевостей.

До відома Верховного Отамана Союзу козацьких військ Росії та закордоння, головного Отамана Всевеликого Війська Донського пана ВОДОЛАЦЬКОГО В.П. нижче публікуємо прізвища з реєстру козаків «Нової Січі» Війська Запорозького Низового, який був укладений у 1756 році. Починаємо саме з реєстру козаків Донського куреня (козаки вихідці зі Слобожанщини, Сіверського Донця, Середнього та Нижнього Дону). Хочемо також звернути увагу, що в ньому немає жодного російського прізвища, а це своєрідний «паспорт» населення Дону того часу.

Адже ж Донське козацтво, «не знаючи» власної історії, продовжує вважати наші споконвічні українські козацькі землі своїми. Російське козацтво за останні 237 років, цебто з часу руйнування у 1775 році Донськими полками Запорозької Січі, так і не втямило, що козацький кодекс честі і поліцейсько-жандармські функції є речами діаметрально протилежними, а відтак неприйнятними для вільних людей, які називають себе козаками. Або ти вільна людина – козак, або ж ти цепний пес – поліцай.

Саме тому, щиро по-козацьки, ще раз просимо всіх бажаючих, в тому числі й козаків Всевеликого Війська Донського знайти в реєстрі Донського куреня Війська Запорозького Низового хоча б одне російське прізвище.
РЕЄСТР ВІЙСЬКА ЗАПОРОЗЬКОГО НИЗОВОГО НОВОЇ СІЧІ 1756 РОКУ (12760 козаків)

38 Дінський (Донський) курінь Війська Запорозького Низового
Дінський — від річки Дін (Дон) й Сіверський Дінець (Сіверський Донець) (так дотепер вимовляє цю назву населення Середнього Дону між його притоками Богучаром та Дівицею, що є нащадками козаків Острогозького слобідського козацького полку)

Отаман — Степан Сірий

Прокіп Довженко
Микита Білий
Федір Стуконіг
Степан Сірий
Яцько Литвин
Іван Письменний
Іван Страх
Іван Ворона
Савка Криворукий
Павло Лошак
Грецько Дуб
Андрій Матрос
Хома Жила
Максим Старенький
Федір Таран
Степан Бойко
Федір Шульга
Юхим Великий
Федір Безсонний
Андрій Покотило
Степан Бойко
Пархим Баранник
Михайло Садівський
Федір Жеребець
Семен Розвора
Іван Клочко
Михайло Чорний
Андрій Дерев`янко
Дмитро Цап
Пилип Полежай
Іван Сивокобила
Андрій Забара
Яцько Тилька
Іван Лях
Савка Кіт
Андрій Халепа
Іван Бобир
Терешко Роздайбіда
Назар Жоболда
Іван Кучер
Олексій Безкровний
Нечипір Чуприна
Юрко Швець
Іван Сукур
Іван Бородавка
Онисько Волошин
Остап Чайка
Грецько Застава
Михайло Шульга
Степан Шепіль
Данило Малинівський
Грецько Білий
Василь Пінурка
Пилип Хорт
Грицько Скорина
Мартин Ніс
Федір Дін
Василь Кривошия
Ігнат Шрам
Іван Нелідничий
Кузьма Сухий
Сидір Чайка
Федір Литвин
Артем Чорний
Остап Великий
Павло Дженченко
Корній Джепка
Петро Малий
Ігнат Рудий
Іван Кислий
Корній Ніс
Мирін Литвин
Андрій Кабака
Ігнат Тільний
Михайло Шульга
Федір Шульга
Григорій Баштан
Мусій Білий
Іван Попович
Самійло Порохненко
Петро Субота
Яким Пукало
Семен Топал
Іван Субота
Олекса Гончаренко
Остап Чвірко
Грицько Мірочний
Юхим Манджула
Яцько Білий
Іван Товстик
Іван Халепа
Процько Малий
Данило Старенький
Роман Зелений
Ісько Коваль
Грицько Тупота
Яцько Кривенький
Демко Журавель
Федір Нечай
Микита Тесля
Кіндрат Білий
Павло Невінчаний
Павло Стрига
Зінець Клочко Менший
Демко Чумак
Федір Крижанівський
Іван Дрюк
Олексій Волошин
Роман Коваль
Олексій Козир
Євтух Безсоненко
Грицько Гриб
Мирін Караванець
Грицько Шевчик
Борис Шевчиків брат
Матвій Дуда
Пилип Брагарник
Федір Сторчак
Андрій Дерев`янко
Свирид Приблуда
Федір Стрижак
Данило Стрижак
Михайло Мамай
Юхим Танцюра
Прокіп Чапкий
Андрій Дід
Степан Дубина
Хома Череватий
Іван Малий
Левко Рудий
Яцько Гуртовий
Клим Завала
Василь Малий
Яким Високий
Денис Таран
Гордій Гнатівсин
Наум Малий
Конон Обдула
Яцько Різник
Кіндрат Чуприна
Наум Таран
Костя Великий
Онисько Білий
Яцько Сторчак
Павло Ніс
Лук`ян Капаніс
Сидір Великий
Наум Чорненький
Пилип Половинка
Кіндрат Йона
Яцько Гаркуша
Савка Коваль
Іван Дужий
Тиміш Литвин
Клим Тримбач
Кирик Ніс
Максим Журба
Костя Тиможний
Степан Журавель
Іван Ломака
Ігнат Ніс
Данило Сон
Михайло Базавлук
Тиміш Щербина
Панас Чорнявський
Іван Сагайдачний
Тиміш Дробот
Ісько Совимний
Омелько Донець
Йона Малий
Корній Таранець
Петро Гаркуша
Назар Запічний
Василь Стрійний
Ісько Таран
Дмитро Тягун
Михайло Дядько
Нечипір Строць
Роман Трьомсин
Іван Чорний
Ісько Циван
Федір Кобила
Лук`ян Дудіжвин
Хома Чорний
Трохим Червоношиїй
Грицько Малий
Андрій Величко
Семен Барзазим
Харко Шульга
Хома Баштанник
Нечипір Старий
Луцько Щербина
Максим Кривенький
Корній Бурдюг
Трохим Бурдюг
Федір Бухиниченко
Василь Малий
Грицько Музика
Мартин Вечір

37 Калниболоцький курінь Війська Запорозького Низового
Калниболоцький – від містечка Калниболото, райцентр Черкаської області що з 1795 р. зветься Катеринополем, що розташований на річці Гнилий Тикич.

Отаман – Федір Сохацький

Андрій Сохацький
Кузьма Великолужний
Лук’ян Головко
Ярема Соловей
Федір Вмічадло
Іван Дігтяр
Семен Лотиш
Іван Похитун
Марко Ус
Яцько, Шаповалів брат
Грицько Борода
Лук’ян Малий
Ігнат Бровко
Степан Невінчаний
Назар Крикливий
Михайло Батько
Іван Гладкий
Омелько Коропець
Антон Лотвишів
Петро Лапій
Іван Чорний
Детько Деркач
Петро Зацюканий
Павлик Малий
Костя Чорний
Яцько Вусань
Антон Прибивко
Юхим Котляр
Тиміш Гусь
Федір Сякий
Федір Монастирський
Іван Несолиборщ
Іван Коваль
Іван Безпалий
Прокіп Зіркач
Іван Самарський
Семен Нора
Павло Небачивий
Яцько, Павлів брат
Кирило Кирюша
Трохим Щербина
Костя Мигидло
Лук’ян Тесля
Андрій Топчій
Яцько Топчієнко
Іван Топчієнко
Кузьма Топчієнко
Демко Швець
Трохим Норенко
Левко Чорний
Яцько Швець
Антон Губа
Фесько Гладій
Іван Кладимний
Яцько Рублівський
Хома Вид
Яцько, Батьків Брат
Данило Заруба
Антон Соловоз
Іван Лепетуха
Грицько Коблик
Тиміш Яровець
Степан, Кравців Брат
Андрій, Кравців Брат
Детько Письменний
Данило Смалько
Мартин Набік
Матвій Кулик
Грицько Шерстюк
Тиміш Гераськовий
Омелько Тисик
Остап Дід
Левко Анцибір
Аврам Дундук
Грицько Балабан
Тимко Скрипник
Ясько, Іванів Брат
Каленик Цап
Каленик Сукур
Семен Сластіон
Степан Бульба
Іван Кривий
Семен Дуплій
Онопрій Гаркуша
Михайло Овчина
Матвій Красивський
Степан Уліженко
Петро, Сахацького рідня
Ілько Війт
Мартин Гунька
Андрій Кравець
Петро Посунько
Дмитро Сланько
Степан Щербина
Василь Таран
Грицько Литвин
Павло, Литвинів Брат
Грицько Компанієць
Харко Лоцман
Омелько Бровченко
Павло Кульбачник
Семен Малий
Федір Музика
Омелько Черевко
Олексій Окатий
Данило Син Жирівський
Петро Сивидин
Давид Шпитаний
Ілько Шолудівський
Ілько Лакей
Остап Швець
Іван Ямейко
Іван Кістяний
Антон Жалдак
Ісько, Сторчаків Брат
Павло Пшіненко
Лук’ян Глухий
Павло Шрам
Микита Крючок
Іван Безщасний
Матвій Головко
Матвій Кушнір
Гаврило Джум
Гаврило Рудько
Данило Шмалько
Марко Кузуб
Демко Кугут
Іван Горб
Іван Шивіла
Левко Малий
Клим Жвенський
Василь Жувалька
Федір Таран
Яцько Кравець
Степан Письменний
Федір Кілобалок
Марко Медвідь
Кирило Ус
Іван Шрамів Маріїн
Гаврило Литвин
Матвій Збаражський
Петро Завала
Василь Проненко
Ігнат Похил
Мойлі Коврига
Василь Цифірь
Михайло Сторчоніг
Микита Ворона
Дмитро Діброва
Василь Бойко
Гаврило Ніс
Омелько Діброва
Остап Зима
Данило Білий
Яким Стрілець
Павло Михненко
Іван Горжа
Лаврін Остроух
Микита Таран
Ігнат Мовчан
Савка Чорний
Яцько Коваленко
Устим Таранець
Савка Кучир
Яцько Легненко
Петро Галушка
Ігнат Кокашка
Остап Литвин
Кузьма Драбина
Улас Обертас
Петро Джура
Василь Вовк
Іван Бойко
Ігнат Похил
Семен Рабин
Антон Сухий
Максим Гаркуша
Федір Швець
Левко Кальміський
Хома Кальміський
Василь Чорнявський
Панас Заброда
Яким Швець
Трохим Головко
Василь Каштан
Олекса Калита
Корній Чушко
Денис Овід
Яцько Ніс
Ігнат Кривий
Федір Дрімлюга
Кузьма Ніс
Микита Тесля
Семен Заблуда
Левко Кардаш
Михайло Чумак
Олекса Субота
Олексій Обідим
Хома Негрій
Остап Безіменний
Савка Безбожник
Іван Чумак
Грицько Дава
Іван Бурмак
Василь Таран
Яким Сонливий
Федір Слюсар
Онопрій Удод
Назар Коваль
Василь Котляр
Юхим Чорний
Ігнат Малий
Федір Півник
Клим Голько
Ігнат Шепіль
Максим Білий
Кузьма Швець
Степан Недода
Грицько Смичадло
Василь Шаповиця
Грицько Садило
Федір Тонкошкір
Дмитро Білий
Ігнат Чорненький
Василь Товстик
Семен Білий
Процько Чорний
Микола Таран
Павло Вівчар
Микола Таран
Яцько Немібин
Іван Прач
Іван Варкуха
Корній Литвин
Роман Сухий
Яцько Деркач
Іван Недоступ
Ісько Гружений
Михайло Литвин
Павло Чорний
Трохим Кравець
Іван Кочерга
Семен Сир
Степан Щербина
Василь Кременко
Василь Таран
Кіндрат Ус
Іван Завара
Назар Кулеба
Ілько Мул
Кузьма Дрюк
Левко Толок
Грицько Синяй
Ігнат Жмурко
Василь Черевко
Кіндрат Кривий
Василь Кусанець
Федір Кумлик
Степан Литвин
Андрій Таран
Матвій Смагляцький
Іван Іщенко
Мартин Мохнатий

36 Кущівський курінь Війська Запорозького Низового
Кущівський – від села Кущівка на річці Ворскла, біля так-званого Біликового броду у Царичанському районі Дніпропетровської області на території Протовчанської паланки

Отаман – Григорій Гнений

Федір Бабко
Грицько Литвин
Омелько Крячок
Давид Бородавка
Лаврін Горб
Павло Гузь
Федір Сідан
Грицько Холодний
Василь Рудий
Петро Калниш
Іван Кімлик
Демко Кріт
Степан Рудий
Демко Панченко
Василь Сомак
Іван Кухаренко
Петро Сомак
Микола Косий
Лесько Зіван
Трохим Хужий
Кузьма Кириченко
Роман Кухаренко
Іван Брегеда
Микита Гогіль
Мартин Чорний
Ісько Бабак
Федір Вареня
Онисько Купикобила
Іван Гаркуша
Артем Попович
Степан Драбина
Федір Временний
Хведот Каплун
Іван М’який
Тиміш Губа
Лесько Письменний
Остап Чумак
Данило Цигиця
Олекса Заєць
Левко Білокінь
Степан Окатий
Андрій Коновал
Дмитро Талапинда
Максим Рот
Іван Запіка
Кіндрат Недрій
Лук’ян Ткач
Михайло Таран
Корній Білий
Андрій Карась
Петро Брус
Мусій Кривошия
Грицько Помоха
Хома Малий
Олекса Головко
Микита Штомпул
Дмитро Бохинник
Гаврило Сухий
Радько Чопик
Макар Диняк
Андрій Кривий
Яцько В’язик
Самійло Лисий
Василь Овал
Яцько Лисий
Олекса Лисий
Ісько Малий
Данило Бабак
Грицько Піт
Мусій Самбрат
Грицько Гузь
Іван Стовба
Ісько Глухий
Іван Швець
Михайло Чулик
Матвій Швець
Грицько Сукур
Наум Сірко
Василь Носик
Петро Таран
Василь Верхогляд
Федір Рябий
Тиміш Черв’як
Ілько Смалько
Василь Сукур
Петро Гаркуша
Василь Великий
Василь Черниченко
Іван Вус
Кирик Павучко
Грицько Журба
Лук’ян Чепинога
Андрій Шкодяр
Федір Мірко
Петро Швидкий
Тиміш Перехрест
Лук’ян Качан
Лаврін Довгий
Петро Маловічко
Степан Сухий
Остап Скат
Потап Бобошко
Іван Нога
Роман Воронченко
Василь Похил
Андрій Лоза
Корній Чорний
Михайло Колиба
Степан Швець
Федір Кравець
Яриш Горб
Левко Лата
Василь Білий
Тимофій Федорович
Данило Бурніс
Опанас Потороча
Яцько Зачепа
Дмитро Литвин
Яким Бичок
Іван Чуйко
Іван Ткачик
Олексій Бохинник
Степан Бойко
Ілько Чорний
Андрій Щербина
Яцько Литвин
Ісько Бухтій
Кирик Гавро
Іван Рудий
Матвій Швець
Демид Чорний
Трохим Білий
Каленик Безіменний
Василь Багалій
Федір Шкільник
Іван Письменний
Степан Сербин
Хома Сірий
Іван Жуковський
Данило Стуконіг
Хома Дерев’янченко
Іван Збирака
Михайло Панасенко
Андрій Рубашний
Микола Кунпан
Кирик Каплуненко
Андрій Шостопіл
Іван Самарик
Данило Кальміус
Василь Мірочник
Данило Дорошенко
Яким Скрипник
Яцько Сірий
Іван Ніс
Федір Чорний
Степан Пащенко
Михайло Ланський
Федір Чумак
Василь Великий
Семен Слизький
Андрій Чабаненко
Андрій Чумак
Андрій Кучер
Андрій Кирпа
Іван Волокита
Грицько Гуртовий
Іван Шульга
Микола Бойко
Василь Гостровус
Семен Чумак
Денис Низькоокий
Василь Горб
Василь Бохинник
Лук’ян Колишан
Гарасим Мальований
Андрій Корминазар
Кирик Лисий
Василь Плухоша
Гаврило Головко
Федір Басараб
Назар Малий
Павло Сухиня
Василь Щербина
Максим Донець
Каленик Косий
Яцько Губа
Максим Воша
Максим Лоб
Ігнат Заплава
Іван Лоб
Грицько Рот
Михайло Цілун
Петро Лихошерстий
Петро Кравець
Яким Вівчар
Максим Мовчан
Савка Понура
Харко Сегедич
Петро Скубадацький
Іван Шульга
Іван Обертас
Василь Дузь
Іван Лотриненко
Данило Маловік
Степан Неживий
Федір Дармаш
Семен Коваль
Кость Коваль
Яцько Гречка
Хома Ковальчук
Сергій Коваль
Данило Коваль
Семен Часник
Іван Щербина
Роман Письменний
Олекса Циба
Гарасим Дурний
Михайло Вус
Петро Куциба
Федір Куциба
Павло Кубло
Яким Пахно
Федір Щиголь
Ісько Кулик
Ярема Швець
Ярема Вічний
Мирін Перемітчик
Омелько Злодій
Микита Гарбуз
Семен Лусько
Грицько Білий
Явтух Витрішкуватий
Ім’я незрозуміле.Витрішкуватий
Іван Кадько
Федір Цапир
Федір Глиняний
Іван Кожушко
Пилип Котельва
Михайло Журба
Онисько Синиця
Павло Глухий
Петро Чумак
Мартин Зручний
Михайло Ніс
Андрій Шинкар
Іван Бохинник
Петро Лата
Клим Воронько
Іван Обдула
Петро Сухий
Пилип Дудник
Грицько Дурний
Грицько Болван
Ісько Жолдак
Омелько Сліпий
Федір Жолдак
Карпо Переволочинський
Іван Дрючко
Семен Сіроштан
Яцько Квасник
Петро Череватий
Петро Лазебник
Іван Полозяка
Степан Гаркуша
Прокіп Безпалько
Федір Баштанник
Юхим Попельнястий
Петро Пугач
Іван Чеш
Семен Кімлик
Іван Гунько
Омелько Полий Борошно
Федір Віблій
Хома Чорний
Процько Швець
Василь Золотар
Іван Золотар
Юхим Золотаренко
Максим Чуйко
Микита Круглий
Зінець Билименко
Іван Билим
Яцько Донник
Максим Воронченко
Павло Мирно
Степан Тижневий
Степан Сідий
Терешко Половий
Савка Кривий
Мусій Малий
Яцько Хох
Михайло Лях
Павло Лях
Ігнат Лях
Федір Лях
Іван Батько
Грицько Горб
Ігнат Старий
Іван Кресань
Юрко Драбиненко
Максим Дій
Яків Печерський
Артем Крутий
Іван Плаксивий
Микола Жавага
Юхим Чорний
Грицько Гилун
Ісько Журавель
Грицько Журавель
Прокіп Великий
Зінець Чорний
Федір Урсул
Іван Батрак
Василь Гаркуша
Яцько Зуб
Петро Мамай
Микита Цилурик
Карпо Таран
Іван Бондар
Степан Деркач
Олекса Волошенко
Максим Попович
Тарас Глухий
Ісько Лопух
Гаврило Зомлілий
Грицько Перехрест
Василь Перехрест
Карпо Матрос
Луцько Малий
Яцько Білий
Іван Свита
Касян Чорненко
Харко Товстик
Павло Малий
Андрій Радіта
Омелько Лепеха
Прокіп Перехрест
Омелько Дурний
Марко Лисий
Прокіп Дурмаць
Степан Кабан
Роман Чопила
Остап Чопила
Тиміш Чумак
Грицько Глушко
Степан Сербин
Степан Товстий
Степан Лобода
Петро Ситник
Данило Шматський
Олекса Сокур
Павло Пишний
Іван Барабаш
Семен Барабаш
Трохим Барабаш
Мартин Гук
Степан Ткачик
Яків Мотузка
Семен Товстоніг
Федір Червоний
Грицько Дубина
Остап Воронько
Яків Койша
Яцько Чумак
Ісько Вівчар
Дмитро Телюк
Андрій Капканчик
Савка Неминущий
Сила Товстик
Олексій Химченко
Гарасим Плига
Яків Головко
Максим Плохий
Максим Бойко
Лук’ян Малий
Федір Гак
Іван Сухий
Іван Ніс
Іван Стриг
Іван Дячок
Улас Чирчичко
Микола Кумпан
Павло Анцибора
Яцько Дін
Грицько Цигиця
Петро Головко
Хома Усатий
Ілько Високий
Опанас Круглий
Михайло Тупота
Данило Чалий
Радько Малий
Матвій Махиня
Опанас Шрам
Лук’ян Білий
Корній Чорний
Андрій Худий
Юхим Безіменний
Давид Жавада
Яцько Качан
Петро Бойко
Михайло Плохий
Яцько Сіренький
Лесько Швець
Михайло Сорока
Радько Чорний
Ісько Литвин
Карпо Чорний
Іван Ставицький
Конон Вусатий
Олекса Сухий
Марко Чорний
Іван Шульга
Яцько Грива
Прокіп Гривенко
Антон Посунько
Іван Штикдацький
Тарас Глухий
Максим Письменний
Степан Лук’янович
Максим Крамар
Кіндрат Процівський
Андрій Процівський
Іван Сімченко
Семен Сімченко
Василь Заєць
Василь Лещенко
Савка Лебединець
Петро Малий
Матвій Кирпа
Денис Рукавенко
Яким Білий
Лесько Багмутенко
Микита Головко
Грицько Головченко
Трохим Михайленко
Прокіп Кобеляцький
Микола Пашило
Охрім Конюшко
Василь Дрібас
Каленик Височин
Антон Гнідий
Семен Саврасий
Пилип Скнара
Корній Мадалас
Улас Великолузький
Олекса Тесак
Клим Цифірь
Онисько Дубоніс
Борис Вовковнян
Яким Проненко
Михайло Скічок
Роман Дробот
Хома Жуниченко
Степан Старосвітський

35 Поповичівський курінь Війська Запорозького Низового
Поповичівський — від того що туди попадали бурсаки — сини попів та учні богословських закладів.

Отаман – Іван Гетьман

Демко Жила
Андрій Джевада
Демко Шкода
Кіндрат Старий
Олекса Біленький
Дорош Обертас
Іван Балацько
Іван Глухий
Нестір Дубина
Хома Тертичний
Андрій Вус
Грицько Котигорох
Іван Ляшенко
Яким Таран
Олексій ,Глухого родич
Супрун Чорний
Данило Матрос
Данило Крупка
Грицько Старченко
Мусій Коробочка
Онисько Ворона
Ничипір Овечка
Марко Сухий
Тиміш Щербина
Яків Чорний
Василь Вурсул
Дмитро Віцько
Марко Гаркуша
Гарасим Редька
Данило Гострий
Грицько Ломака
Семен Борода
Мусій Лейба
Андрій Цилірик
Кіндрат Кравець
Олекса Круглий
Андрій Кравець
Василь Шникорка
Лаврін Лабура
Данило Горбуша
Антон Безбах
Іван Чорний
Данило Холодний
Тишко Шеремет
Яким Збараж
Харко Чорний
Федір Малий
Степан Верещака
Трохим Щербина
Іван Момот
Андрій Третяк
Остап Роменський
Семен Похлист
Кирик Жук
Марко Бобошко
Семен Майборода
Іван Бейзул
Грицько Зайко
Грицько Карась
Роман Таран
Павло Таран
Данило Гаркуша
Василь Таран
Грицько Заєць
Савка Рогій
Кіндрат Завезун
Василь Ніздра
Данило Холодний
Василь Дід
Андрій Поварко
Федір Куций
Марко Лагода
Ігнат Гончар
Василь Пепельний
Петро Моторний
Петро Донець
Яким Відлога
Левко Вереміївський
Грицько Маршал
Іван Маршал
Дід Крамар
Антон Кривоніс
Грицько Чекітько
Назар Батуринець
Олифір Закопайло
Андрій Гнаний
Степан Гнаний
Андрій Машин
Назар Махиня
Грицько Деркач
Марко Кравець
Гарасим Редька
Ісько Супруненко
Грицько Гаркуша
Федір Мехеда
Савка Тупота
Дмитро Матрос
Грицько Гаркуша
Василь Карамат
Грицько Кирасир
Павло Репецький
Антон Поповка
Іван Котляр
Василь Гуртовий
Роман Гуртовий
Савка Крячок
Трохим Щербина
Максим Свита
Грицько Москаленко
Грицько Галайда
Кирик Котляр
Іван Щербина
Грицько Коваль
Нестір Дубина
Кіндрат Лагода
Михайло Спірник
Федір Лисий
Демко Поварко
Михайло Крут
Семен Візир
Федір Ведмідь
Іван Наочко
Іван Кривоус
Антон Спорний
Максим Дубиненко
Ілько Середа
Мусій Таран
Андрій Гончар
Лаврін Недужко
Михайло Галабуза
Яцько Сиса
Михайло Лагода
Яцько Білий
Федір Кунпан
Петро Сердечний
Грицько Кунпан
Матвій Кукса
Пилип Захуданий
Павло Качан
Степан Качан
Грицько Качан
Андрій Вівчар
Кирик Литвин
Іван Хрін
Гаврило Мурошка
Іван Черкас
Іван Старий
Семен Стомапа
Микола Рудь
Федір Рудь
Назар Глухий
Іван Іржаня
Микита Бабасик
Данило Сторчак
Матвій Лубенець
Василь Чабан
Павло Обдула
Грицько Обдула
Степан Чемеренко
Степан Капуста
Яків Кривий
Матвій Окунець
Іван Скидан
Михайло Скіпочка
Терешко Мацапура
Микола Сатьга
Федір Кравець
Микита Безбожний
Семен Криворукий
Степан Малий
Іван Гичка
Павло Великий
Павло Горб
Дмитро Лубенченко
Трохим Литвин
Семен Вус
Іван Конотопець
Федір Письменний
Іван Зміївський
Іван Намот
Каленик Гаркуша
Іван Швець
Василь Магась
Антон Кобеляцький
Іван Машарас
Оврам В’ятірничний
Кіндрат Стась
Андрій Галушка
Яцько Щербина
Кость Лисий
Тіш Мірочник
Андрій Чередник
Яцько Швець
Іван Швець
Федір Блажко
Федір Рябошапка
Яцько Коваль
Федір Гаркуша
Степан Акух
Федір Нужний
Грицько Скирта
Василь Лузан
Савка Письменний
Грицько Гаркуша
Данило Сукур
Грицько Деркач
Іван Крюковський
Грицько Голуб
Данило Косар
Михайло Литвин
Лук’ян Малий
Гаврило Великий
Павло Губа
Олекса Тхорецький
Данило Дігтяр
Панас Чорний
Артем Пасічник
Іван Сагачка
Пилип Білий
Павло Білий
Данило Тур
Іван Носик
Андрій Малий
Гарасим Бачлак
Іван Сукур
Прокіп Стопко
Семен Білий
Андрій Воронка
Іван Кінь
Кирик Заруба
Василь Чорний
Андрій Мул
Михайло Ніс
Михайло Чижик
Мартин Жолдин
Данило Середа
Василь Малий
Панас Зарудько
Степан Чорний
Нестір Щербина
Ігнат Чорний
Іван Таран
Іван Малий
Денис Кравець
Терешко Срібрянський
Корній Старий
Сидір Бокута
Микола Товстик
Харко Чорний
Семен Коліусько
Микола Товстик
Гарасим Таран
Лесько Гаркуша
Іван Сухий
Грицько Ціпочок
Іван Слабкий
Єсько Козара
Іван Ковбаса
Михайло Куць
Степан Завезун
Іван Сліпий
Данило Рудий
Федір Перебийніс
Іван Даниленко
Василь Гаркуша
Грицько Рудь
Максим Малий
Остап Жила
Кузьма Білицький
Іван Лисий
Артем Лубко
Конон Конішко
Семен Чутько
Михайло Середа
Іван Плакущий
Ісько Вівчар
Ісько Коркач
Степан Безрукавко
Лук’ян Скочко
Марко Семеренко
Яцько Шугайло
Михайло Гаркуша
Степан Гребінь
Степан Нагай
Олекса Треля
Федір Черкас
Омелько Качан
Василь Черкас
Лаврін Недужко
Артем Сіроштан
Грицько Чорний
Хома Малий
Василь Гаркуша
Ничипір Різник
Гаврило Таран
Грицько Самарець
Лесько Розтрухан
Потап Луценко

34 Васюринський курінь Війська Звпорозького Низового

Васюринський — назва куреня ймовірно походить від прізвиська першого Отамана засновника.

Отаман – Ігнат Головко

Іван Шостак
Гаврило Каверзяка
Іван Уласівський
Ігнат Сонний
Степан Ступка
Левко Гаркуша
Василь Лисяй
Данило Великолужний
Федір Солоп
Петро Довід
Федір Паращенко
Павло Дикий
Пилип Литвин
Кирик М’який
Андрій Сокур
Семен Неживий
Степан Снітин
Яків Чичканейко
Петро Бабак
Іван Крамар
Іван Сухиня
Прокіп Саралян
Олекса Прохода
Карпо Кривий
Василь Свобідний
Онопрій Лата
Іван Горб
Левко Білий
Хома Швидкий
Пилип Великолужний
Іван Бойко
Яків Святенко
Ілляш Поклад
Петро Кляс
Степан Рівностранський
Кирик Гуска
Іван Півторацький
Степан Гаврилів
Кирик Вус
Кирик Швець
Максим Седмівський
Гаврило Маслик
Степан Хила
Ярема Вічний
Корній Таран
Матвій Штепура
Іван Безпалий
Лесько Буряк
Іван Конпан
Михайло Зінців
Потап Гаврилів
Іван Бурсук
Іван Колмик
Омелько Сорока
Сидір Нуд
Матвій Поливайко
Матвій Кравець
Микита Коваль
Іван Чорненький
Омелько Обертас
Грицько Малий
Пилип Шостаків
Петро Швець
Федір Плакущий
Ісько Кравець
Харко Боровик
Федір Лось
Василь Чечітка
Максим Коношко
Іван Чорний
Омелько Білий
Микита Видорний
Іван Малий
Роман Малий
Кирик Гаркуша
Федір Лобода
Петро Сухиня
Панько Третяк
Потап Шкурасний
Ісько Бовдур
Яків Музика
Іван Стовчан
Онисько Кучер
Степан Одабла
Василь Горб
Йосип Капля
Антон Великий
Корній Каштан
Антон Музика
Максим Кирпа
Онисько Андрушків
Тиміш Солоп
Ілько М’якота
Степан Безіменний
Грицько Письменний
Яким Чорновус
Степан Шальга
Демко Соловейко
Данило Манчапран
Андрій Щербина
Андрій Махиня
Олекса Забудько
Марко Виставняка
Семен Харсун
Павло Сторчак
Василь Салогуб
Павло Чорний
Денис Шостак
Левко Литвин
Степан Халепа
Іван Довбня
Микита Великий
Андрій Неліпа
Степан Волошин
Мусій Мойся
Кость Великий
Кіндрат Товстик
Федір Гика
Олекса Галушка
Прокіп Чорний
Павло Волошин
Ісько Таран
Іван Кирейків
Степан Таранець
Петро Косогляд
Лук’ян Штуньревко
Іван Дорогокупля
Мусій Половка
Данило Шостаків
Іван Безрукавий
Кузьма Кравець
Йосип Незношик
Іван Коваль
Іван Малий
Трохим Маловік
Харко Снітинський
Іван Шерстюк
Демко Письменний
Данило Заволока
Федір Шамрай
Петро Воропайко
Василь Попович
Данило Побігайло
Кузьма Тупота
Матвій Таранець
Ісько Литвин
Андрій Кияниця
Кирик Буряк
Дмитро Кріль
Василь Кравець
Омелько Тупий
Яким Святенний
Хома Сагайдачний
Василь Малюк
Луцько Наливайко
Грицько Кучер
Грицько Крамар
Ясько Латенко
Пилип Репешко
Федір Чорний
Іван Чабан
Василь Легкоступ
Федір Половик
Василь Великий
Андрій Бик
Омелько Похил
Омелько Письменний
Федір Обух
Ничипір Бочка
Петро Кравець
Василь Бондар
Михайло Заєць
Андрій Гаркуша
Федір Таран
Федір Неклеса
Савка Доломанівець
Степан Шулівський
Василь Рудь
Данило Чумак
Федір Коваль
Яким Іськів
Степан Слюсар
Пилип Слюсар
Кузьма Бохинник
Марко Гаркуша
Іван Малий
Демко Великий
Іван Крісенко
Федір Кресань
Федір Галушка
Йосип Височин
Гарасим Соб
Іван Гостровух
Михайло Омельницький
Ярема Чумак
Данило Скрипівка
Василь Брагарник
Трохим Брагарник
Іван Коваль
Іван Чуб
Іван Бережний
Тиміш Кривошия
Дмитро Єхурин
Клим Шобрак
Корній Таран
Іван Щербина
Павло Щербина
Грицько Литвин
Дмитро Шостак
Омелько Шовкун
Степан Злий
Федір Сонний
Корній Шолуденко
Яцько Кривий
Кіндрат Коваль
Антон Мовчан
Іван Великий
Ясько Головко
Антон Головків
Степан Шмалько
Василь Письменний
Іван Коноваленко
Данило Сухий
Данило Білий
Овід Виртав Ніжка
Лаврін Малий
Тиміш Паливода
Трохим Сірочний
Олексій Носик
Іван Нагризайло
Іван Хова
Іван Безпалейко
Андрій Горошило
Мартин Настільченко
Яцько Таранець
Іван Черевко
Іван Бойко
Омелько Чорний
Іван Буряченко
Остап Сірий
Трохим Дрібний
Микита Брюхко
Петро Оглянься
Іван Литвин
Іван Виливайло
Федір Шевців
Данило Глухий
Тиміш Карась
Іван Білий
Грицько Великий
Степан Півтори Голови
Семен Білий
Семен Таран
Гаврило Таранець
Демко Зарубник
Андрій Чумак
Андрій Посмикайло
Луцько Сук
Прізвище та ім’я нерозбірливі
Степан Летючий
Грицько Мугайло
Грицько Горобець
Степан Мальований
Ничипір Пластун
Василь Табанець
Сава Одягла
Терентій Неуважнй
Микола Недужий
Семен Третяченко
Олекса Чуйко
Пантелеймон Рогівець
Трохим Кобилиця
Улас Дудник
Тарас Брало
Улас Вус
Опанас Чорний
Ярмола Шекера
Давид Кобилячий
Федір Лоза
Іван Сом
Харко Сокуренко
Іван Шрам
Ісько Негляд
Іван Іваниця
Ісай Колісник
Харко Сагайдак
Мартин Нерубайло
Федір Оливко
Клим Безручко
Грицько Хагиря
Іван Шошипа
Іван Війт
Улас Плиска
Тиміш Біленький
Демко Соломайнога
Остап Волошенко
Іван Явтух
Грицько Шевчик
Тарас Перемірник
Овсій Хелапай
Гаврило Жонова Нога
Василь Підуст
Василь Сагачка
Дмитро Білий
Дмитро Швайка
Луцько Кирпа
Кирило Смертейко
Потап Сировий
Яв тух Волик
Роман Стрілецький
Онисько Бездушний
Яків Покуйбіда
Тарас Левенець
Роман. (Прізвища немає)
Пархом Роздайбіда
Тиміш Старенький
Василь Змій
Конон Кононенко
Мартин Осторожний
Лесько Федяка
Лук’ян Вигін
Вакула Підмога
Ім’я нерозбірливе ,Кравець
Ничипір Соловей
Іван Баштан
Іван Танцюра
Онопрій Нечитай
Максим Письменний
Дорош Галайда
Пархом Безкровний
Тимофій Глинний
Назар Ступак
Карпо Топал
Давид Обійдас
Семен Обертас
Лесько Дридько
Василь Сокира
Пархим Коник
Пархим Потоцький
Лук’ян Потягайло
Процько Чорний
Семен Невидимий
Грицько Губа
Федір Тесля
Онисько Слюсар
Василь Литвин
Кость Грек
Грицько Краснокуций
Артем Галайда
Олександр Ковтун
Кузьма Володолаз
Прокіп Заглянь Біда
Іван Дрімага
Авакум Уз’ямець
Роман Сердега
Іван Сіромаха
Карпо Гарбуз
Трохим Головко
Іван Тернівський
Оксентій Вільшанський
Ісько Тритузненко
Самійло Везецький
Онистрат Верболаз
Дорош Краснокуцький
Харко Соломарний
Іван Неупом’яненний
Кирило Леляша
Гаврило Перейми Човник
Олексій Невінчаний
Ігнат Смакало
Арсен Половий
Ігнат Споткач
Єремія Смаловус
Денис Печальний
Грицько Нещадим
Гаврило Нещадим
Іван Дергун
Петро Забіяка
Остап Коровник
Степан Яловий
Семен Скиба
Гордій Гончар
Василь Моторний
Семен Хавака
Терешко Балярний
Грицько Кобеляцький
Гарасим Доклуївський
Михайло Чорнобай
Савка Попильнуй
Харко Лялемик
Самійло Кочерга
Іван Запічний
Михайло Зіньківський
Панько Біличенко
Федір Солниченко
Денис Стріля Баба
Антон Споришенко
Лесько Батя
Онистрат Уляченко
Петро Чалий
Онисько Таран
Лук’ян Тупиця
Самійло Кухар
Черкас Закільчик
Левко Дубна
Матвій Косолап
Грицько Покинько
Іван Посунько
Сергій Розтріпа
Федір Тесля
Яків Мисрин
Семен Чемійленко
Ісько Красивський
Федір Гордий
Яків Сманолів
Сергій Жоболта
Демко Решетняк
Радько Галагуза
Тиміш Череда
Михайло Дріба
Сергій Дудник
Іван Солоха
Пархом Зіван
Стецько Репавка
Андрій Уманський
Микола Сторчоголовий
Петро Лебідь
Василь Гнаний
Гарасим Коваль
Лесько Ступа
Павло Таран
Гаврило Макогін
Петро Бобошко
Грицько Ляшок
Ілляш Батурляк
Василь Хурпало
Остап Козловський
Степан Захарівський
Прокіп Каймак
Василь Коновал
Арсен Заволока
Петро Попендюх
Роман Деревня
Семен Переяславський
Тарас Колиба
Яцько Попович
Степан Роговець
Харко Лобач
Іван Білоцерківець
Пархим Кущинський
Ярема Завертка
Одимко Балабан
Тиміш Калина
Семен Гордувальний
Василь Подільський
Захарко Домашній
Ясько Базарний
Харко Шинковий
Онисько Вирлиця
Давид Драний
Іван возовий
Яцько Легкий
Ничипір Товстик
Демко Чорний
Грицько Черевко
Петро Кравець
Василь Нестримайся

33 Іркліївський курінь Війська Запорозького Низового
Іркліївський – від селища Іркліїв, розташованого на лівому березі Дніпра біля гирла річки Ірклій у Чорнобаївському районі Черкаської області.

Отаман – Андрій Носань

Іван Гордіїв
Грицько Порив
Грицько Блажко
Василь Кішенський
Петро Городиський
Федір Чабан
Данило Гладкий
Харко Пасяча
Грицько Глинний
Омелько Холодець
Яким Лелека
Мусій Семенко
Остап Лійна
Грицько Білий
Матвій Голий
Антон Махно
Оврам Скорий
Михайло Косий
Терешко Маленький
Павло Москаленко
Петро Головатий
Савка Каракай
Остап Карасенко
Іван Домонтович
Улас Тицький
Мусій Крутофал
Микита Ланець
Давид Логвинів
Іван Третяк
Гарасим Більченко
Юцько Савко
Дмитро Сомай
Кирик Половий
Педько Оченашко
Терншко Заволока
Конон Старий
Федір Удод
Федір Третяк
Василь Стоян
Тарас Плоский
Андрій Чигринець
Прокіп Гаркуша
Кирик Домонтович
Яким Лобась
Василь Безгуб
Трохим Городиський
Демко Куцюберда
Яким Великий
Пархим. (Прізвища немає)
Федір Рудий
Гарасим Спичак
Андрій Смачний
Лесько Обдула
Семен Письменний
Микита Кузьменко
Федір Біляченко
Яцько Рудий
Андрій Ступак
Федір Лапа
Іван Покволистий
Панько Сукур
Дмитро Шамрай
Роман Льон
Денис Гаркуша
Ілько Діброва
Іван Жолдак
Мусій Дараганенко
Гарасим Сікога
Корній Удод
Терешко Горбиків
Марко Половий
Кіндрат Пашинко
Павло Кучер
Корній Маловік
Артем Радченко
Андрій Мадяпара
Марко Бохинник
Іван Чорний
Іван Малий
Семен Махинько
Павло Сторчак
Андрій Білий
Іван Мізерний
Савка Шевченко
Іван Бик
Харко Іваненко
Василь Чигринець
Савка Баштанник
Омелько Жук
Михайло Шарпило
Савка Фаськів
Іван Ступак
Грицько Кривий
Роман Лоцман
Прокіп Малохатка
Федір Попович
Іван Протоколяк
Петро Нудьга
Матвій Сапсай
Грицько Письменний
Юсько Чорний
Яким Жеребко
Кіндрат Носуля
Іван Деркач
Федір Чирва
Кіндрат Скребець
Василь Коренистий
Харко Земляний
Данило Горб
Іван Дін
Максим Широкий
Яким Мироненко
Степан Стельмах
Юсько Ніс
Андрій Колісник
Ігнат Трьомсин
Іван Швець
Микита Тонкошия
Яцько Череда
Ярема Швець
Прокіп Шамрай
Василь Демешко
Самійло Довгий
Хома Забільний
Федір Козир
Тиміш Крупський
Степан Чуприна
Савка Чернець
Юхим Товстоп’ят
Демко Солоп
Федір Обертас
Іван Нежованко
Яків Злитько
Василь Горб
Грицько Найда
Петро Капотистий
Савка Приблуда
Микола Закопайко
Іван Деркач
Гаврило Глухий
Мартин Невінчаний
Кіндрат Піський
Трохим Корівник
Василь Малий
Кирило Сват
Василь Чорний
Іван Гаркуша
Василь Чуйко
Іван Плитник
Остап Таран
Андрій Тараненко
Прокіп Провор
Клим Щербина
Степан Блажченко
Федір Крохмаль
Іван Гаркуша
Грицько Легкоступ
Матвій Сапсай
Іван Вовк
Петро Діденко
Назар Постівець
Павло Малий
Петро Чумак
Тиміш Письменний
Данило Тур
Кирило Сукур
Савка Пустовіт
Микита Брик
Панас Білий
Лесько Чабасир
Ничипір Коновал
Іван Гордин
Іван Таран
Роман Коваль
Артем Половий
Юсько Чорний
Федір Чирва
Сергій Шаповал
Гарасим Каштанян
Яремко Батько
Федір Гаркуша
Іван Губа
Грицько Радченко
Іван Гаркуша
Іван Нетреба
Іван Кузьменко
Федір Гарада
Михайло Литвин
Артем Торбина
Нестір Гуртовий
Данило Крутивус
Хома Приходько
Матвій Бардан
Нестір Брик
Кіндрат Брик
Клим Панчоха
Іван Брик
Кіндрат Горобець
Трохим Зима
Степан Горобець
Омелько Шаповал
Луцько Сопко
Іван Мишляка
Семен Бичко
Трохим Лисий
Ярема Швець
Павло Криворучко
Панас Шатайло
Дмитро Печерський
Максим Бабенко
Микита Гречкосій
Степан Рева
Пантелеймон Рева
Ничипір Швець
Панько Шкубицький
Панас Марченко
Устим Чорний
Гаврило Шульга
Іван Сторчак
Семен Мамай
Василь Чорний
Супрун Чумак
Назар Білик
Яків Носань
Юсько Швець
Грицько Заєць
Іван Ступак
Грицько Ткач
Данило Скрипник
Семен Злий
Іван Лихошерстий
Денис Воропаєнко
Тиміш Бойко
Імені нема. Коваль
Кирик Баранник
Корній Застава
Семен Рій
Павло Видів
Процько Швець
Грицько П’яниця
Оврам Крамар
Павло Удовиця
Назар Музика
Іван Горб
Тиміш Дігтяр
Кіндрат Бохинник
Грицько Бохинник
Семен Невінчаний
Дмитро Чорний
Василь Коренистий
Яким Швець
Кіндрат Литвин
Петро Кукса
Пилип Гаркуша
Грицько Шульга
Кирило Колісниченко
Іван Криворукий
Іван Щербина
Василь Чернець
Матвій Швець
Степан Головко
Панас Білий
Лесько Таран
Лесько Відьма
Оврам Бойко
Хома Шульга
Марко Мідяний
Петро Курило
Данило Кум
Нестір Головко
Микита Сват
Кіндрат Копил
Яцько Мазя
Гаврило Злий
Улас Титар
Ігнат Чорний
Савка П’яниця
Грицько Сухий
Петро Білий
Павло Неспиця
Ігнат Литвин
Ігнат Чумак
Микола Закопайченко
Грицько Кужільський
Корній Домонтовий
Дацько Домонтовий
Іван Чурка
Роман Чирка
Андрій Губа
Оресько Білий
Іван Третяк
Терешко Третяк
Федір Кучер
Данило Міркоглан
Петро Череватий
Іван Сукур
Степан Мазур
Василь Мазур
Степан Мігрик
Іван Чорний
Остап Самарець
Давид Самарець
Дмитро Самарець
Іван Сторчовус
Прокіп Лях
Іван Щербина
Степан Покрепа
Демко Задоєний
Ничипір Вихор
Кіндрат П’ятниця
Федір Кіра
Корній Кужний
Іван Видяк
Василь Товмач
Гаврило Злий
Ілько Года
Яцько Носар
Михайло Сірий
Яцько Сухий
Федір Бардан
Гарасько Шут
Іван Литвин
Нестір Сухий
Павло Половий
Євнух Тупота
Михайло Кониш
Іван Кіл
Кузьма Колисько
Семен Удод
Панько Такісобі
Грицько Загійло
Федір Коваль
Лесько Трясця
Федір Дречиня
Пилип Жовтоніг
Іван Гайвась
Савка Шрам
Кузьма М алий
Федір Четвірня
Андрій Чорненький
Іван Боцюра
Андрій Галушка
Савка Литвин
Федір Літицький
Василь Сукур
Федір Ніс
Грицько Плужник
Данило Данько
Федір Щербина
Іван Поздір
Василь Швець
Максим Пропалий
Андрій Сиволап
Гарасько Письменний
Яцько Литвин
Іван Литвин
Федір Бойко
Іван Бойко
Демко Чорний
Іван Жеребило
Іван Шамрай
Охрім Бариш
Петро Різник
Онистрат Малий
Іван Донець
Грицько Старий
Тишко Голосний
Лук’ян Каруник
Левко Лобась
Матвій Кривошия
Лук’ян Гаман
Федір Горб
Степан Таран
Василь Щур
Михайло Мовчан
Дмитро Таран
Дмитро Головко
Федір Турський
Іван Старук
Кіндрат Рудий
Ігнат Мошенський
Сидір Старий
Андрій Зуб
Сидір Козар
Давид Моргун
Семен Бочко
Василь Лелека
Іван Помиваний
Грицько Рудь
Федір Лисий
Семен Малий
Семен Литвин
Федір Ломака
Петро Шост
Іван Завертаний
Микита Валян
Степан Титар
Пархим Рогульний
Грицько Неплюєнко
Іван Мамай
Грицько Рудий
Омелько Чорний
Михайло Чорний
Трохим Пастух
Михайло Пічка
Яким Кіндратенко
Федір Узимський
Степан Реготун
Дмитро Цибуля
Мартин Мазур
Лук’ян Удод
Семен Буряківський
Яким Швець
Грицько Левченко
Марко Шостак
Семен Шостак
Луцько Смирний
Денис Широкий
Грицько Сидельник
Яцько Куций
Яків Косило
Володимир Сукур
Грицько Левченко
Яцько Гаркуша
Павло Куліш
Василь Кабан
Савка Кулаченко
Федір Великий
ФедірГнідий
Іван Коляник
Лесько Чайка
Максим Садило
Михайло Красик
Федір Гей
Олекса Баба
Лесько Кобзар
Іван Сіроштан
Мирін Чинбай
Денис Сенецький
Іван Закопайченко
Федір Великий
Федір Малий
Роман Малий
Андрій Моторний
Микита Щербина
Кіндрат Терновий
Василь Омеліський
Степан Кримський
Федір Кравець
Гордій Шрам
Антон Сірий
Герасим Селянський
Іван Рябенко
Левко Вечірній
Микола Таран
Петро Бойко
Яків Пінка
Опанас Лупир
Андрій Гаркуша
Петро Плохенький
Роман Дядько
Сидір Старуха
Павло Штака
Федір Ніс
Юська Жук
Степан Крук
Антон Бардак
Остап Бойко

32 Щербаківський курінь Війська Запорозького Низового
Щербаківський — від назви села Щербаки, що стоїть на річці Рось неподалік міста Біла Церква (Київська обл.)

Отаман – Іван Глоба

Федір Товстоніг
Остап Загубибатько
Наум Гнаний
Яцько Каракай
Федір Золотар
Стецько Чорний
Максим Сивокобильський
Лесько Леда
Омелько Солоп
Федір Павличко
Тарас Ковдиш
Олексій Струп
Кирик Бондар
Трохим Безрідний
Супрун Кужушко
Андрій Таран
Павло Лисий
Нестір Малий
Левко Немоторний
Федір Таран
Корній Тесленко
Клим Жук
Петро Качан
Михайло Шрам
Петро Бандура
Грицько Полежай
Трохим Бобошко
Данило Пурис
Іван Підпільнй
Мартин М’якотенко
Олекса Лепкало
Демко Таранець
Грицько Глоба
Юрко Білий
Роман Цап
Василь Губа
Яким Швець
Іван Шкода
Іван Діра
Лук’ян Кознець
Олекса Рябий
Степан Щока
Павло Безуглий
Остап Половий
Михайло Половий
Данило Дядько
Іван Конопит
Пилип Кравець
Василь Ніс
Яцько Качка
Іван Бойко
Петро Гаркуша
Карпо Дробіт
Олекса Старий
Василь Сукур
Грицько Грицай
Павло Шульга
Микита Швець
Степан Щербина
Демко Маймула
Матвій Малий
Федір Обільчак
Андрій Шульга
Семен Білий
Василь Водянко
Петро Рубан
Лаврін Короховий
Кіндрат Заволока
Павло Голик
Павло Горб
Василь Забарний
Грицько Послідній
Грицько Зайко
Іван Печений
Мартин Таран
Яким Нор
Грицько Пропий Свита
Петро Литвинко
Мартин Горб
Олекса Криворотько
Іван Герзил
Дмитро Тупий
Матвій Чека
Іван Чайка
Петро Барабан
Іван Таракашка
Василь Підпільник
Яцько Швець
Юсько Маймул
Василь Наливайко
Грицько Вечірко
Петро Гусаченко
Іван Попович
Тиміш Сучак
Іван Золотаренко
Кирик Дука
Омелько Великий
Матвій Кичатий
Марко Крикливий
Дмитро Пагуба
Лесько Нестула
Іван Мошна
Харко Лисий
Василь Безгласний
Мартин Ніс
Улас Лисий
Грицько Пасіка
Федір Пінка
Василь Пурис
Грицько Даразан
Іван Рудь
Демко Мовчан
Супрун Щока
Михайло Прихідько
Михайло Ніс
Максим Поєдинковий
Остап Повстяний
Іван Горб
Демко Капста
Роман Чопулко
Федір Рашпіль
Яцько Таран
Мартин Терпітько
Іван Ляшенко
Грицько Редька
Федір Гардовий
Улас Кичатий
Яким Чорний
Василь Підпільний
Ігнат Кучубенко
Наум Фиглівський
Петро Перевнртайло
Ісько Губа
Тишко Литвин
Павло Клен
Степан Лебединець
Іван Дудник
Кіндрат Чорнівський
Іван Старий
Вінтим Мовчан
Юхим Таран
Іван Безирян
Пилип Музика
Прокіп Харсун
Іван Музика
Іван Крячко
Петро Святий
Трохим Безрідний
Мирін Совітлий
Петро Таран
Петро Товстоп’ят
Яцько Шрам
Федір Ніс
Семен Запічний
Семен Пластун
Грицько Таран
Омелько Щербина
Ігнат Рудько
Мина Музика
Тиміш Драний
Іван Таран
Петро Велігура
Федір Баштанник
Ігнат Безрідний
Федір Щербинко
Іван Кіт
Іван Щербина
Омелько Комлик
Луцько Шпак
Давид Шпаченко
Матвій Шпачок
Денис Люлька
Михайло Коваль
Ігнат Писанка
Михайло Шпига
Іван Великий
Тиміш Губа
Іван Нудьга
Матвій Малий
Ісько Чуб
Василь Моргун
Клим Зима
Мусій Халепа
Іван Кобеляцький
Яриш Халепа
Кузьма Швець
Іван Швець
Василь Телятник
Степан Посюх
Федір Кирпа
Ярема Вічний
Микита Коваленко
Іван Пацюк
Омелько Чорний
Лесько Насікан
Федір Грипко
Яким Чорний
Андрій Задирака
Павло Кичатий
Іван Сулима
Яцько Кіндрат
Микита Чорновіл
Іван Котляр
Федір Сириченик
Андрій Кочубей
Іван Голий
Мойсей Лапка
Тишко Лепеківець
Іван Дорошенко
Дорош Швець
Конон Ковердій
Демко Шульга
Прокіп Шульга
Семен Невмий
Яків Шах
Федір Колотько
Федір Бандурка
Данило Печений
Василь Носик
Семен Середа
Єхим Цапенко
Іван Лозинський
Кузьма Дупашій
Ігнат Нечит
Дмитро Таран
Василь Рудь
Семен Пітеляс
Остап Сухий
Зінець Гуртовий
Павло Чепенко
Данило Гаркуша
Павло Шульга
Трохим Вівчарик
Яцько Товмач
Іван Гоць
Кузьма Зуб
Панас Карась
Федір Пащенко
Федір Малий
Юрко Суканиця
Єхим Суканиця
Іван Ляшенко
Матвій Пізній
Іван Чорний
Матвій Чумак
Грицько Білий
Семен Грабко
Степан Куличок
Іван Кулик
Федір Череватий
Федір Кичкало
Тарас Кожушко
Василь Гаркуша
Лаврін Грушенко
Демко Черкасенко
Михайло Кожушко
Степан Ткач
Василь Сукур
Ісько Головатий
Василь Глухий
Федір Гаркуша
Матвій Сірий
Яцько Бойко
Тарас Росталенко
Прокіп Шовгеня
Яцько Щербина
Олексій Серга
Улас Тинчин
Петро Кучук
Федір Коновал
Петро Коновал
Сидір Пропий Свита
Савка Репало
Іван Сердитий
Грицько Чорний
Семен Садило
Іван Молдовенко
Андрій Чорний
Федір Чорний
Василь Чорний
Грицько Капуста
Кость Бирсак
Кіндрат Стріла
Павло Таран
Кирик Швець
Іван Кравець
Савка Сохацький
Микола Старий
Данило Баштанник
Данило Лютий
Василь Соненко
Прокіп Кононенко
Остап Гаркуша
Василь Нудьга
Микита Стуконіг
Іван Мироненко
Іван Рубан
Мусій Зліпок
Іван Кістяний
Андрій Рубан
Степан Зачинайко
Степан Майдур
Клим Великий
Петро Великий
Іван Заблуда
Данило Гунько
Федір Мора

32 Титарівський курінь Війська Запорозького Низового
Походить від назви козацького села Титарівка Старобільського району Луганської області. Село містилось на споконвічних землях вольностей Війська Запорозького Низового і відносилось до Кальміуської паланки.

Отаман – Іван Ковалівський

Назар Старий
Гаврило Лихомило
Павло Загреба
Панас Недойд
Семен Мельник
Василь Васько
Грицько Мукась
Олекса Чорний
Федір Шамрай
Василь Півень
Іван Тилик
Семен Синювик
Дем’ян Завидівський
Василь Поєдинийбік
Іван Дігтяр
Оксентій Руль
Кузьма Кухар
Максим Писан
Федір Филозоп
Потап Кіндрат
Петро Лікринськй
Дмитро Нещерет
Артем Шульга
Кирик Хурбил
Роман Заєць
Мусій Корсун
Ісько Корсун
Пилип Галаганенко
Фесько Коліниченко
Петро Таран
Антон Жолдак
Федір Шелест
Степан Бабак
Грицько Сукур
Мусій Волик
Грицько Куш
Микола Притиск
Ісько Ширяй
Яцько Отаман
Терешко, Кухарів родич
Гордій Нора
Савка Сапет
Грицько Перлик
Яцько Кулаківський
Пилип Сукур
Данило Сірий
Лесько Бабак
Трохим Журавлів
Павло Швець
Гарасим Ячний
Клим Крут
Кіндрат Гаркуша
Яцько Буркацький
Данило Стеблівський
Юхим Кобилка
Химко Малий
Яким Нужний
Іван Кунпан
Ярема Білий
Яків Якубець
Карпо Ланець
Петро Товстик
Омелько Стеблівський
Омелько Латиш
Ісько Білий
Грицько Кухар
Петро Без’язикй
Іван Костенко
Іван Вередило
Левко Багацький
Остап Чередник
Роман Коваль
Михайло Чорнявський
Тарас Старий
Хома Кривоніс
Данило Кревцюр
Павло Гаркуша
Роман Лепет
Грицько Сукур
Матвій Старий
Іван Самарець
Василь Швець Нудний
Семен Скалозуб
Пилип Швець
Прокіп Сова
Лук’ян Маляр
Потап Печений
Мархіл Мандура
Нестірко Чалий
Федір Чалий
Іван Вівчарик
Іван Ревуцький
Іван Коваленко
Савка Половий
Артем Чуприна
Марко Карась
Данило Тур
Іван Кривий
Омелько Білий
Федір Бучацький
Левко Коваль
Мусій Найда
Михайло Король
Грицько Гаркуша
Грицько Кравець
Артем Сторчак
Степан Чамлика
Гарасько Ніс
Андрій Тесля
Ігнат Четвірня
Савка Нурупратник
Лаврін Безрідний
Грицько Четвірня
Тиміш Бровко
Андрій Кучер
Василь Круглий
Василь Загреб
Федір Бирку
Федір Глухий
Аврам Нежалований
Ілько Письменний
Іван Половий
Мартин Крячок
Грицько Швець
Іван Білий
Максим Байстрюк
Кіндрат Мара
Федір Горб
Левко Швець
Андрій Мирний
Марко Правий
Грицько Грива
Семен Кобацький
Панас Литвин
Грицько Вовк
Іван Недавній
Олекса Білий
Федір Калина
Онистрат Моцак
Андрій Комлик
Самійло Моцак
Микита Гостряк
Матвій Кулик
Василь Кулик
Яцько Кривошия
Корній Бобрик
Федір Бобох
Матвій Передерій
Грицько Гусак
Кіндрат Синиця
Карпо Золотар
Назар Письменний
Андрій Швець
Клим Плохий
Улас Оцванок
Іван Каверзяка
Роман Неживий
Микита Тарасенко
Мартин Білий
Федір Нагнибіда
Петро Молох
Федір Бурніс
Іван Колісник
Федір Колісник
Дацько Гаркушенко
Семен Таран
Данило Чабан
Яким Рева
Федір Таранець
Федір Гусак
Федір Халабуда
Яким Неклеса
Андрій Письменний
Денис Коваль
Федір Кравець
Грицько Рваний
Петро Ніс
Самійло Письменний
Петро Школяр
Андрій Четвірня
Трохим Пурис
Трохим Колоша
Тиміш Великий
Іван Чапала
Андрій Чепурко
Марко Товстоніг
Терешко Гарнада
Грицько Дундук
Грицько Гарнада
Йосип Гаркуша
Павло Ніс
Петро Чуйко
Іван Сіроштан
Кость Бурний
Микола Лаштабіда
Павло Гаркуша
Тарас Піскун
Данило Мамай
Лазар Полежай
Федір Гуртовий
Прокіп Донець
Семен Ченбар
Корній Рудий
Іван Карасир
Федір Соляний
Павло Твердий
Радько Бех
Петро Білий
Андрій Чорний
Трохим Шаповал
Ісько Кравець
Василь Кравець
Грицько Лущенко
Іван Таран
Федір Островерхий
Іван Заруба
Петро Козушко
Петро Таран
Пархим Попільня
Михайло Влючиморда
Семен Рудий
Василь Соколівськй
Левко Бобошко
Тишко Мокрий
Іван Лялька
Федір Шираєнко
Тиміш Комиз
Василь Комиз
Михайло Сучак
Кость Мукач
Трохим Бедратий
Яцько Вигран
Іван Буркацький
Наум Швець
Яцько Черевик
Іван Одимко
Василь Бурбига
Савка Бугай
Демко Тхорик
Михайло Чеверніг
Кирик Брехара
Петро Стіклистий
Юхим Штира
Роман Павленко
Грицько Підчіс
Іван Ткач
Федір Горб
Тиміш Кінь
Гарасим Бабак
Харко Грива
Данило Бодлий
Іван Ведмедик
Василь Рудий
Іван Стецюк
Ярмола Дін
Андрій Кімлик
Кирик Чайка
Грицько Безрідний
Хома Талапінда
Іван Шульга
Іван Товстик
Федір Щербина
Григорій Шерстюк
Ісько Старий
Василь Рудий
Максим Каверзяка
Мартин Неживий
Федір Лямка
Іван Малий
Грицько Зуб
Василь Малий
Семен Неліпа
Максим Голуб
Степан Черкаський
Максим Куций
Савка Гончар
Яцько Череватий
Лаврін Безхрестий
Марко Баба
Степан Чорний
Кіндрат Курило
Левко Кужим
Петро Турівець
Дмитро Губа
Семен Ділей
Грицько Швець
Петро Швець
Андрій Швець
Іван Щербина
Каленик Швець
Семен Ораєнко
Сергій Косий
Терешко Яловий
Іван Король
Грицько Безхлібний
Панько Дикий
Семен Погорілий
Петро Таранець
Іван Пишний
Супрун Прабега
Іван Малий
Іван Шкура
Михайло Кугутин
Іван Завала
Лесько Жонатий
Матвій Циб
Петро Нежонко
Данило Швець
Штепа Письменний
Максим Білий
Василь Коновал
Карпо Безпалий
Семен Ляга
Іван Шльонськ
Юхим Сукур
Федір Нога
Антон Волок
Грицько Сук
Павло Малий
Юхим Дробот
Федір Шеремет
Омелько Ремезон
Антон Кравець
Петро Бондаренко
Степан Маляр
Дмитро Маляр

30 Шкуринський курінь Війська Запорозького Низового
Шкуринський — ймовірно від того, що тотемом куріня була вовча шкура

Отаман – Павло Капловух

Кирик Зубко
Михайло Дубко
Павло Письменний
Корній Таран
Петро Гостровух
Тарас Галдій
Данило Нечит
Данило Липа
Кость Доненко
Іван Шмигель
Грицько Мадась
Ісько Литвин
Михайло Майдур
Гаврило Таран
Мартин Сила
Яцько Острянко
Павло Головатй
Данило Моськів
Петро Федяй
Сергій Боклаг
Михайло Спичак
Олексій Коляда
Яким Суперека
Карпо Кучер
Федір Брасан
Антон Шльома
Василь Блакитний
Панас Письменний
Федір Баланців
Грицько Журба
Матвій Марлатко
Іван Демидів
Кузьма Піп
Данило Білий
Каленик Проданий
Грицько Темоник
Панас Ковпак
Микита Мовчан
Стецько Кравець
Іван Швець
Петро Жорнівський
Харко Деркач
Іван Чоболда
Іван Похил
Іван Найда
Андрій Колмик
Мартин Куслон
Омелько Кравець
Петро Ступак
Петро Рудь
Максим Кривда
Кіндрат Чорнуша
Іван Кунпан
Іван Болотяниця
Остап Островух
Петро Білого Брат
Лаврін Сабадаш
Павло Убогий
Іван Волошин
Омелько Махиня
Ігнат Корж
Левко Губа
Савка Набік
Грицько Швець
Роман Скік
Максим Коваль
Семен Нещадим
Василь Чорний
Андрій Сопко
Павло Дуглинів
Іван Халепа
Федір Палій
Іван Кравець
Ничипір Звоник
Корній Кривошия
Онисько Чорний
Ілько Литвин
Андрій Лихокобильний
Степан Чуприна
Павло Таран
Данило Кича
Федір Невидимий
Данило Комар
Пилип Литвин
Олекса Рудий
Максим Швець
Кіндрат Кобзар
Семен Закаблук
Іван Зайко
Остап Жила
Мирін Таранець
Онаній Тарапунька
Яцько Швець
Іван Шульга
Микита Великий
Іван Кравець
Марко Лазеник
Михайло Шепіль
Клим Швець
Іван Пістун
Петро Головко
Грицько Кривий
Яків Зайченко
Андрій Бохинник
Ілько Куга
Ясько Рудь
Іван Притула
Левко Немоторний
Артем Слинько
Роман Гузь
Данило Мідний
Гринь Кравець
Павло Повстяний
Карпо Обрій
Корній Головко
Панас Стуконіг
Іван Таран
Яким Сучак
Олекса Литвин
Іван Рябий
Филон Плитон
Ісько Жук
Іван Шморгун
Василь Береза
Михайло Рева
Степан Коваль
Клим Караванець
Карпо Швидкий
Андрій Крохмал
Михайло Різник
Степан Панчоха
Корній Панчошенко
Данило Миргородський
Трохим Шекера
Трохим Колядний
Іван Мижигорець
Омелько Купа
Гарасим Таран
Савка Губенко
Юхим Сірий
Павло Сухий
Яків Шрам
Федір Шпичак
Грицько Цап
Тишко Кабака
Іван Білий
Степан Довбня
Яків Федяга
Василь Болотюк
Олекса Попович
Семен Драган
Пархир Зуб
Пилип Таран
Василь Овечка
Гарасим Форий
Нестір Сердюк
Мартин Гарнада
Степан Сирин
Терешко Куций
Степан Литвнко
Роман Черевко
Мусій Кривко
Матвій (Прізвище нерозбірливе)
Грицько Хижа
Савка Великий
Денис Малий
Антон Кривий
Василь Цилюсик
Данило Врода
Степан Пурис
Савка Моргун
Яків Сорока
Пилип Зозуля
Яків Чухрай
Роман Школа
Савка Посол
Федір Безіменний
Остап Задирака
Семен Поночовний
Семен Коновал
Іван Дородний
Василь Малий
Кирик Зайвий
Семен Швець
Степан Кравець
Панас Литвин
Лук’ян Хрестянин
Трохим Чорний
Савка Недотків
Василь Таран
Іван Решмедин
Федір Коляденко
Гарасим Телюк
Грицько Круглий
Василь Сукур
Матвій Земляк
Яцько Таранів
Касап Безплотний
Гаврило Таран
Михайло Сумський
Василь Ріктя
Федір Нерознак
Артем Труба
Василь Трубицький
Іван Мовчан
Павло Клейтор
Грицько Зубівський
Яків Зубівець
Максим Хорольський
Грицько Безкровний
Василь Смілянський
Федір Тремок
Кіндрат Вухань
Клим Лелека
Петро Салько
Олекса Шабленко
Василь Репешко
Яцько Красюк
Лесько Пиряй
Грицько Сукур
Андрій Нагаєць
Лук’ян Сухота
Андрій Силаш
Андрій Джавага
Тишко Гнибіла
Федір Жигло
Василь Бровко
Грицько Нещасний
Федір Ляга
Денис Присок
Ігнат Тур
Артем Малий
Левко Таран
Матвій Лузан
Мусій Лузан
Петро Щербина
Савка Конотопець
Василь Кравець
Яцько Товмач
Демко Обертас
Кузьма Невинний
Павло Крикливий
Василь Остроухів
Савка Панасенко
Юхим Заблуда
Михайло Тихий
Василь Товкач
Василь Кіт
Іван Кудла
Павло Таран
Дмитро Бандура
Марко Крохмаленко
Данило Сукач
Остап Рощина
Трохим Хит
Іван Безрукавий
Андрій Щербина
Матвій Тонкошкур
Трохим Лопака
Грицько Новак
Сергій Плохий
Карпо Жувака
Іван Грибів
Степан Щербина
Михайло Сироватка
Микита Щербина
Онисько Остряниця
Іван Шлозненко
Матвій Таращенко
Терешко Довбенко
Федір Перебийніс
Семен Джуран
Марко Похлист
Семен Синиця
Роман Кравець
Омелько Лінивий
Мирін Цап
Матвій Половинко
Карпо Кліщ
Мусій Глухий
Кіндрат Сіроштан
Омелько Холод
Матвій Лисий
Лаврін Таран
Данило Таран
Савко Білько
Іван Шрам
Андрій Федяченко
Степан Плакущий
Пилип Мадасенко
Денис Колос
Павло Профатило
Василь Маласівський
Юхим Заблуда
Михайло Вівчар
Іван Кунпаненко
Грицько Кам’янський
Федір Лагода
Марко Чапля
Михайло Самарський
Степан Брагарник
Василь Кушнір
Василь Пилипівський
Іван Кравченко
Омелько Дейна
Демко Кропив’янський
Семен Вернигора
Іван Паламар
Іван Вушко
Василь Діденко
Михайло Таранець
Іван Безчасний
Андрій Крочак
Тиміш Соловейко
Ничипір Лишанський
Грицько Литвин
Савка Даниленко
Пилип Чорний
Антон Дон
Захарко Швець
Тишко Бобошко
Василь Харсун
Данило Салчій
Панас Волошин
Онисько Скалозуб
Данило Обдула
Федір Сірий
Євдоким Ільченко
Юсько Шульженко
Іван Кретіт
Сергій Сіроштан
Іван Продан
Іван Шевчик
Максим Левченко
Грицько Левченко
Антон Кривий
Степан Блакитний
Веремій Воропай
Трохим Ільченко
Грицько Відпереченко
Павло Рудь
Кирик Біда
Андрій Цилюрик
Гарасим Ганжа
Яків Сороченко
Микола Пацюк
Данило Сірогір
Яким Слюсар
Степан Таранець
Петро Горб
Семен Криворило
Кіндрат Горобець
Роман Письменний
Сидір Байбаржа
Клим Чорний
Яків Зайвий
Грицько Решетило
Андрій Колісник
Іван Литвин
Грицько Перебийніс

29 Коренівський курінь Війська Запорозького Низового

Походить від назви села Корнів Городенківського району Івано-Франківської області.
Отаман – Микита Дахно

Федір Білий
Семен Старий
Іван Рябий
Петро Горб
Микола Чорний
Павло Горб
Павло Малий
Остап Сало
Павло Ворона
Грицько Довбиш
Тиміш Віблій
Ігнат Таран Світлий
Грицько Вивід
Пилип Лелюх
Олекса Базавлуцький
Грицько Сіроштан
Корній Шушваль
Іван Довгополий
Семен Кривий
Яків Журба
Трохим Невідничий
Нестір Лишній
Кіндрат Чорний
Роман Великий
Федір Дахно
Петро Горб
Грицько Дахно
Яцько Борщик
Яцько Салогуз
Антон Басараб
Іван Череватий
Савка Сліпонин
Панас Таран
Іван Кремло
Ілько Убийжінка
Кузьма Масляниця
Пилип Швець
Семен Тарабан
Кирик Чорний
Михайло Дін
Федір Бондар
Денис Гаркуша
Яцько Домонтович
Іван Садачка
Олекса Корсун
Омелько Кубанець
Олекса Помирака
Олекса Попович
Харко Летючий
Пилип Малий
Яцько Рижко
Данило Чорний
Василь Табанець
Лук’ян Коломієць
Іван Кравець
Андрій Семенів
Іван Радужний
Гаврило Письменний
Фесько Вивід
Василь Кравець
Грицько Мара
Іван Корсуненко
Василь Солоп
Хома Письменний
Іван Римар
Степан Нодаха
Василь Бузанівський
Степан Бузанівський
Іван Сичак
Гаврило Сірий
Яцько Губа
Максим Орел
Павло Кухар
Яцько Кумпан
Петро Мамай
Грицько Мовчан
Тиміш Нидлега
Іван Білий
Артем Пурис
Федір Ненаш
Ілько Шкуро
Петро Скік
Нестірко Шинник
Савка Великий
Іван Дробний
Андрій Сукур
Семен Чалий
Назар Поперечний
Михайло Лата
Грицько Залізняк
Андрій Коваль
Михайло Шестірко
Яцько Масло
Степан Нагаєць
Михайло Кирпа
Павло Сухий
Данило Темний
Гаврило Кімлик
Тиміш Шульга
Гаврило Губа
Степан Довгополий
Грицько Старий
Василь Невінчаний
Макар Яловий
Клим Широкий
Марко Великий Півторацький
Антон Таран
Лаврін Вечірній
Ярема Великолужський
Яків Таран Топчій
Семен Неклеса
Остап Черкас
Іван Чалий
Іван Щербина
Грицько Максимів
Іван Мовчан
Омелько Чигринський
Мусій Швець
Василь Брехаря
Семен Строчак
Михайло Заблуда
Іван Умочиказан
Харко Швець
Семен Кияниця Швець
Семен Литвин
Андрій Дін
Олекса Швидкий
Олекса Кіз
Семен Таран
Корній Копил
Іван Лисий
Іван Сапсай
Микола Швець
Савка Кравець
Демко Попруга
Гарасим Сучак
Антон Швець
Іван Кривий
Савка Ліщина
Степан Таран
Іван Кочерга
Іван Стріха
Лук’ян Плаксивий
Андроник
Михайло Пимченко
Іван Куций
Радько Чумак
Яцько Строчак
Семен Третяк
Демко Таран
Терешко Чорний
Ілько Рощина
Яків Лихошерстий
Савка Великий
Павло Длебин
Іван Таранець
Кирик Свищ
Грицько Дудка
Семен Багно
Трохим Хвостенко
Федір Гаркуша
Кіндрат Ширяй
Улас Свита
Семен Щиголь
Василь Комлик
Михайло Каламар
Іван Сім
Кузьма Заведенко
Павло Оболонський
Василь Коновал
Максим Сіктим
Іван Дахків
Ничипір Чепурко
Петро Бровко
Василь Дахненко
Прокіп Дахненко
Федір Чорний
Трохим Часник
Іван Ніс
Кость Шинкар
Іван Шинкар
Харко Довбишенко
Мусій Довбишенко
Іван Смирний
Кіндрат Чорний
Кіндрат Умний
Пилип Нестеренко
Харко Газда
Демко Пугач
Олексій Паламар
Олекса Дрібас
Іван Бойко
Василь Золотар
Грицько Золотар
Іван Сошка
Прокіп Сублій
Тиміш Босил
Іван Бобошко
Яцько Сторчак
Семен Лісничий
Матвій Біжина
Мартин Скоробрех
Петро Мандій
Іван Рудь
Мартин Шамрай
Степан Коновал
Левко Попович
Іван Куценко
Корній Ковтуненко
Грицько Бойко
Онисько Гнаний
Андрій Волошин
Павло Волошин
Іван Царичанський
Петро Корсуненко
Іван Лимаренко
Яків Гаркуша
Павло Верещака
Данило Бойко
Федір Кийло
Гаврило Попович
Дмитро Дон
Петро Петрута
Кіндрат Мормит
Федір Гузь
Павло Шинкар
Андрій Донець
Грицько Шостопал
Іван Топал
Андрій Білий
Федір Діденко
Хома Няв
Омелько Омельченко
Савка Лобур
Дмитро Безрідний
Михайло Сипицький
Федір Черпачний
Іван Пурис
Іван Вовчок
Іван Одношевний
Демко Таранець
Грицько Кінь
Андрій Бондарець
Федір Таран
Іван Таран
Іван Литвин
Іван Неліпа
Грицько Чорненький
Іван Недавній
Іван Мовчан
Грицько Рудь
Павло Махиня
Іван Бухимсик
Антон Баштанник
Іван Кавуник
Пилип Приз
Харко Кошмак
Кирик Тополя
Трохим Диминник
Давид Гнідий
Яцько Письменний
Яцько Джавига
Іван Таран
Петро Кравець
Денис Криса
Яцько Лихошерстий
Андрій Щербина
Андрій Куколівський
Федір Каталенко
Петро Німко
Грицько Німко
Федір Старий
Яцько Щербаків
Грицько Бухинник
Іван Щербина
Василь Відьменко
Іван Лисий
Прокіп Кравець
Нестір Часник
Іван Чорнявський
Прокіп Сілицький
Грицько Кравець
Грицько Очеретянко
Пархим Тесля
Левко Рудий
Остап Тесля
Микола Щербина
Іван Лисиця
Іван Бездольний
Дмитро Кравець
Іван Товстик
Іван Кравець
Семен Коломієць
Кіндрат Левенець
Іван Чудний
Семен Сірий
Грицько Рудь
Демид Чорний
Бобиль Мамай
Антон Коваль
Грицько Писаний
Іван Бойко
Федір Новицький
Степан Невидимий
Михайло Теля
Іван Кабанець
Степан Слива
Левко Махно
Матвій Таран
Іван Великий
Демко Товстокорий
Прокіп Солоп
Федір Кравець
Мусій Швець
Іван Сидній
Степан Злий
Степан Чорний
Іван Нашистий
Денис Моцний
Марко Шушваль
Іван Бут
Михайло Погребицький
Іван Головко
Антон Дін
Ничипір Хвіст
Наум Вороний
Хома Великолузький
Ярема Самарський
Семен Слюсар
Степан Вірленко
Грицько Бойко
Андрій Русин
Кирик Тополя
Іван Болботенко
Семен Губа
Хома Самара
Іван Марака
Іван Бардак
Ярема Литвин
Трохим Товстний
Іван Хмара
Олекса Зомлілий
Сидір Рибець
Петро Підрисок
Степан Чепурко
Кирик Чортомлицький
Нестір Лазебник
Пархим Неліпа
Яків Норовиця
Федір Баштовий
Микита Швець
Грицько Запічний
Микита Плогона
Логвин Самара
Михайло Швець
Роман Безверхий
Степан Барабанчик
Іван Головко
Іван Чумак
Степан Заруба
Гаврило Гончар
Семен Шульга
Семен Литвин
Олекса Старий
Іван Плохий
Іван Долілкий
Іван Діброва
Федір Ніс
Іван Черкасенко
Василь в’язовець
Іван Золотаренко
Іван Чорний
Степан Великий
Кирило Кучерявий
Корній Роменський
Лук’ян Богуславський
Іван Білоус
Антон Таран
Олекса Швидкий
Іван Кравець Лозицький
Зінець Рябий
Демко Курячий Вовк
Корній Копил
Андрій Коробочка
Ісько Чорний
Улас Наріченко
Матвій Наріченко
Омелько Качан
Грицько Бойко
Яків Холодович
Петро Бобир
Іван Гаркуша
Степан Шепіль
Яким Гунько
Василь Царичанський
Іван Корсуненко
Андрій Таранець
Петро Вовк

28 Незамаївський курінь Війська Запорозького Низового

Отаман – Григорій Обаза

Марко Кажан
Остап Лапко
Ісько Гнідий
Федір Малий
Пархим Кучер
Трохим Шульга
Федір Кобежча
Антон Швець
Ілько Сторчак
Іван Ніс
Терешко Рудий
Іван Волик
Панас Білий
Супрун Чорний
Микита Білий
Грицько Сукур
Яцько Сірий
Карпо Рябий
Данило Задирака
Антон Платоненко
Іван Горб
Федір Горб
Грицько Корпішко
Яцько Скрипник
Іван Лизонько
Лаврін Коваль
Михайло Тесля
Василь Штинбіленко
Савка Шаповал
Олексій Маруся
Ничипір Кімлик
Іван Шпирхун
Онисько Негляд
Грицько Бобох
Федір Моргун
Сидір Малий
Василь Жарко
Панас Гаркуша
Яким Басанський
Грицько Рудий
Мусій Варивода
Іван Письменний
Яцько Сват
Демко Шульга
Яким Рудь
Грицько Таранець
Сиепан Чуб
Іван Семеренко
Олексій Самофат
Грицько Наздача
Яцько Чіпа
Петро Карюка
Денис Слюсар
Денис Чорнявський
Федір Чорнявський
Назар Чорнявський
Олекса Слюсар
Микита Мотуз
Максим Рябий
Іван Кучугура
Яцько Великий
Кирик Сивиця
Гаврило Білий
Грицько Старостенко
Антон Малий
Федір Журавель
Нестір Неживий
Степан Ткач
Андрій Торохтій
Павло Журавель
Федір Куделя
Ігнат Великий
Василь Дудник
Василь Збараж
Яків Мул
Луцько Швець
Луцько Бобох
Супрун Лисий
Антон Семиз
Степан Прилуцький
Микита Солоп
Панас Шум
Іван Коваленко
Олексій Оргаченко
Степан Удовиця
Онисько Швець
Оверко Дужий
Іван Ісидра
Яцько Неклеса
Іван Хміль
Гарасим Бохинник
Іван Любарський
Іван Лата
Максим Рома
Луцько Вчорашній
Грицько Крамар
Іван Косогір
Сила Мила
Федір Косик
Пархим Недоступ
Трохим Дрижча
Степан Царичанко
Лесько Кривий
Клим Топчій
Пилип Покда
Савка Сукур
Прокіп Спічак
Данило Сліпоокий
Василь Шкарбул
Грицько Маковецький
Левка Дудник
Мартин Кумженко
Давид Люлька
Давид Скрипник
Іван Шмаль
Василь Віл
Петро Мамай
Семен Письменний
Панас Загубний
Тишко Крильша
Тиміш Гаврилко
Дмитро Сиволап
Дмитро Сухий
Данило Пурга
Грицько Погибіль
Тарас Чіг
Іван Покотило
Іван Магмет
Кузьма Кирпа
Петро Карюка
Семен Крут
Пилип Зацюнтий
Ничипір Крикливий
Павло Ведмідь
Сидір Легкоступ
Ігнат нечуйвітер
Федір Білий
Хома Кривий
Данило Гайворонський
Іван Гнений
Василь Вус
Петро Горб
Іван Дейнеченко
Демко Дейнеченко
Яцько Соломанський
Матвій Верещака
Грицько Малий
Грицько Верхогляд
Ісько Шмаровизга
Ісько Похил
Прокіп Сукур
Яків Кочубей
Матвій Попак
Яким Кочір
Грицько Сенецький
Грицько Загубибатько
Прокіп Урода
Іван Сотник
Нестір Коваленко
Онистрат Чорний
Трохим Литвин
Корній Великий
Степан Ковальчук
Семен Чиж
Федір Бакир
Яцько Говорун
Тиміш Кудла
Микита Гаркуша
Петро Гаркуша
Василь Костир
Микола Нагнибіда
Давид Шульга
Іван Сухий
Іван Чернецький
Іван Джміль
Терешко Льон
Семен Білий
Микита Косий
Омелько Лисий
Федір Таран
Данило Гаркуша
Самійло Письменний
Давид Замікляка
Іван Циван
Максим Дрібас Малий
Федір Чорний
Лесько Платій
Павло Журавель
Петро Косий
Петро Чуйко
Павло Глухий
Остап Дещунів
Іван Дін
Лесько Бейзул
Омелько Дерибас
Андрій Косий
Олекса Сухий
Терешко Білий
Назар Малий
Тарас Корова
Василь Ворона
Данило Шкарбул
Іван Неживий
Степан Сопко
Оврам Свистуба
Василь Островський
Іван Строць
Матвій Таран
Грицько Матяш
Гордій Колісник
Демид Замишляка
Федір Лядоненко
Лук’ян Бобох
Федір Ємець
Грицько Похил
Панас Рябий
Грицько Сачок
Степан Малий
Петро Пасхенко
Харко Кучер
Матвій Шакун
Демко Лебеденко
Семен Сливка
Омелько Гарбуз
Андрій Іваненко
Павло Сінецький
Максим Хруль
Демко Хирній
Максим Хирній
Олекса Швець
Степан Чорний
Василь Кримко
Іван Крут
Максим Голкусь
Петро Маляр
Павло Рябошапка
Іван Жовтоніг
Марко Кириченко
Іван Тітікало
Федір Швець
Іван Швець
Павло Гнений
Максим Сова
Ілько Ткач
Грицько Письменний
Улас Письменний
Василь Дудка
Грицько Гладкий
Ілько Білий
Іван Шульга
Грицько Гречуха
Грицько Відьма
Гарасим Гнибіда
Іван Шурша
Степан Литвин
Федір Швець
Іван Пошивайло
Петро Коров’як
Андрій Окатий
Лесько Швець
Данило Забутненко
Петро Товстоніг
Іван Ковалівський
Степан Псьменний
Грицько Ковбаса
Павло Хропко
Федір Скиданий
Онисько Горб
Гаврило Куць
Іван Швець
Іван Кравець
Грицько Редька
Кузьма Сухий
Іван Сумлюк
Хома Швець
Семен Кокуша
Матвій Чорний
Дацько Колос
Іван Таран
Трохим Зайда
Клим Ледащо
Ісько Витрішкуватий
Демко Письмак
Іван Найда
Мусій Таран
Михайло Прохода
Матвій Круглий
Остап Заєць
Карпо Нечуйвітер
Андрій Булаван
Микола Зелінськй
Мирін Стуконіг
Грицько Діброва
Грицько Довгий
Федір Мазан
Пилип Старий
Яким Похил
Кіндрат Сиволапенко
Федір Тюка
Дорош Мажара
Тиміш Швець
Панас Зайко
Степан Губа
Петро Коваль
Остап Карячик
Семен Говорун
Грицько Борода
Семен Губа
Василь Збараж
Грицько Побігун
Семен Секрет
Іван Кіт
Іван Білий
Данило Біличенко
Андрій Рашівський
Павло Ротатий
Петро Кривий
Тарас Лях
Марко Неживий
Степан Зуб
Федір Кімлик
Нестір Коваль
Іван Гук
Давид Криворукий
Микита Кошанський
Іван Прохір
Іван Неживий
Грицько Чорний
Федір Кобеняк
Микита Харсуненко
Федір Топал
Карпо Топчій
Семен Писаний
Грицько Урицький
Федір Бирлим
Лазир Відьма
Кіндрат Прилуцький
Грицько Гречаний
Іван Дядько

27 Рогівський курінь Війська Запорозького Низового

Рогівський – від села Рожів Макарівського району Київської області.

Отаман – Данило Міняйло

Іван Коновал
Кіндрат Гурин
Федір Таран
Федір Безверхий
Терешко Сукур
Андрій Дідух
Гаврило Бухтій
Василь Ахонька
Семен Первой
Семен Хит
Федір Сидичка
Федір Маца
Андрій Безмал
Максим Люлька
Омелько Ніс
Іван Лсенко
Василь Міняйло
Олекса Іржак
Грицько Дендебер
Микола Дедрина
Іван Нещадим
Михайло Палій
Яцько Цифірь
Омелько Стадник
Гаврило Чуб
Юхим Гупак
Лук’ян Заброда
Тишко Глухий
Ярмола Пеліп
Михайло Гуля
Панько Коваль
Григорій Коваль
Мусій Товстик
Гаврило Найда
Яська Боханців
Кирило Заблуда
Іван Гулотик
Іван Ямний
Максим Зєць
Кіндрат Здоровенний
Грицько Кухар
Мойсей Губа
Федір Лупало
Василь Сма
Василь Чорний
Михайло Дін
Олексій Печений
Мойсей Давикінь
Пилип Драний
Тиміш Топчій
Максим Кучер
Іван Кучер
Прокіп Лепета
Грицько Лупій
Кирик Стрижак
Данило Харченко
Харитон Гаркуша
Хома Краноха
Андрій Мушнетин
Дем’ян Чемний
Савка Брехарня
Яким Брехарня
Яким Гаркуша
Опанас Білий
Данило Зозуля
Степан Гупалка
Федір Дідух
Кіндрат Здоровий
Матвій Товстик
Павло Чорний
Іван Таран
Петро Щербина
Матвій Дін
Роман Чорнявський
Іван Кущ
Тиміш Циган
Панас Рева
Петро Цар
Іван Шкура
Яцько Гончар
Іван Рудь
Грицько Бурдюг
Матвій Старий
Василь Шкребра
Тиміш Пугач
Савка Бойко
Кирик Пугаєнко
Мартин Круглий
Омелько Куций
Іван Омеленко
Омелько Чорний
Федір Самійлів
Самійло Швець
Іван Білий
Савка Швець
Грицько Худомака
Корній Хортуна
Іван Стуконіг
Яким Білий
Андрій Чапала
Федір Кулик
Федір Буцула
Аврам Горб
Давид Попів
Грицько Поденежний
Іван Янчарин
Марко Себеда
Яцько Лисянський
Кузьма Зетелепа
Андрій Сухів
Федір Потаранський
Данило Піскун
Кость Магась
Левко Полепох
Матвій Слебель
Петро Перехрест
Давид Перехрест
Михайло Шептула
Степан Глухий
Аврам Хряп
Аврам Митра
Грицько Митяй
Федір Сомпак
Логвин Різник
Трохим Сорока
Савка Хвіст
Олекса Гобатий
Кирик Мазала
Іван Сокур
Трохим Стращий
Андрій Плохий
Іван Чорний
Іван Таран
Омелько Лепеха
Данило Півень
Василь Пшонянка
Наум Зайда
Іван Пшеничний
Максим Ситник
Іван Дзюба
Омелько Крячко
Федір Гоголь
Леонтій Збаращ
Левко Похил
Кіндрат Лата
Олексій Литвин
Ничипір Сірий
Грицько Гнилий
Максим Попович
Дем’ян Веселовськй
Тиміш Потоцький
Гаврило Печений
Карпо Григоріїв
Тиміш Плиг
Онисько Заблуда
Іван Редька
Кіндрат Кича
Петро Безрукавий
Тимко Мовчан
Іван Бойко
Прокіп Гук
Гордій Бовкун
Корній Щученко
Каленик Однорізний
Федір Смичок
Кирик Вісповий
Грицько Пребера
Мартин Круглий
Омелько Короткий
Грицько Гусак
Федір Білий
Філон Чорний
Омелько Неклеса
Тиміш Терещенко
Петро Широкий
Андрій Загубибатько
Антон Головко
Арсен Швець
Левко Курка
Федір Сокур
Василь Сокуренко
Демко Валій
Павло Нагий
Іван Убогий
Левко Заміряк
Степан Гаркуша
Олексій Кривий
Харко Гаркуша
Прокіп Лепеха
Данило Харченко
Грицько Стрижак
Кирик Стижаченко
Іван Кислий
Петро Ношко
Терешко Сикоденко
Іван Точик
Семен Заблуда
Омелько Коропець
Сидір Рипура
Тиміш Кравець
Омелько Чорний
Роман Бохинник
Савка Метіпа
Кость Кравець
Іван Чардак
Тиміш Шульга
Кузьма Білий
Яцько Чорний
Данило Цибуля
Панас Білогорський
Савка Брехаря
Павло Крамар
Михайло Макуха
Петро Тропний
Федір Дід
Мартин Нога
Мартин Заруба
Андрій Вигинявецький
Іван Бігун
Максим Глухий
Гордій Таран
Кіндрат Нестула
Іван Савко
Ничипір Мощенський
Михайло Джавага
Іван Баранник
Василь Білий
Василь Малеча
Касян Гостроух
Терешко Гостроух
Матвій Щербатий
Андрій Чапала
Самійло Бобровенко
Іван Варивода
Назар Кияниця
Гордій Калга
Василь Кривий
Степан Капченко
Денис Головко
Яцько Пітель
Іван Рудий
Іван Горб
Іван Магру
Демко Ворочок
Хома Чухно
Тиміш Бусхай
Василь Чорний
Яків Завезюн
Наум Таран
Прокіп Бобошко
Нестір Куян
Клим Сутула
Федір Свинок
Ничипір Часник
Микита Щербина
Павло Бабка
Іван Ніс
Василь Коваль
Кленик Недорогий
Нестір Завезун
Лесько Завезун
Федір Хвостенко
Петро Хвіст
Корній Канюк
Яцько Головко
Павло Чапала
Панас Чорний
Ісак Плохий
Улас Кравець
Лаврін Балва
Андрій Жила
Іван Брусак
Максим Сабадаш
Іван Жук
Іван Іванченко
Тишко Брагарник
Марко Одинець
Павло Бабка
Семен Гаркуша
Іван Трьомсин
Іван Горб
Федір Медвідь
Степан Фостенко
Грицько Рудь
Яків Горб
Федір Тюпало
Савка Капканчик
Андрій Гудко
Іван Сербин
Лук’ян Постеркач
Матвій Швець
Дмитро Рябий
Марко Киян
Семен Нестула
Матвій Сірий
Семен Лляний
Мирін Куций
Іван Смішко
Данило Великий
Кирик Швець
Семен Цимбал
Лесько Ценгила
Лук’ян Товстик
Омелько Коропець
Федір Стрибик
Максим Обертас
Степан Висоцький
Лесько Деркач
Омелько Бохинник
Семен Великий
Іван Байдул
Іван Боханців
Яків Шкребка
Іван Баранник
Іван Слюсар
Василь Ковалик
Іван Рудин
Андрій Латиш
Федір Литвин
Тиміш Заплава
Іван Голь
Іван Кивай
Зінець Львівський
Тиміш Вигура
Антон Сукур
Дмитро Білий
Микола Музика
Лесько Залізний
Тиміш Недішлий
Іван Самарський
Семен Танцюра
Іван Малий
Ничипір Братуха
Семен Кривий
Данило Чадачка
Іван Щербина
Яким Десятиченко
Омелько Десятиченко
Іван Дев’ятий
Яцько Шпак
Онисько Таран
Денис Рубаний
Кирик Кравецький
Лаврін М’якенький
Грицько Білий
Роман Старий
Фесько Галаганенко
Матвій Галаганенко
Лук’ян Галаганенко
Панас Жушман
Федір Бандурка
Ярема Бондар
Дем’ян Щучик
Федір Заморик
Гордій Швець
Ясько Глухівський
Пилип Чумак
Микита Злий
Федір Пушик
Корній Мазан
Іван Битрий
Мусій Жук
Іван Малий
Микола Заблуда
Кирик Чорний
Ясько Замалий
Наум Король
Іван Чорний
Демко Немий
Грицько Недоступа
Василь Волошин
Василь Важкоступ
Грицько Чорний
Степан Ляшок
Іван Виразуб
Мкола Скорик
Лесько Несклада
Хома Кривий
Денис Кугут
Іван Таран
Семен Слюсар
Гордій Плитник
Грицько Крекшун
Лесько Донець
Лесько Донець
Антон Янчарин
Семен Гонець
Іван Самокрил

26 Корсунський курінь Війська Запорозького Низового
Корсунський – від міста Корсунь (тепер райцентр Черкаської області Корсунь-Шевченківський) на Росі.

Отаман – Федір Довгополий

1. Харко Костир
2. Михайло Шульга
3. Максим Єретик
4. Григорій Кухар
5. Михайло Кобака
6. Омелько Бирса
7. Василь Кіл
8. Кирик Помахайло
9. Пархом Золотар
10. Мартин Самарець
11. Семен Нижмик
12. Федір Дуля
13. Яків Швидкий
14. Грицько Кривий
15. Павло Куделя
16. Юхим Таран
17. Максим Холянка
18. Кіндрат Безпалий
19. Корній Стигайло
20. Михайло Глухий
21. Лаврін Сорокопут
22. Тиміш Дорошенко
23. Олексій Калмик
24. Федір Тузлук
25. Михайло Лях
26. Нестір Вонтик
27. Іван Нетеходить
28. Гук Безспаленяйло
29. Микита Дорошенко
30. Артем Сукур
31. Кузьма Сямай
32. Сидір Болорат
33. Іван Швидкий
34. Ілько Головко
35. Іван Коровка
36. Данило Дава
37. Іван Жмуршко
38. Данило Дармадало
39. Павло Сторчак
40. Кирило Ніс
41. Петро Скровець
42. Іван Малий
43. Хома Бохинник
44. Григорій Чорний
45. Кость Білий
46. Ігнат Мулгин
47. Тарас Дубина
48. Тарас, Косьничитий брат
49. Харко Лях
50. Іван Карга
51. Клим Великий
52. Юхим Брагарик
53. Омелько Шпак
54. Савка Сидоренко
55. Іван Манадик
56. Яцько Кривий
57. Лесько Мотуз
58. Іван Бобир
59. Кость Сидоренко
60. Іван Дудник
61. Павло Середа
62. Тиміш Жмуренко
63. Матвій Савченко
64. Грицько Білий
65. Яцько Міняйло
66. Василь Литвин
67. Андрій Косар
68. Марко Іляшенко
69. Іван Прилуцький
70. Микита, Степанів брат
71. Степан Швець
72. Антон Кальмуський
73. Савка Поламайло
74. Юхим Додирайло
75. Іван Бандура
76. Василь Кунпик
77. Петро Острода
78. Михайло Різкий
79. Дорош, Григорів брат
80. Грицько Сірий
81. Грицько Бурдигжа
82. Василь Буодигжа
83. Гарасим Слон
84. Федір Брюхко
85. Степан Тесля
86. Семен Кріпосний
87. Левко Борштан
88. Лук’ян Чорний
89. Грицько Череда
90. Гарасим Малий
91. Грицько Дрозденко
92. Микита Грибник
93. Іван Длодик
94. Денис Бардак
95. Лук’ян Лукаш
96. Петро Глазур
97. Савка Кобенко
98. Клим Білий
99. Павло Вергунка
100. Михайло Палатний
101. Іван Сербин
102. Клим Великий
103. Матвій Скала
104. Микита Матусь
105. Іван Бандура
106. Іван Дудник
107. Павло Музика
108. Павло Величко
109. Ясько Гаркуша
110. Іван Великолужний
111. Сидір Чорний
112. Мирін Сіренко
113. Сидір Бохинник
114. Панько Чорний
115. Іван Шрам
116. Іван Кучер
117. Лазар Білий
118. Федір Пазик
119. Павло Бохинник
120. Данило Сон
121. Федір Завезун
122. Сидір Сполкий
123. Степан Швець
124. Савка Кравець
125. Василь Крохмаль
126. Тарас Пенсторацький
127. Юхим Дудка
128. Яким Третяк
129. Денис Остоверхий
130. Степан Чуприна
131. Данило Кравець
132. Степан Струменний
133. Іван Струменний
134. Петро Струменний
135. Олекса Сукур
136. Трохим Дорошенко
137. Остап Давній
138. Петро Ніжинський
139. Василь Струменний
140. Грицько Пластун
141. Степан Кулик
142. Кирик Кладко
143. Ярема Спиця
144. Олекса Чорний
145. Яцько Щока
146. Василь Дон
147. Данило Великий
148. Степан Сучак
149. Іван Крамар
150. Іван Тимістра
151. Тиміш Гайменко
152. Семен Вербицький
153. Наум Чорний
154. Олекса Тума
155. Степан Верба
156. Василь Білозірка
157. Іван Білий
158. Трохим Бобошко
159. Іван Поквола
160. Наум Кравець
161. Мирін Умань
162. Іван Мулпика
163. Микита Швець
164. Степан Клишоногий
165. Василь Руденко
166. Семен Руденко
167. Степан Пугач
168. Якимко Ступка
169. Василь Кирпа
170. Іван Віно
171. Федір Скрипник
172. Іван Черкасин
173. Федір Черкасенко
174. Грицько Журинець
175. Василь Півтруга
176. Лесько Орел
177. Іван Батько
178. Клим Бабак
179. Трохим Мацапій
180. Микола Чардак
181. Каленик Чумак
182. Лесько Лерудь
183. Іван Зайка
184. Артем Куличенко
185. Кирик Каракай
186. Михайло Безлин
187. Кіндрат Чумак
188. Мартин Безкровний
189. Федір Летючий
190. Петро Воленко
191. Кирик Джаваза
192. Грицько Гнаний
193. Степан Джаваза
194. Панас Томач
195. Федір Глушник
196. Наум Безіменний
197. Іван Водоп’ян
198. Петро Тесля
199. Федір Головко
200. Петро Кучмар
201. Аврам Т аран
202. Іван Скобель
203. Яцько Скобель
204. Яків Скобель
205. Роман Одноразний
206. Федір Коляда
207. Ілляш Чеверда
208. Гнат Скіпенко
209. Іван Єлець
210. Іван Грузин
211. Василь Ступак
212. Ничипір Кравець
213. Федір Кравець
214. Петро Кравець
215. Радько Малий
216. Тимко Пластун
217. Онистрат Бандура
218. Кирик Лисянський
219. Степан Коваль
220. Іван Мялиця
221. Федір Кравець
222. Семен Каштан
223. Василь Руб
224. Максим Тесля
225. Василь Руденко
226. Мусій Руденко
227. Ігнат Руденко
228. Петро Ткач
229. Іван Мотузенко
230. Сидір Азик
231. Іван Вишка
232. Наум Мулпика
233. Андрій Одир
234. Кіндрат Брагарник
235. Максим Гравець
236. Харко Кокошко
237. Дорош Манужик
238. Ілля Тесля
239. Яцько Брага
240. Остап Кислий
241. Петро Рак
242. Андрій Різник
243. Гарасим Швиденко
244. Яцько Степаненко
245. Микита Моспалений
246. Яцько Дубенко
247. Яцько Товстик
248. Гарасим Гаркуша
249. Семен Багацький
250. Трохим Котовський
251. Іван Вівчар
252. Лук’ян Христяний
253. Тиміш Кривий
254. Іван Костиренко
255. Федір Щербина
256. Онисько Чумак
257. Василь Малий
258. Лук’ян Великий
259. Артем Чумак
260. Семен Крошко
261. Петро Литвин
262. Іван Швець
263. Роман Білий
264. Василь Танцюра
265. Іван Кабак
266. Іван Цибуля
267. Ясько Коваль
268. Іван Нудьга
269. Федір Шолудько
270. Іван Висрчій
271. Яцько Прищепа
272. Ничипір Димацький
273. Грицько Президент
274. Федір Письменний
275. Андрій Сірий
276. Кіндрат Білокінь
277. Денис Бандура
278. Остап Мацапій
279. Грицько Таранець
280. Дмитро Чорнявський
281. Кирик Кіт
282. Іван Швець
283. Клим Репеха
284. Грицько Бредеда
285. Лук’ян Несікач
286. Макар Ручиць
287. Федір Ступак
288. Іван Мика
289. Іван Білий
290. Тарас Мацько
291. Андрій Шолудько
292. Ничипір Шолудько
293. Іван Лебединець
294. Грицько Залупейченко
295. Микита Сухий
296. Демко Карп
297. Омелько Карп
298. Іван Карп
299. Павло Муштупа
300. Степан Кравець
301. Савка Чорний
302. Лесько Гусак
303. Дмитро Карпух
304. Іван Козинець
305. Омелько Чуйко
306. Назар Побігайло
307. Прокіп Брехаря
308. Михайло Бойко
309. Тарас Кравець
310. Іван Марченко
311. Назар Жадан
312. Василь Бут
313. Гарасим Чорний
314. Андрій Балько
315. Олекса Гнідий
316. Василь Куций
317. Наум Кравець
318. Василь Безкровець
319. Петро Зукрач
320. Іван Суйменко
321. Петро Швець
322. Тиміш Череда
323. Мусій Чеверденко
324. Кузьма Летючий
325. Лаврін Косий
326. Іван Сірий
327. Василь Опізній
328. Пилип Каліка
329. Потап Зносок
330. Грицько Голушко
331. Іван Холуй
332. Іван Коваль
333. Василь Чорний
334. Василь Чорноніс
335. Іван Шрам
336. Петро Пробийголова
337. Панас Вівчар
338. Наум Балка
339. Грицько Брожко
340. Василь Буря
341. Грицько Кривий
342. Іван Чуйко
343. Іван Тин
344. Дмитро Цвіркун
345. Іван Скрипник
346. Грицько Балуй Кобилиць
347. Іван Шведик
348. Іван Горб
349. Іван Буріг
350. Остап Котик
351. Назар Кравець
352. Петро Ступка
353. Іван Плавшуда
354. Грицько Швець
355. Іван Бердник
356. Грицько Редька
357. Грицько Кухиченко
358. Федір Кухиченко
359. Савка Бандурченко
360. Іван Швець
361. Василь Підпалецькарий
362. Іван Сидоренко
363. Яцько Моць
364. Василь Письменний
365. Андрій Старий
366. Петро Білий
367. Степан Литвин
368. Петро Жадан
369. Петро Варяниця
370. Тиміш Сіса
371. Яків Середа
372. Степан Донець
373. Антон Скрипник
374. Іван Дрімлюга
375. Грицько Лимар
376. Іван Бойко
377. Грицько Скорик
378. Тарас Латиш
379. Данило Нудний
380. Омелько Смалько
381. Потап Товстик
382. Омелько Косий
383. Іван Гончар
384. Грицько Лелека
385. Іван Жмуренко
386. Назар Лях
387. Грицько Самарський
388. Петро Чорний
389. Матвій Чернецький
390. Матвій Безпечальний
391. Петро Чорний
392. Василь Куличенко
393. Грицько Малий
394. Грицько Товмач
395. Зиновій Кваша
396. Грицько Чорний
397. Іван Колько
398. Федір Молька
399. Сидір Хужий
400. Яцько Малий
401. Іван Віз
402. Степан Письменний
403. Матвій Сухий
404. Грицько Батько
405. Іван Білий
406. Федір Забора
407. Матвій Фортуна

25 Уманський курінь Війська Запорозького Низового
Уманський – від міста Умань на річці Уманка.

Отаман – Семен Лисий

Тиміш Малюга
Тиміш Часник
Павло Плоскоголовий
Лук’ян Самарський
Андрій Запічний
Роман Обуза
Максим Кривогуб
Іван Сторчак
Кирик Норець
Лесько Жмут
Михайло Коваль
Матвій Кравець
Остап Письменний
Грицько Хомишин
Михайло Жарабут
Омелько Лапах
Федір Кілок
Лаврін Сорока
Василь Рибалка
Степан Зозуля
Антон Коваль
Артем Васильків
Семен Бовдур
Лаврін Горб
Петро Петлищик
Іван Найда
Кіндрат Неступа
Пилип Великий
Федір Булко
Іван Короткий
Василь Похил
Антон Сотник
Михайло Столата
Мусій Коровка
Василь Коровка
Іван Зирпанений
Артем Сокира
Василь Чуб
Ясько Лисий
Яцько Щисан
Гаврило Макмула
Андрій Гаркушенко
Олексій Головко
Денис Моренець
Гарасим Головко
Гарасим Застіл
Мусій Злий
Данило Кувіка
Федір Таран
Ярема Моргун
Матвій Трясця
Гаврило Кисіль
Грицько Дикий
Яцько Кошовий
Ясько Старець
Іван Шаповал
Семен Цманаленко
Грицько Кислий
Юхим Пануша
Іван Столатенко
Степан Письменний
Харко Люлька
Іван Дум
Петро Бобох
Корній Чорноокий
Іван Рак
Кирило Кочерга
Іван Кулик
Кіндрат Бовкуненко
Михайло Ведмідь
Нестір Виборний
Олексій Самарський
Грицько Таран
Антон Водоп’ян
Іван Уласів Брат
Корній Черепаха
Василь Заєць
Андрій Білий
Петро Остапенко
Харко Старченко
Сидір Кізлик
Онисько Скочко
Прокіп Таран
Іван Губа
Михайло Гаркуша
Трохим Скисар
Павло Черчуха
Пилип Булдума
Грицько Дикий
Іван Кланодук
Семен Солоп
Тишко Моренченко
Данило Сухий
Грицько Лакей
Грицько Тупенко
Ясько Босанський
Олексій Пенка
Степан Каплик
Іван Злий
Василь Старченко
Василь Побігайло
Павло Зелінський
Федір Вилур
Михайло Моторний
Федір Давиденко
Олексій Пшоно
Олексій Зачепа
Ясько Деркач
Іван Ярмо Ногайське
Іван Золотар
Іван Журавель
Федір Драний
Мартин Дудко
Андрій Нестула
Павло Нечит
Гаврило Малсаренко
Мусій Великий
Роман Поган
Василь Литвин
Михайло Дундук
Данило Лях
Дмитро Гирлиженко
Мусій Басараб
Лук’ян Сабадаш
Кіндрат Редька
Іван Пименко
Ясько Мельник
Василь Калюжний
Павло Пилипів Брат
Іван Чорний
Василь Пипка
Федір Кравчина
Максим Тихий
Пилип Кривий
Федір Гармаш
Іван Кривогуб
Степан Плоскоголовий
Андрій Шульга
Андрій Вівчар
Денис Носів
Петро Швець
Іван Гаркуша
Дмитро Махиня
Грицько Війтенко
Іван Лях
Олексій Литвин
Федір Тхір
Данило Тхоренко
Гордій Плакучий
Матвій Гончар
Гордій Швець
Андрій Губа
Яків Лобода
Василь Коваль
Іван Липовий
Семен Заруба
Іван Зимлик
Грицько Байда Борис
Олексій Плохий
Андрій Горб
Антон Чавус
Демко Зелененко
Андрій Удід
Тарас Головатий
Андрій Курка
Іван Пулинець
Іван Таран
Супрун Щербина
Ясько Сторчак
Кузьма Йоржик
Степан Бабич
Омелько Білоус
Андрій Анбрешко
Михайло Швець
Лук’ян Стовбун
Іван Зам’янський
Василь Лисий
Іван Гончаренко
Іван Лусковий
Петро П’яниця
Василь Таран
Гаврило Лоберя
Савка Малий
Улас Чорний
Микита Лисий
Прокіп Зам’янський
Василь Голуб
Трохим Пихна
Грицько Товбун
Кирило Зам’янський
Федір Коповик
Іван Кума
Яцько Шрам
Василь Деркач
Семен Гаркуша
Корній Каракатиця
Василь Скиданенко
Василь Бербедило
Степан Плакун
Іван Товстолоб
Федір Литвин
Іван Коваль
Панько Кулешниця
Кирик Нещадим
Іван Убогий
Грицько Горб
Іван Строгий
Семен Письменний
Гарасим Кисіль
Олексій Сукур
Тарас Товба
Іван Ломака
Матвій Коропець
Дмитро Мацафей
Панас Сірий
Самійло Ковтун
Семен Летя
Прокіп Драбина
Самійло Бандурка
Петро Швець
Микита Волошин
Олексій Свердель
Пилип Качан
Іван Швець
Савка Котельва
Марко Литвин
Іван Дуля
Данило Півень
Іван Шульженко
Антон Попович
Яцько Малий
Кіндрат Чапала
Федір Зелений
Андрій Музика
Олексій Шокало
Савка Неживий
Грицько Снітинський
Савка Варивода
Іван Швидкий
Семен Лебединець
Павло Середа
Роман Піхота
Юхим Тала Пінда
Петро Мачула
Василь Вербенко
Лаврін Скубосрадний
Омелько Гирлига

24 Дерев`янківський курінь Війська Запорозького Низового.

Отаман – Микола Касап

Іван Щербина
Максим Оксюша
Остап Гострроух
Яків Жук
Конон Великолужський
Ілько Рудий
Кіндрат Білоград
Ясько Латан
Андрій Гонтовий
Матвій Плиска
Іван Кагачка
Іван Малий
Федір Кременчуцький
Яким Лихошерстий
Мартин Старий
Яків Вирозуб
Артем Жовтий
Іван Вус
Леонтій Вечірній
Лесько Голега
Корній Плиг
Гарасим Чорний
Кіндрат Латан
Омелько Башкирець
Нестір Плосконіс
Гарасим Сукур
Тиміш Головко
Гарасим Вирозуб
Василь Росколупа
Іван Удовиця
Микита Манійло
Антон Подивайло
Гарасим Череватий
Ничипір Бражник
Федір Бандурівський
Роман Шлопкан
Василь Субота
Грицько Темний
Панько Глухий
Василь Куций
Яким Тонконіг
Яцько Швидкий
Михайло Головко
Тиміш Турпан
Лазар Окатий
Семен Таран
Семен Старий
Кіндрат Школа
Демко Бабак
Макар Нагатець
Іван Урода
Трохим Малий
Данило Обухівський
Зінець Головченко
Іван Дев’ятий
Левко Коркос
Олекса Залупейко
Іван Глухий
Мартин Головко
Яким Пічжися
Тиміш Кучер
Іван Лобода
Роман Хоруженко
Лаврін Волошин
Іван Рак
Іван Чорний
Степан Мушта
Павло Мул
Пилип Абдула
Лазар Красноколядинський
Микита Красноколядинський
Михайло Ніс
Іван Сак
Самійло Жолдак
Федір Піший
Ілько Коновал
Грицько Чардак
Степан Попільник
Грицько Скирта
Федір Відьма
Грицько Гурин
Федір Лелека
Мусій Товмач
Василь Циб
Грцько Безрукавий
Онисько Бібин
Самійло Попович
Семен Дін
Прокіп Дін
Карпо Плітник
Терешко Нора
Василь Чорний
Ничипір Сіротун
Петро Неліпа
Федір Голий
Іван Киян
Ігнат Колитва
Степан Богацький
Яків Бобошко
Остап Котельва
Онисій Головченко
Яцько Тогиський
Матвій Кульбачний
Гордій Таран
Іван Бабуренко
Федір Черкасенко
Лаврін Бойко
Грицько Завезун
Федір Щербиненко
Федір Дігтяренко
Степан Білівський
Омелько Відьма
Іван Келеберда
Іван Збараж
Демко Коваль
Василь Бовтях
Самійло Пугач
Каленик Запара
Іван Горобець
Грицько Брагарник
Андрій Брагарник
Грицько Нижник
Роман Бохинник
Федір Коваль
Трохим Коваль
Каленк Гнаний
Матвій Бочківський
Федір Білий
Ігнат Скапа
Савка Рогозинський
Олекса Кравець
Ігнат Бандура
Левко Ніякий
Ясько Вечеря
Касян Преступний
Іван Прохода
Іван Кумпан
Тиміш Тума
Савка Швець
Іван Чумак
Максим Штанченко
Іван Чабан
Михайло Балченко
Іван Дардовий
Іван Великий
Грицько Чорний
Петро Головченко
Андрій Чорний
Іван Чортовинин
Ігнат Гостровух
Данило Колодан
Нестір Рева
Андрій Красуня
Петро Харцимака
Яцько Рогкаліпа
Улас Плиг
Іван Кукса
Савка Швець
Ілько Зелений
Кирило Андрієвський
Андрій Супесь
Лук’ян Бобох
Іван Мовчан
Роман Набік
Павло Шилимівець
Ігнат Гайстер
Харко Обертас
Степан Вівчар
Іван Сухий
Іван Ляшок
Данило Перга
Іван , Вирозубів брат
Іван Височин
Петро Безрукавий
Іван Кальміуський
Василь Кирпа
Максим Горіхша
Степан Шулайко
Панас Лях
Тиміш Нижник
Степан Щербина
Михайло Чорний
Іван Маловік
Василь Щербаків
Степан Ососок
Іван Войтик
Іван Шматок
Федір Губатий
Іван Дячок
Кирило Бик
Іван Неступа
Трохим Ротоліпа
Тиміш Білий
Василь Росклапа
Остап Письменний
Гарасим Безрукавий
Яким Манжис
Василь Мамай
Савка Ковтун
Василь Лобась
Яким Швець
Іван Швець
Тарас Плакущий
Федір Літун
Назар Білий
Демко Малий
Семен Піхчик
Семен Півненко
Павло Вендерський
Іван Бик
Іван Тихий
Корній Верещака
Петро Бізірський
Федір Кирпа
Демко Скік
Гаврило Кіш
Хома Самотній
Іван Піший
Іван Стукрніг
Павло Завільмований
Іван Письмак
Андрій Звичайний
Мирон Білий
Андрій Кріль
Грицько Неживий
Антон Форовина
Яким Чайка
Юхим Шльома
Яким Манжула
Федір Мінько
Охрім Бандура
Михайло Калюжний
Грицько Калюжний
Остап Калюжний
Тарас Ковтун
Юхим Лихошерстий
Яків Крамар
Петро Несправний
Семен Чорний
Лазар Глоба
Прокіп Сухий
Ярема Щербина
Андрій Губатий
Ігнат Колитва
Савка Швець
Михайло Головенко
Іван Сербин
Улас Третяченко
Грицько Сербин
Іван Безпалько
Кіндрат Пирятинський
Микита Нежевий
Данило Синомлико
Тиміш Шаповал
Клим Боледа
Кіндрат Дзидло
Василь Кунпан
Іван Чуприна
Василь , Чупринів родич
Давид Лихошерський
Петро, Шмарковий родич
Лук’ян Кірнос

23 Нижчестеблівський курінь Війська Запорозького Низового
Нижчестеблівський – від містечка Стеблів, що лежить на правій притоці Дніпра Росі в Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області.

Отаман – Тишко Мовчан

1. Мартин Таран

2. Дмитро Гуляй

3. Терешко Чернець

4. Григорій Верещака

5. Іван Запара

6. Кузьма Дядько

7. Григорій Лобур

8. Кузьма Шабалин

9. Петро Чорний

10. Семен Головко

11. Тиміш Бийцюра

12. Павло Ніс

13. Іван Засуха

14. Марко Рудий

15. Іван Шипіло

16. Андрій Малий

17. Василь Лепет

18. Хома Злий

19. Ігнат Батрак

20. Назар Нещадим

21. Петро Пурис

22. Андрій Курка

23. Федір Неліпа

24. Пилип Кравець

25. Федір Гей

26. Федір Вірьовка

27. Яцько Кирпа

28. Дмитро Остроух

29. Іван Сват

30. Онисько Чорний

31. Федір Ніс

32. Мхайло Ярмо

33. Каленик Рохинник

34. Мусій Абдула

35. Корній Амур

36. Данило Бондар

37. Остап Стуконіс

38. Василь Чупіс

39. Іван Малий

40. Павло Кравець

41. Іван Мишуринський

42. Гаврило Дід

43. Мартин Пугач

44. Вакула Дробот

45. Степан Чуб

46. Василь Бойко

47. Іван Швидкий

48. Яцько Білий

49. Микита Скарбул

50. Іван Дядько

51. Яцько Зайвий

52. Федір Мотуз

53. Лесько Короткий

54. Гарасим Голодний

55. Федір Сірий

56. Антон Недоступ

57. Ясько Коваль

58. Іван Завизюн

59. Яцько Кулик

60. Ясько Ніс

61. Пилип Шульга

62. Олифір Плохий

63. Прокіп Таран

64. Яцько Стовба

65. Іван Коляда

66. Тиміш Строгий

67. Степан Гончар

68. Яцько Коваль

69. Тиміш Тупота

70. Іван Череватий

71. Іван Карась

72. Василь Цвіркун

73. Іван Гнідий

74. Іван Горічний

75. Денис Лготій

76. Михайло Плакущий

77. Давид Рифа

78. Іван Дон

79. Ясько Ус

80. Ясько Глухий

81. Ігнат Великий

82. Грицько Дурний

83. Яким Мученик

84. Павло Щербина

85. Іван Шльома

86. Хома Музика

87. Михайло Найда

88. Грицько Ревущий

89. Ясько Журба

90. Вакула Шипотинник

91. Клим Губа

92. Семен Соп

93. Федір Чорний

94. Улас Гаркуша

95. Ясько Таран

96. Михайло Письменний

97. Михайло Лата

98. Грицько Шрам

99. Матвій Шульженко

100. Демко Забгайборода

101. Іван Лінець

102. Панько Дрім’яга

103. Іван Махиня

104. Іван Мітлицький

105. Грицько Варава

106. Семен Білецький

107. Лук’ян Журавель

108. Василь Рябовіл

109. Сидір Несклада

110. Микола Череватий

111. Петро Косар

112. Грицько Білий

113. Степан Понеділковий

114. Грицько Верба

115. Яцько Кучер

116. Іван Скачок

117. Тиміш Мокляк

118. Каленик Білий

119. Антон Голодненко

120. Мусій Чорний

121. Павло Обертас

122. Трохим Косий

123. Іван Таран

124. Мартин Сльота

125. Андрій Куций

126. Семен Саламанський

127. Іван Довп’ят

128. Іван Рябий

129. Матвій Сова

130. Яцько Малий

131. Мартин Тхір

132. Іван Литвин

133. Савка Сухий

134. Степан Коваль

135. Михайло Пишний

136. Павло Половинка

137. Данило Чорний

138. Данило Литвин

139. Клим Шерстюк

140. Микита Паша

141. Андрій Коваль

142. Грицько Люлька

143. Кирило Киньпан

144. Охрім Старий

145. Іван Щока

146. Микита Сторчоус

147. Петро Пацавул

148. Гордій Галушка

149. Кузьма Огир

150. Лаврін Шия

151. Омелько Тонконіг

152. Панько Велетень

153. Грицько Ткач

154. Максим Басистий

155. Клим Попадя

156. Іван Письменний

157. Прокіп Дон

158. Ясько Саверський

159. Костя Шило

160. Юхим Безрибка

161. Семен Рибка

162. Яцько Чорний

163. Остап Шульга

164. Сидір Лейба

165. Антон Баран

166. Микита Лимар

167. Іван Лисий

168. Трохим Волик

169. Грицько Дробот

170. Грицько, Запорин родич

171. Хвесько Великий

172. Влас Драбина

173. Андрій Кучер

174. Микита Голодний

175. Артем Муштук

22 Вищестеблівський курінь Війська Запорозького Низового
Вищестеблівський – від містечка Стеблів, що лежить на правій притоці Дніпра Росі в Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області

Отаман Сидір Нещасний

Юхим Ігнатович
Данило Мовчан
Максим Таран
Ясько Сагажій
Яцько Половинка
Грицько Лях
Олексій Кицар
Микола Коваль
Федір Литвин
Андрій Бойко
Остап Кияшко
Яцько Шевчик
Олексій Збаразький
Матвій Авул
Мартин Лаштабега
Ілько Дардовий
Федір Матрос
Харко Перистий
Панько Чередник
Степан Коваль
Тишко Білан
Гарасько Опальний
Макар Чвірінько
Грицько Головко
Юхим Мотуз
Юхим Репещенко
Іван Гаркуша
Петро Ух
Прокіп Вороний
Сидір Кабрус
Павло Нечіт
Демко Неживий
Петро Несухий
Ілько Бохинник
Яцько Горб
Семен Рудий
Микола Лихий
Іван Задамула
Олексій Сторчак
Ясько Шрам
Єфентій Ляк
Савка Шустван
Антон Репещенко
Кирик Недужий
Прокіп Кияничин
Яцько Хвітіль
Петрик Диктовний
Василь Мацько
Микола Швець
Іван Мошенський
Василь Губа
Дем’ян Нороха
Назар Литвин
Хома Лінивий
Савка Сувора
Микола Мовчанів
Максим Сиктим
Роман Мажара
Кирик Сажай
Данило Бублик
Іван Горбенко
Трохим Боровик
Михайло Кравець
Василь Литвин
Петро Шарфа
Панас Садило
Терешко Добрий
Ничипір Білогородний
Назар Мосальов
Онисько Кияничин
Кирик, Максимів родич
Марко Залізняк
Іван Савранський
Кирик Тихий
Іван Чалий
Данило, Якима Ігнатовича родич
Трохим Мельник
Остап Дрібний
Іван Тедас
Іван Свита
Ясько Бацман
Дмитро Вишник
Кіндрат Рачок
Радько Шульга
Іван Стромець
Федір Лютий
Яків Лях
Павло Сорока
Данило Брусило
Юхим Садленко
Корній Горб
Яцько Білий
Марко Немилостивий
Матвій Губа
Сидір Кияничин
Семен Лубенець
Пилип Мовчан
Степан Баштанник
Лесько Галушка

100. Назар Бобир

101. Семен Кравець

102. Петро Кирпа

103. Андрій Тихий

104. Федір Гончар

105. Артем Волосянка

106. Ілько Сіроштан

107. Василь Литвин

108. Харко Довгий

109. Антон Ковтун

110. Іван, Якима Ігнатовича родич

111. Грицько Черкаський

112. Наум Барабанчик

113. Михайло Алтинога

114. Микола Шкарбан

115. Федір Неощадний

116. Євтух Шульга

117. Петро, Нещадимів родич

118. Ярко Юраш

119. Степан Єнох

120. Михайло Глухівський

121. Юхим Гладкий

122. Пилип Панюта

123. Остап Глухівський

124. Прокіп Дін

125. Кузьма Вівчар

126. Артем Кучер

127. Терешко Рядовий

128. Улас Чорний

129. Семен Шапошник

130. Микита Похил

131. Кузьма Окаренко

132. Демко Безщасний

133. Василь Цигиця

134. Яцько Гузь

135. Гаврило Вовча шапка

136. Федір Кирзун

137. Семен Маца

138. Данило Кравець

139. Іван Кожух

140. Іван Півторацький

141. Іван Головко

142. Яцько Прудкий

143. Ілько Гордовий

144. Іван Зайвий

145. Матвій Тарапунька

146. Вакула Миколенко

147. Василь Чайка

148. Василь Москаленко

149. Іван Чернецький

150. Лук’ян Чорний

151. Ігнат Плакущий

152. Сергій Таранець

153. Ясько Сокур

154. Панько Дужий

155. Ясько Цилярик

156. ВасильНіс

157. Назар Марченко

158. Федір Сокур

159. Микола Коваль

160. Павло Компанієць

161. Федір Кравець

162. Іван Рудий

163. Іван Таран

164. Грицько Красношия

165. Гарасим Чорний

166. Василь Таран

167. Грицько Білоус

168. Іван Сова

169. Тишко Кухар

170. Грицько Ялович

171. Прокіп Шинкар

172. Омелько Вергун

173. Павло, Сачків Брат

174. Ничипір Мколенко

175. Іван Письменний

176. Петро Кошуля

177. Іван Касяненко

178. Микита Красношия

179. Іван Галадан

180. Денис Летючй

181. Яцько Малий

182. Іван Звіздун

183. Гарасим Жемчужний

184. Ясько Псьменний

185. Семен Редька

186. Гарасим Рябусь

187. Дмитро Охріменко

188. Іван Гаркушин

189. Яцько Табанець

190. Іван Таран

191. Максим Таранів

192. Іван Кузуб

193. Іван Письменний

194. Василь Чорнецький

195. Максим Ведмідь

196. Василь Книшенко

197. Іван Хмара

198. Іван Поповч

199. Семен Костря

200. Савка Великий

201. Мусій Жук

202. Яким Литвин

203. Дорош Бобир

204. Ясько Стягайло

205. Семен Волошин

21 Джереліївський курінь Війська Запорозького Низового

Отаман – Ярмола Стадник

Павло Нетреба
Олексій Вербицький
Іван Похил
Мойсей Сухий
Вакула Великий
Іван Куля
Павло Головко
Федір Тесля
Дмитро Губа
Іван Гнідий
Іван Таран
Онисько Чернец ь
Андрій Чупа
Петро Піскун
Іван Нетребко
Роман Рудь
Лук’ян Окань
Андрій Горб
Семен Поварко
Тарас Малий
Прокіп Дробат
Микола Полтавець
Іван Куліш
Іван Стуконіг
Іван Матяшенко
Дацько Тума
Зінець Неживий
Михайло Недокид
Василь Машул
Петро Зачіпний
Яким Докурило
Василь Сулименко
Роман Бейзул
Васль Сулименко
Давид Дубровненко
Яків Окунь
Філон Зубів
Ничипір Віськовий
Іван Шерстюк
Аврам Гнатий
Семен Ноженко
Іван Старченко
Кіндрат Зліпок
Іван Тхір
Іван Пізній
Максим Кучер
Аврам Сукур
Федір Кислицькй
Федір Бобох
Федір Білий
Яцько Кривошя
Ясько Кулик
Іван Дудник
Матвій Топал
Іван Голота
Дмитро Ніс
Андрій Швачка
Степан Коваль
Петро Старий
Степан Гостровух
Карпо Струць
Василь Круторуженко
Петро Швець
Петро Почеса
Василь Кунпан
Остап Гулій
Левко Окуненко
Мартин Бейдуленко
Максим Письменний
Федір Кравець
Михайло Чубук
Кирик Губа
Степан Підстрішний
Микита Чупрун
Грицько Неліп
Тиміш Топал
Василь Губа
Федір Безпалий
Гарасим Гоклач
Федір Мовчан
Дорош Сукур
Ігнат Сукуренко
Андрій Сірий
Омелько Швець
Федір Половий
Петро Сукур
Федір Годиненко
Петро Ковтуненко
Кузьма Литвин
Ігнат Коваль
Степан Коваль
Мойсей Дрик
Демко Ємець
Василь Кореняка
Радько Сверулин
Василь Гончар
Клим Ярмоленко
Михайло Михлик
Корній Гаркуша
Лук’ян Мамай
Олекса Свинчак
Михайло Таранець
Петро Горб
Олекса Полтавець
Клим Чорний
Павло Чалий
Ясько Землянй
Дмитро Кусанько
Гордій Письменний
Петро Швець
Степан Крутороженко
Демко Круторіг
Павло Гаркуша
Микола Журавель
Мойсій Головко
Сергій Конько
Іван Чумак
Наум Мадрика
Василь Чумак
Федір Чумак
Роман Костиря
Лесько Ухань
Андрій Кулик
Гордій Брус
Самійло Приблуда
Лук’ян Сухотенко
Павло Полежай
Іван Таранець
Микола Хрестяний
Федір Гаркуша
Михайло Дідів
Василь Кунпан
Ярош Колісник
Харко Хміль
Олекса Гаркуша
Іван Горб
Данило Старий
Федір Рудь
Онисько Крамар
Арсен Крамар
Ясько Крамар
Андрій Арсенів
Кирило Лисий
Ігнат Кравець
Ігнат Дін
Яцько Довбало
Іван Лисий
Семен Бондар
Василь Сіроштан
Карпо Мармусь
Павло Хоменко
Іван Нетребенко
Олекса Вигранитий
Улас Шульга
Нестір Головко
Грицько Лях
Трохим Товстик
Денис Бурчак
Сидір Копиця
Степан Сухий
Остап Дубовий
Нестір Кумпан
Семен Чорний
Петро Лукашенко
Іван Янівський
Микита Вирлан
Улас Малий
Василь Зелений
Павло Стовбур
Данило Козир
Гаврило Остапів
Максим Легкоступ
Хома Окунів
Олексій Заєць
Микита Брагарник
Семен Вечірній
Іван Кролевець
Петро Лукашенко
Семен Ранджида
Лесько Біленький
Ничипір Діженко
Омелько Глухий
Харко Литвин
Самійло Білий
Степан Таран
Корній Губара
Олекса Сіровський
Лук’ян Саврадим
Грицько Білий
Ярема Жук
Ярема Мамай
Іван Швець
Іван Солоп
Іван Литвин
Федір Таран
Петро Гуртовий
Степан Губа
Яків Сухий
Івас Вус
Павло Плохий
Степан Чекерес
Ілько Сухий
Гаврило Гаврик
Артем Гаркуша
Яків Василів
Іван Щербина
Максим Онокай
Федір Продан
Василь Гаркуша
Степан Каплун
Степан Білий
Андрій Слабописний
Федір Мірошник
Степан Дядько
Грицько Вовк
Тиміш Стороженко
Петро Забудько
Кирило Малий
Кирило Вернигора
Каленик Великий
Михайло Білий
Кирило Нір
Панас Швець
Ясько Таран
Панас Діденко
Іван Діденко
Федір Діденко
Іван Білий
Савко Таран
Олексій Слочак
Гаврило Невидимий
Степан Діхтяр
Степан Сухий
Яків Гуртовий
Іван Зелінський
Нестір Джерелівський
Василь Чорний
Антон Решівський
Ілько Дужий
Єхим Нагаєць
Андрій Вороний
Яків Довгошиїй
Іван Ковтун
Павло Головко
Леонтій Губа
Петро Карась
Василь Половий
Семен Бобошко
Микола Головко
Петро Шийка
Демко Чорний
Федір Білий
Йосип Довгоножко
Грицько Часник
Марко Стадник
Михайло Довгополй
Іван Чабан
Остап Шаповал
Карпо Панич
Дорош Карпенко
Павло Шмулюрник
Захарко Запара
Михайло Срам
Олексій Храп
Григорій Кирпа
Пилип Строгий
Іван Кролівець

20 Переяславський куріньВійська Запорозького Низового

Переяславський – від міста Переяслав (тепер райцентр Київської області Переяслав-Хмельницький),над річкою Трубіж.

Отаман Петро Шабельник

Федір Святаш
Єхим Ястаз
Олексій Коваль
Іван Пирятинський
Кирило Посунько
Антон Полежай
Федір Невидимий
Юхим Багацький
Михайло Дігтяр
Семен Бандура
Демко Нечемний
Михайло Негрій
Павло Кукса
Іван Нещадим
Давид Гаркуша
Демко Маловіра
Іван Кармажин
Роман Дігтренко
Корній Кривошия
Степан Порожній
Іван Сагута
Василь Богомаз
Гарасим Шульга
Степан Лях
Остап Дурний
Лаврін Дурний
Микита Таран
Василь Швець
Василь Лапотнк
Яцько Швець
Трохим Щур
Микита Таран
Омелько Шавка
Грицько Головко
Омелько Кобила
Іван Скрипник
Гаврило Великий
Матвій Лтвин
Федір Дужий
Олексій Донець
Савка Чорний
Гарасим Плитник
Іван Сушко
Хома Майдур
Юхим Кочерга
Василь Борода
Василь Недвига
Федір Музика
Юхим Сторчак
Самійло Сторчак
Ілько Лінець
Федір Швець
Данило Мусирда
Петько Шинкаренко
Матвій Мичка
Іван Губа
Олексій Краснощок
Іван Цимбал
Іван Малий
Василь Коваль
Василь Мужчир
Іван Слюсар
Василь Часник
Степан Сухий
Іван Бовдур
Семен Бондар
Іван Таран
Василь Лишній
Михайло Невінчаний
Артем Кулик
Масько Малий
Іван Волошин
Федір Маркович
Матвій Свищ
Масько Кобеляцький
Тиміш Смак
Василь Драганя
Ілько Чумак
Яцько Чумак
Грицько Циганчук
Матвій Глухий
Прокіп Музика
Остап Гончар
Супрун Скомбудра
Тимко Глухий
Іван Цілуня
Кузьма Танцюра
Карпо Полежан
Василь Ходорний
Федір Чорний
Гаврило Сірий
Тимко Бохимчак
Лазар Рудий
Омелько Немалий
Артем Шульжевський
Давид Заблуда
Онисько Тесля
Яцько Гаркуша
Кіндрат Циб
Артем Шипіло
Данило Тонконіг
Семен Скур
Микола Бходут
Лук’ян Сукур
Семен Конопелька
Петро Налийвода
Василь Бойко
Іван Змовчан
Омелько Куцючуб
Федір Пугач
Пархом Сова
Карпо Тополь
Костя Бойко
Федір Чорний
Василь Сказоха
Омелько Калмик
Грицько Обертас
Микита Завезин
Тимко Слюсар
Кіндрат Самардаха
Кирик Кучер
Степан Мачуха
Онисько Чиприна
Трохим Дрюченко
Федір Дрюк
Грицько Зелений
Харко Гнідий
Герасим Тригуб
Степан Губрій
Трохим Безрукавий
Грицько Кебенко
Петро Собко
Іван Донець
Терешко Кича
Остап Ряднина
Гаврило Повіса
Яким Лірук
Грицько Письменний
Омелько Кузявка
Василь Танцюра
Андрій Переріст
Іван Самарський
Іван Гарбуз
Іван Жуз
Ясько Мазай
Харко Гаркуша
Гаврило Письменний
Грицько Глухий
Грицько Гусак
Михайло Дрімлюга
Василь Шкарбан
Архип Сова
Марко Письменний
Федір Торський
Василь Прибилий
Василь Віржинський
Максим Запара
Михайло Чорний
Остап Джоха
Лесько Гаркуша
Антон Горб
Андрій Шерстюк
Олексій Чалий
Панас Різник
Ігнат Кравець
Іван Кеба
Лазар Поганка
Касян Островий
Іван Білий
Іван Швець
Мусій Холуй
Андрій Сокур
Василь Чорний
Лазар Недавній
Матвій Музика
Кирило Палапкуда
Юхим Довгополий
Юсько Момса
Іван Панасенко
Юхим Панасенко
Лук’ян Таран
Остап Бондар
Терешко Бондар
Антон Тополь
Ничипір Малий
Іван Курка
Харко Швець
Омелько Швидкий
Юсько Загреба
Олекса Білий
Юхим Халдей
Михайло Полуденний
Іван Шакало
Василь Скирко
Матвій Ярмола
Петро Лагун
Петро Кияниця
Грицько Попович
Андрій Запічний
Панько Дудник
Омелько Барабаш
Назар Недоступ
Артем Ніс
Пилип Молька
Іван Носуха
Демко Швидкий
Панас Хомич
Мартин Гузевий
Герасим Вилупка
Грицько Дядько
Панько Чорновіл
Тиміш Брагарник
Андрій Бондар
Василь Батрак
Іван Гасан
Захарко Таран
Омелько Золотар
Ігнат Злотобой
Федір Коваль
Федір Золотарчук
Панас Кушнір
Мирон Кислий
Артем Орленко
Андрій Острізький
Грцько Письменний
Корній Баштанник
Онисько Вечірній
Микита Деркач
Корній Говтва
Степан Зателепа
Андрій Касап
Назар Кабохліс
Семен Пирятинський
Конон Чорний
Павло Руденко
Дорош Рудий
Грицько Перехинчик
Грцько Шрам
Матвій Заруба
Степан Заруба
Іван Короткий
Михайло Короткий
Іван Письменний
Роман Зелений
Василь Грузин
Денис Медорощанський
Дмитро Неживий
Герасим Шаповал
Павло Рудий
Омелько Загреба
Улас Вечірній
Харко Хартицький
Лаврін Жигун
Іван Тесля
Іван Чалий
Іван Іляшенко
Пилип Драний
Ілько Драбина
Василь Чумаченко
Михайло Гречуха
Тиміш Чорний
Іван Марченко
Давид Сенецький
Микола Спіжовий
Єхим Звізник
Іван Рудий
Павло Руденко
Іван Попович
Ігнат Щербина
Наум Щербиненко
Андрій Тихий
Андрій Нищий
Грицько Лях
Андрій Гайца
Іван Куций
Яцько Диня
Іван Лаципник
Омелько Жмудин
Василь Зафостик
Грицько Скік
Лаврін Золотар
Федір Котляр
Остап Оглобля
Пилип Рудий
Трохим Безпалий
Дорош Білдим
Юсько Лапай
Максим Брехаря
Савка ВІеликий
Іван Габелон
Дем’ян Дарда
Семен Горбатий
Яцько Дін
Трохим Плачущий
Єхим Крамар
Аврам Влагій
Петро Коваль
Хома Попович
Іван Загубій
Семен Довгий
Грицько Часниченко
Тиміш Клишавий
Олексій Малюга
Яцько Добюга
Іван Скалозуб
Мирон Лихогляд
Максим Сова
Марко Москалик
Семен Волошин
Семен Кужим
Кіндрат Таран
Грицько Малий
Микола Переріст
Степан Листопад
Павло Швець
Юцько Нір
Іван Руденко
Пилип Карнаух
Андрій Пугач
Панас Коваль
Гаврило Малий
Іван Печений
Семен Марфет
Каленик Остродум
Хома Панич
Федір Бондар
Гафій Рибальченко
Наум Ковалівський
Федір Токар
Грицько Токар
Федір Люк
Степан Нзькогуж
Семен Довгий
Яцько Бойко
Василь Чортухан
Василь Чорний
Грицько Жмиха
Федір Заруба
Петро Таран
Іван Малий
Марко Здоровий
Василь Дід
Федір Білий
Іван Виливок
Семен Шкарбан
Пилип Гузевич
Трохим Миршавка
Степан Загреба
Пилип Кімлик
Онисько Товстий
Самійло Головко
Андрій Бойко
Кирило Моторний
Демко Чорний
Грицько Шинкаренко
Данило Шнкаренко
Роман Шинкаренко
Іван Нога
Гаврило Мочимбіда
Грицько Покидько
Іван Кобилиця
Самійло Базавлуцький
Андрій Недавній
Онисим Канівський

19 Полтавський курінь Війська Запорозького Низового
Полтавський – від теперішнього обласного центру Полтава над річкою Ворскла.

Отаман Григорій Чабан

Григорій Величко
Семен Гончар
Григорій Козак
Степан Мовчан
Кіндрат Коваль
Василь Кулик
Василь Боговік
Дмитро Кучер
Павло Штапір
Федір Дужий
Петро Сухий
Семен Богатир
Грицько Глухий
Максим Кулик
Ярема Кімлик
Грицько Чабан
Адам Лях
Яків Товкущий
Клим Безгласний
Зиновій Попрвич
Лесько Кобеляцький
Каленик Бойко
Демко Шульга
Грицько Тупиця
Грицько Полежай
Грицько Полоз
Мирін Сірома
Василь Зубринський
Павло Ковтун
Яцько Ємець
Андрій Дереза
Нестір Челенбій
Яків Кодицький
Кирило Запічний
Павло Плакиденко
Михайло Білий
Степан Чорнобай
Ничипір Коваль
Яків Крамний
Нестір Дозор
Сезько Криворукий
Юхим Переступень
Іван Чорний
Хома Іудине Око
Іван Слюсарська Робота
Улас Крамар
Гаврило Самарець
Мкита Білий
Іван Копил
Стецько Чередник
Трохим Чумак
Іван Ленець
Ясько Домашній
Федір Дужий
Микита Бочківський
Федір Вороний
Іван Грузин
Борис Ковтун
Василь Швець
Аврам Побідаш
Семен Тесля
Семен Лисий
Грицько Ракжала
Матвій Письменний
Федір Авось
Андрій Бовдур
Семен Каманський
Максим Обертас
Яцько Рудь
Кирик Рудь
Яцько Щербина
Микита Здоровий
Грицько Великий
Яцько Голущенко
Грицько Щербина
Іван Сипко
Петро Бандура
Клим Попович
Денис Кобеляцький
Іван Товстик
Павло Дон
Степан Швець
Семен Грива
Прокіп Кобиляча Голова
Федір Саченко
Гурин Кладко
Микита Простий
Нестір Чуприна
Максим Злий
Дмитро Рій
Марко Согорода
Омелько Черевко
Микта Збиратий
Кирик Чорний
Матвій Качкарський
Кирик Горловий
Михайло Рогачицький
Савка Обертасенко
Омелько Мабельник
Іван Таран
Степан Гнаний
Мартин Мішківський
Демко Чердак
Іван Тесля
Максим Малий
Іван Кузуб
Антон Борода
Калмик Швець
Василь Перехрест
Іван Чорнобривець
Дорош Діденко
Іван Кандиба
Сидір Косьмина
Наум Решетилівський
Антон Губернатор
Ярош Білоцерківець
Терешко Сорока
Данило Паливода
Максим Шульга
Аврам Остронос
Андрій Гузій
Левко Перерва
Тиміш Кімлик
Максим Мушта
Юхим Дуга
Іван Нога
Олексій Сірий
Степан Слон
Іван Бурдюг
Іван Бархатний
Іван Найда
Сергій Малий
Микита Моторний
Тишко Черевко
Денис Жила
Тарас Рак
Микита Письменний
Остап Нещадим
Остап Білошапка
Іван Головко
Трохим Харсун
Андрій Рудь
Петро Скорий
Іван Кроківський
Олефір Шульга
Роман Джоболда
Семен Малий
Гаврило Шертюк
Олекса Заваезун
Семен Майборода
Улас Колиба
Лесько Забродський
Лазар Чорний
Марко Тесля
Михайло Тума
Олексій Білоград
Андрій Куниченко
Прокіп Куниченко
Максим Куниченко
Онопрій Бойко
Роман Ромашко
Клим Гладушко
Ничипір Курка
Іван Великий
Мусій Чабан
Василь Ічанський
Тарас Брагарник
Іван Ковтун
Кузьма Заволовський
Іван Горб
Павло Гунька
Гордій Волошин
Іван Кравчина
Петро Губа
Василь Водопій
Мартин Пластун
Роман Пластун
Микола Ніс
Демко Великпузий
Улас Ковбасинський
Тишко Ніс
Семен Секрет
Грицько Таран
Карпо Лісничий
Грицько Лісниченко
Степан Розвор
Дем’ян Розвор
Михайло Лебідь
Максим Сорока
Василь Жовтий
Іван Дуб
Іван Двинтовий
Семен Чигир
Кирик Мелещик
Ничипір Кеба
Пасько Мадала
Гаврило Трусь
Іван Смокота
Ничипір Цвіркун
Савка Вирлатий
Микита Слинько
Степан Дорошенко
Денис Головатий
Грицько Сутковий
Пилип Маленький
Микита Матрос
Ничипір Люлька
Андрій Лисий
Семен Башкирець
Грицько Поводатор
Данило Лепеха
Процько Чубатий
Антон Поликратуша
Степан Кравець
Андрій Кривий
Микита Сухий
Терешко Товстоногий
Павло Чорний
Мусій Великий
Іван Гаркуша
Микита Таран
Харко Сутула
Омелько Ярмола
Семен Челенбієнко
Гаврило Різник
Пилип Чмиха
Федір Крамар
Василь Швець
Іван Балабуха
Панько Чорний
Петро Вигран
Федір Санжак
Василь Санжаченко
Ясько Таран
Іван, Таранів брат
Семен Таран
Олексій Безіменний
Олексій Губарка
Кузьма Дужий
Іван Богдан
Іван Безрідний
Яцько Чорний
Василь Великий
Петро Похил
Федір Відьма
Іван Пеленко
Павло Жаба
Панас Лсий
Мартин Жмур
Зиновій Кулаківський
Грицько Садило
Микита Мул
Петро Литвин
Семен Ворона
Денис Швець
Яким Білий
Ничипір Черствий
Василь Покірний
Кузьма Цап
Василь Голінний
Ясько Посунько
Іван Калмус
Панас Завезун
Трохим Повапаний
Ничипір Кочерга
Іван Боко
Іван Чапля
Лесько Нестула
Кирик Слон
Остап Письменний
Наум Король
Микита Коваль
Дмитро Староста
Семен Швець
Іван Кулаківський
Юхим Приблуда
Трохим Дереза
Іван Свійський
Юхим Дикий
Михайло Грицюченко
Олексій Щербина
Степан Кравець
Данило Діденко
Григорій Письменний
Іван Бандура
Яцько Коломієць
Іван Сак
Мусій Скік
Степан Чорний
Карпо Великий
Михайло Барда
Ісай Бурка
Василь Чайка
Майор Шаповал
Іван Полатар
Артем Чорномаз
Іван Товмач
Василь Візир
Андрій Лелека
Гаврило Гвоздик
Назар Великий
Степан Сова
Сидір Сова
Тарас Чумак
Василь Бовдур
Зінець Самарський
Іван Соломаський
Яцько Соломаський
Яків Кум
Василь Понизько
Петро Надода
Роман Зінченко
Яцько Піськоха
Максим Піськоха
Харко Ведера
Матвій Розточілий
Павло Розточілий
Ілько Розточілий
Данило Плоскніг
Трохим Плосконіг
Ярема Лисий
Іван Бочка
Іван Обділий
Данило Обділий
Терешко Клепа
Василь Бортник
Іван Швець
Пилип Кам’нський
Корній Баклан
Матвій Білоусий
Демко Лях
Михайло Комлик
Петро Рудий
Яцько Литвин
Петро Донець
Семен Ніс
Мартин Горб
Ясько Крамаренко
Іван Майборода
Філон Задирайло
Ясько Таран
Василь Стприй
Грицько Яхидна
Іван Таран
Аврам Письменний
Омелько Таран
Данило Ковтун
Кирик Левик
Мусій Білий
Кирик Ясь
Ілько Котляр
Тиміш Бовдурка
Аврам Малий
Ілько Завезун
Трохим Бодянський
Іван Кучубей
Пилип Чопик
Гордій Гаркуша
Савка Тригуб
Андрій Тернівський
Семен Дремлюга
Іван Топчій
Антон Поруга
Степан Чорний
Грицько Третяк
Ясько Пацюк
Іван Дудник
Микита Шило
Іван Правука
Сергій Довбня
Радько Чорний
Олексій Письменний
Іван Гаркуша
Демко Сук
Олексій Баштанний
Іван Лагуша
Павло Мошенський
Федір Зелений
Федір Журавель
Грицько Соглашений
Сидір Рева
Тишко Рева
Микита Таран
Трохим Старий
Яцько Подорожній
Артем Головатий
Петро Усатий
Наум Чорний
Демко Сірий
Максим Рудий
Семен Благодірівський
Олексій Клопик
Іван Стовповий
Кирик Недужко
Максим Ворса
Василь Тума
Іван Карабут
Юхим Муштенко
Василь Уманський
Федір Щербина
Яків Черниченко
Павло Македонський
Каленик Коваль
Фесько Тягун
Ничипір Гарбовий
Іван Гречаний
Микита Саченко
Михайло Сачеко
Яцько Чумак
Ничипір Головатий
Матвій Рус
Павло Горбатий
Ігнат Коваль
Савко Негляд
Радько Мовчан
Павло Капулівський
Василь Чорний
Кузьма Підкований
Ігнат Ніс
Ничипір Кияниця
Іван Пірень
Тиміш Шаманський
Василь Теличенко
Іван Братко
Хома Топало
Іван Кабан
Хома Письменний
Степан Пір’ян
Данило Головко
Іван Криживня
Трохим Кутир
Ничипір Мамай
Іван Топчій
Матвій Косий
Ясько Скорий
Василь Ходак
Максим Коваль
Іван Ножа
Єхим Кармазин
Павло Дядюра
Степан Вовк
Ясько Дужий
Іван Пластун
Василь Геська
Харко Перебийніс
Петро Кирпатий
Андрій Коркодило
Корній Чухно
Іван Гострогляд
Василь Одир
Олекса Недавній
Лук’ян Попович
Федір Ребристий
Ничипір Нога
Іван Косолап
Грицько Сукур
Іван Каша
Омелько Дмекуда
Мартин Плажа
Олексій Носатий
Прокіп Чорний
Тимко П’яненко
Михайло Садило
Лесько Ахтентій
Михайло Гаврищенко
Кузьма Остроух
Онисько Калюжний
Савка Жердер
Андрій Косй
Трохим Кисіль
Кіндрат Попруга
Михайло Залата
Павло Освічений
Ясько Освічений
Марко Шрам
Омелько Сукач
Ярема Борозенко
Петро Брозенко
Юхим Корсунь
Федір Драбина
Іван Лях
Макар Люма
Ясько Станіслав
Андрій Килчинський
Тиміш Боковенко
Іван Боковенко
Тарас Совина Смерть
Антон Грушівський
Прокіп Пирятинський
Онопрій Святаш
Іван Саргаш
Грицько Штуковий
Ярема Могиленко
Данило Комісар
Василь Павленко
Дмитро Різниченко
Олекса Журба
Микита Зачепа
Яцько Мерефа
Панько Набок
Демко Градиль
Нестір Островерхий
Іван Недава
Грицько Драбина
Гаврило Жук
Семен Чорний
Федір Нетяга
Карпо Горб
Федір Безпалий
Грицько Діброва
Васько Кияниця
Кіндрат Шульга
Хома Сухий
Матвій Орел

18 Мишастівський курінь Війська Запорозького Низового
Мишастівський — тотемом був мишастий дикий степовий кінь — тарпан — звідти і назва.

Отаман Онисько Віл

Клим Старий
Денис Ціван
Петро Броватий
Андрій Чорний
Семен Копсух
Мартин Оберемок
Гарасим Холодівський
Дорош Шкоморох
Іван Сторчак
Мусій Бабка
Іван Сукур
Омелько Безпалий
Грицько Шульга
Іван Таран
Іван Таран
Іван Ткач
Марко Великий
Василь Салько
Степан Маловік
Іван Недавній
Семен Бриль
Яцько Лукавий
Василь Дудник
Пилип Зайвий
Семен Муховік
Василь Поцілуйко
Федір Говта
Андрій олошин
Павло Шуліка
Федір Литвиненко
Грицько Чиж
Лаврін Тамарський
Грицько Чаюр
Павло Губа
Петро Баштанник
Петро Недвига
Онистрат Щербина
Яким Башир
Іван Куріп’ячий Самець
Демко Діденко
Іван Губа
Степан Губа
Степан Малий
Андрій Прохода
Данило Дядько
Василь Красивський
Карпо Чорний
Іван Кравець
Клим Кімлик
Грицько Сіроклин
Петро Головко
Грицько Шрам
Іван Бриль
Ігнат Чорний
Юхим Журавель
Грицько Гуртовий
Грицько Чорний
Мусій Чорний
Степан Білий
Василь Сало
Савка Таран
Давид Самоличин
Аврам Загуби Душа
Лук’ян Рудь
Онисько Шульга
Левко Шульга
Костя Тертичний
Костя Коваль
Яків Лепеський
Матвій Цибалистий
Семен Бойко
Кость Гарний
Степан Липовий
Іван Лповий
Семен Липивий
Яцько Цигиня
Ясько Литвин
Лаврін Старий
Степан Письменний
Ясько Дрний
Остап Дикий
Семен Шрам
Роман Палій
Іван Вовк
Яким Гук
Олексій Салет
Федір Білий
Степан Чиженко
Степан Задесенський
Гаврило Неприторенко
Ігнат Кияниця
Гарасим Жмур
Демко Бердей
Кость Костиря
Федір Торба
Василь Кучерявий
Степан Гладий
Мусій Швець
Антон Щербина
Олексій Казан
Павло Соколик
Семен Косолап
Кирик Чорний
Іван Великий
Ничипір Халепа
Іван Лях
Іван Мазур
Роман Піскун
Іван Чигрик
Василь Купан
Степан Рябусь
Павло Таран
Трохим Дін
Андрій Барабанщик
Грицько Біденко
Павло Литвин
Нестір Ходід
Артем Тупиця
Петро Півторацький
Грицько Кумпан
Зінець Чернецький
Іван Попович
Грицько Білий
Іван Балько
Яків Білий
Василь Попович
Андрій Тесля
Олексій Кудла
Грицько Швидкий
Ігнат Гаркуша
Юхим Головко
Онисько Головко
Онисько Хоменко
Данило Стабенець
Харко Алтанець
Улас Алтанець
Іван Сербин
Матвій (прізвище нерозбірливе)
Грицько Дубовий
Семен Стягайло
Олексій Щербина
Семен Чигіс
Ігнат Сутула
Іван Храпатий
Хома Шевченко
Демко Малий
Ігнат Цап
Мусій Красивський
Вінтин Щербина
Наум Борох
Ясько Моклятина
Павло Кирпа
Федір Торба
Семен Попович
Кирик Біденко
Матвій Красновік
Тиміш Харсун
Грицько Притулка
Андрій Зануда
Максим Сірий
Грицько Білий
Яків Лежень
Степан Щур
Іван П’яний
Яким Горб
Іван Скирта
Іван Старюченко
Іван Підхилий
Демко Діброва
Яцько Великолужський
Овтул Солбай
Корній Кумпан
Пенас Великий
Василь Маловік
Микита Касап
Василь Довгий
Федір Нога
Федір Швець
Матвій Волошенко
Харко Засрацький
Левко Білий
Павло Без’їжий
Ігнат Косячник
Яцько Візир
Аврам Малий
Левко Похил
Лесько Лелека
Іван Волошин
Кирик Волошин
Федір Півень
Омелько Одимко
Семен Одимко
Андрій Шрам
Іван Товстик
Федір Бойченко
Семен Горбун
Олексій Товстик
Федір Білий
Петро Великий
Яким Товстик
Олексій Радість
Федір Щербина
Федір Таран
Наум Зборох
Яцько Кулак
Ісай Гадай
Іван Сутула
Вакула Недавній
Федір Вчорашній
Василь Швачка
Федір Придан
Федір Серьога
Грицько Зуб
Карпо Чорний
Мусій Памаренко
Ясько Жук
Грицько Цикир
Грицько Пінчук
Іван Гелева
Федір Цикир
Федір Пугач
Семен Киргиз
Лаврін Литвин
Іван Шлиговський
Левко Костира
Василь Харсун
Петро Швачка
Ігнат Змагайло
Семен Підчіс
Демко Кознодій
Степан Бовдур
Федір Лупа
Кіндрат Кирпа
Процько Одимко
Семен Блатний
Федір Чумак Таран
Карпо Чорний
Василь Невдаха
Панько Великий
Грицько Кожушенко
Данило Кожухівський
Степан Дикий
Каленик Козоріз
Іван Товстик
Наум Недужий
Опанас Кияниця
Максим Погорілий
Ничипір Швець
Левко Алтанець
Семен Воскресенський
Микола Малий
Сергій Торохтій
Роман Бандура
Омелько Ніс
Ничипір Недужий
Мусій Великий
Ілько Нещадим
Яцько Гулій
Мусій ороткий
Олекса Покотиполе
Онопрій Перевернигора
Іван Чайка
Іван Чупрус
Антій Онакій
Яцько Маловік

17 Менський курінь Війська Запорозького Низового
Менський – від міста Мена (райцентр Чернігівської області) на правій притоці Десни Мені. За часів Богдана Хмельницького був центром Менської сотні Чернігівського козацького полку.

Отаман Федір Шкура

Микита Санбок
Омелько Єдуз
Конон Святий
Грицько Пластун
Максим П’ятак
Іван Солкий
Андрій Оберемок
Михайло Малий
Василь Тихигорець
Юхим Келеберда
Семен Тихигорець
Тимко Ситник
Семен Галицький
Остап Неговій
Олекса Бойко
Грицько Кривий
Герасим Литвин
Максим Бабак
Степан Лоєвський
Лесько Музика
Степан Гарко
Антон Мироненко
Василь Дутів
Трохим Нисун
Михайло Ковтун
Павло Свидерський
Петро Венудин
Максим Сердечний
Василь Шаповал
Терешко Булавин
Лку’ян Вулшалий
Степан Грішний
Степан Чорний
Каленик Торт
Ярема Самолів
Максим Таран
Карпо Губа
Андрій Хоха
Іван Чалий
Степан Гниденко
Прокіп Пранчук
Іван Чорнявськй
Лесько Протиб
Іван Подафик
Тиміш Подафик
Андрій Кравець
Іван Головко
Павло Гануб
Грицько Супруненко
Кіндрат Садило
Іван Садиненко
Кирик Кумлик
Трохим Кабала
Лесько Тулій
Дмитро Туптанко
Онисько Курило
Андрій Ворона
Семен Чумак
Петро Сак
Василь Завій
Микита Дикий
Омелько Неклеса
Антон Неступа
Іван Середа
Кирило Тертичнй
Матвій Череда
Олексій Єрлоха
Павло Рогуїж
Мартин Гудима
Степан Плохий
Лесько Оберемок
Данило Коваль
Грицько Чуб
Оникій Письменний
Лук’ян Некрадим
Дмитро Грива
Іван Купріян
Матвій Таран
Степан Чепурний
Іван Мотуз
Грицько Леськівський
Грицько Каракай
Тимофій Фехаря
Євтух Єршик
Онисько Журавель
Харко Добридень
Конон Коваль
Андрій Заруба
Іван Половинка
Ничипір Буймистро
Микита Таран
Грицько Косяк
Іван Сторчовий
Ігнат Шелест
Семен Товстик
Максим Литвинко
Денис Островський
Степан Мусшупа
Остап Ворушило
Грицько Староста
Павло Костир
Назар Маяк
Іван Кафак
Степан Безрукавий
Гаврило Заблуда
Прокіп Литвинко
Іван Найда
Павло Зайвий
Кіндрат Карабут
Аврам Гаркуша
Іван Панурка
Хома Малий
Степан Трьомсин
Семен Білий
Кирило Горбатий
Михайло Сумешко
Петро Чумак
Андрій Швець
Яцько Гуслистий
Максим Кензадим
Артем Кисіль
Самійло Губа
Гаврило Барабаш
Андрій Перерва
Мусій Курлій
Микита Дзеник
Терешко Близигорець
Данило Салата
Ігнат Таран
Касян Гришин
Дорош Чорний
Андрій Шпимковй
Федір Горб
Семен Сухий
Юхим Кропива
Наум Коваль
Петро Невертливий
Яцько Чорний
Іван Білоцерківський
Іван Поляк
Василь Цілогорик
Федір Таран
Прокіп Гришин
Прокіп Великий
Іван Лобач
Ярема Бабій
Левко Малий
Петро Чорний
Лаврін Кобелянка
Кирило Остробров
Хома Дзенка
Михайло Малий
Семен Кравець
Степан Бодиква
Василь Сторчак
Назар Куйбіда
Василь Колодяжний
Іван Буць
Яцько Ковлуцюк
Андрій Кума
Іван Паталап
Матвій Білий
Антон Залога
Петро Старостенко
Назар Малий
Семен Яременко
Іван Курягейповок
Клим Сукур
Ничипір Чепур
Данило Таран
Остап Донець
Семен Курбацький
Василь Коропець
Дмитро Нога
Гаврило Шкурин
Демя’н Кравець
Федір Плиска
Іван (прізвище нечітке)
Гаврило Глобинець
Улас Кравець
Яцько Обухівський
Петро Товкачівський
Іван Щербина
Герасим Сірий
Василь Немира
Іван Харбимана
Петро Кривоніс
Іван Глухий
Ясько Таран
Клим Куркула
Іван Ковач
Кіндрат Секрет
Яким Кравець
Антон Череник
Денис Бабаченко
Павло Білий
Іван Супруненко
Тиміш Лубач
Панас Балва
Іван Сенчиків
Юхим Сіроштан
Лук’ян Кравець
Грицько Цьома
Володимир (прізвище нечітке)
Тимко Клишавий
Трохим Ведмідь
Микола Цилюрник
Явтух Коновал
Андрій Письменний
Петро Сулій
Грицько Кузяг
Грицько Таран
Дмитро Цигиця
Іван Похил
Нестір Мармута
Грицько Рівний
Іван Чорний
Ігнат Главський
Іван Костенко
Марко Бондаренко
Семен Масько
Василь Миркун
Василь Джуган
Данило Білошапка
Ясько Таран
Грицько Гиланський
Лазар Тихий
Грицько Галушка
Антон Кибальський
Ясько Довгий
Тиміш Коваль
Савка Кирпа
Ясько Муравей
Іван Шпанка
Лесько Ковпак
Микита Вир
Василь Окомелок
Іван Лета
Степан Жур
Левко Рябошапка
Онисько Кучер
Остап Гайстер
Павло Хухря
Михайло Хухря
Василь Пошморга
Лук’ян Пишний
Яків Лупик
Іван Шевченко
Микита Гончар
Роман Колісник
Павло Циган
Яків Нір
Тимко Перехрест
Конон Коник
Іван Донець
Андрій Хориженко
Михайло Сироватен
Антон Зозуля
Степан Покволистий
Олексій Оберанський
Степан Кашталан
Павло Калнавіл
Грицько Пугач
Грицько Кривий
Мусій Скорий
Василь Береза
Яким Таран
Андрій Губа
Матвій Почдинловий
Лук’ян Топчий
Кузьма Старий
Юхим Лисий
Павло Чаплак
Грицько Сучак
Семен Швець
Артем Кислий
Федір Сірий
Хома Сорока
Федір Литошка
Левко Головатий
Іван Білоцерківець
Іван Грайло
Федір Товкачівський
Грицько Хижник
Іван Литвин
Іван Ревенко
Василь Колвах
Микита Калюжний
Грицько Девема
Яцько Гунказ
Іван Калинник
Кузьма Головко
Сидір Кучер
Іван Піскун
Іван Третяк
Онопрій Великий
Іван Криса
Іван Кравець
Павло Слухайло
Михайло Білий
Антон Сум
Мусій Гурик
Олекса Ковтун
Савка Ніс
Данило Безіменний
Іван Чорний
Андрій Руденко
Іван Довгий
Андрій Чорний
Павло Шкурин
Яцько Щербина
Дмитро Баналій
Іван Плохий
Демко Старий
Федір Притуй
Дінець Білий
Іван Череп
Антон Головний
Дмитро Мазур
Хма Лузан
Кирик Шведин
Ясько Доненків
Грицько Клук
Роман Лебединець
Василь Гаркуша
Іван Перехрест
Остап Чорний
Аврам Малий
Іван Половий
Пилип Сірлик
Грицько Крамар
Мусій Кривошея
Яків Окатий
Матвій Губа
Степан Тулгопа
Іван Безрукавий
Остап Галка
Іван Чаблуківський
Павло Рябошапка
Федір Ніжинець
Косяк Малий
Павло Шевченко
Федір Кравець
Федір Лисий
Лаврін Детко
Харко Лоєвський
Василь Письменний
Іван Сасенко
Семен Попака
Хома Шкурин
Харко Жмур
Карпо Сахнів
Микита Кононів
Сидір Посусько
Гаврило Губа
Антон Плач
Лук’ян Швець
Іван Шевченко
Петро Безіменний
Сидір Шило
Семен Тупета
Сидір Цинярик
Максим Копиця
Василь Черевко
Павло Чабан
Макар Коваль
Тарас Немоторний
Олекса Казнодій
Яким Донець
Андрій Лях
Семен Кравчик
Іван Кравець
Грицько Гуслистий
Прокіп Товстик
Данило Данилан
Роман П’ятаченко
Петро Шульга
Федір Таран
Грицько Кричатний
Кіндрат Парохів
Іван Шевченко
Панас Литвин
Мусій Мушта
Антон Пітель
Іван Ляшок
Онисько Колнушка
Левко Несреда
Іван Кривошея
Іван Кагамлицькій
Федір Ляшко
Федір Литвин
Яцько Московченко
Василь Ткач
Панас Мазга
Кирило Тарасенко
Максим Гунченко
Роман Кудрин
Хома Коврига
Трохим Пусоцький
Лук’ян Тонкий
Іван Жучий
Грицько Гнилий
ПетроСторчоб
Прокіп Ткач
Іван Швець
Максим Довгий
Олекса Сагайдачний
Ярема Швець
Іван Вівчар
Василь Кильбаниченко
Іван Дон
Іван Малий
Михайло Завезон
Іван Курка
Іван Бабко
Панас Липкан
Семен Швець
Василь Малий
Омелько Швець
Зосим Полянський
Лаврін Таванець
Василь Музиченко
Трохим Сколанка
Яцько Письменний
Степан Кравець
Роман Неживий
Лук’ян Кравець
Антон Лях
Ничипір Лисий
Йосько Безсмертний
Федір Пряцуз
Іван Кравець
Самійло Полторацький
Іван Лисий
Іван Донець
Костянтин Бурчак
Іван Грек
Яким Гонда
Михайло Литвин
Грицько Білий
Гаврило Чумак

16 Тимошівський курінь Війська Запорозького Низового
Тимошівський – від села Тимошівка Кам`янського району Черкаської області.

Отаман Пилип Головатий

Степан Старий
Яцько Салтан
Іван Мовчан
Роман Малинівський
Василь Баніт
Кирик Баніт
Нестір Письменний
Савка Бугай
Остап Відлога
Дацько Топаменко
Ігнат Даценко
Андрій Вербицький
Зінець Вербицький
Сидір Білий
Ничипір Ганюк
Андрій Сукур
Терешко Чорний
Андрій Малий
Улас Носатий
Федір Циб
Федір Тпрпн
Мирін Журавель
Андрій Шульга
Петро Товстокорий
Михайло Лепет
Мусій Пурис
Логвин Лисий
Василь Шекера
Василь Губа
Савка Рудий
Матвій Гадяцький
Михайло Чміль
Левко Щербина
Тишко Череватий
Панас Половий
Василь Крам
Федір Литвиненко
Каленик Носатий
Онопрій Кулик
Іван Сова
Федір Кабро
Іван Роменський
Василь Бойко
Тарас Башта
Сидір Линь
Сидір Нога
Федір Недогарок
Грицько Чорний
Василь Новицький
Федір Токар
Василь Чернецький
Панас Нога
Ничипір Швець
Остап Малтиз
Іван Шрам
Іван Юха
Самійло Нидуляський
Василь Воловий
Панас Швець
Мартин Бойко
Ясько Сербин
Іван Загортаний
Данило Нір
Іван Солоп
Нестор Кривоніс
Федір Брагарник
Яцько Остроух
Іван Спотикач
Яків Таран
Ясько Кодал
Матвій Кодал
Павло Кореняка
Іван Граблі
Грицько Головатий
Матвій Бездольний
Левко Чорний
Степан Головатий
Семен Козловський
Кирик Гузь
Іван Кліц
Ілько Басараб
Дмтро Комлик
Петро Чорний
Терешко Курка
Зінець Сукур
Василь Сич
Сергій Сурак
Юхим Чугаш
Федір Ступак
Омелько Крочак
Петро Сухий
Степан Кунпан
Юхим Діброва
Гарасим Чумак
Федір Шкода
Логвин Таран
Кіндрат Рибалка
Іван Собко
Павло Таран
Андрій Уласенко
Ігнат Білий
Петро Новицький
Омелько Мовчан
Тиміш Ніс
Василь Обазинський
Яків Швець
Степан Гузь
Марко Шуліка
Федір Попович
Ісько Жмур
Антон Вербівський
Іван Баштанник
Степан Тупиця
Петро Жадан
Опанас Качан
Лесько Карнаух
Федір Ухань
Петро Лапа
Олекса Умочиморда
Іван Шмалько
Мартин Литвинко
Василь Найда
Мартин Качур
Савка Мойся
Хома Чорний
Олекса Чужий
Пилип Тернівський
Яким Картавий
Іван Синьогуб
Улас Денбера
Микита Гаркуша
Грицько Шепіль
Федір Головко
Лаврін Білий
Іван Коваль
Демко Свистун
Рома Свистун
Антон Смашко
Іван Кравець
Іван Чорний
Петро Булагура
Іван Шульга
Андрій Сторчоус
Корній Безверхий
Артем Ледар
Андрій Щербина
Семен Уласенко
Іван Горбатенко
Федір Броватий
Карпо Ледар
Лаврін Чорний
Микола Кулик
Іван Нір
Яцько Гадянський
Яцько Кравець
Михайло Лашок
Семен Губа
Іван Сухий
Михайло Басараб
Тиміш Борзанин
Іван Головко
Антон Малий
Василь Жанабай
Улас Великий
Михайло Бут
Василь Бутенко
Федір Хит
Грицько Чортомлицький
Іван Лебединець
Іван Чапало
Василь Мижигірець
Іван Базавлуцький
Василь Санжарівський
Мусій Злий
Василь Гончак
Ясько Гуренко
Омелько Ніс
Семен Сукур
Іван Боківський
Ясько Бревнач
Іван Горобець
Гарасим Литвинко
Степан Садичка
Хома Немилостивий
Степан Коночовний
Грицько Чекерис
Іван Рябий
Матвій Старий
Іван Бовут
Семен Похил
Гарасим Зіркач
Федір Садило
Іван Шульга
Петро Кунтух
Петро Короткий
Іван Білий
Мусій Ширко
Роман Річка
Павло Вижлій
Ясько Великий
Демко Пменисько
Прокіп Кулик
Тиміш Сірошапка
Остап Нестула
Микита Малий
Марко Лофицький
Омелько Сагачка
Дмитро Перехрест
Прокіп Поличенко
Онисько Солонський
Антон Таран
Хома Малий
Харко Шамрай
Іван Товстик
Кирик Кравець
Іван Мазро
Іван Щука
Максим Горб
Трохим Білий
Максим Попович
Петро Рябий
Демко Рябий
Нестір Пугач
Павло Павлу
Трохим Тонконіг
Василь Лисий
Грицько Кривоніс
Оверко Рудий
Семен Кодецький
Яким Мовчанівський
Павло Чебербим
Корній Гаркуша
Степан Федірченко
Грицько Хоменко
Дорош Чорний
Савка Шиманський
Федір Коваль
Іван Бохинник
Улас Харсун
Іван Хорольський
Суліян (призвіще нерозбірливе)
Василь Верства
Яким Бобиль
Іван Поколоний
Трохим Ламаний
Іван Волошанка
Омелько Горбоніс
Василь Мазниця
Степан Похалований
Ясько Кирпа
Харко Дубина
Юхим Бригів
Михайло Завальський
Гнат Рак
Тиміш Правдивець
Михайло Острівський
Дмитро Цилюрик
Ярош Стеблівський
Тиміш Стягайло
Грицько Зубивівський
Денис Паламаренко
Данило Торянин
Степан Лаштабіда
Кузьма Гаркуша
Грицько Чорний
Федір Торяниченко
Семен Величко
Федір Далатон
Грицько Легкоступ
Михайло Чорнявський
Максим Малий
Лук’ян Кішка
Гаврило Неживий
Данило Головко
Андрій Верба
Гапон Самарський
Іван Кихтяр
Кузьма Безрукавий
Іван Легкоступ
Василь Тарамський
Федір Сурійський
Андрій Байрак
Грицько Чапайло
Андрій Береговий
Грицько Гринь
Андрій Окатий
Василь Горб
Роман Бондар
Терешко Льон
Іван Чайка
Василь Білий
Іван Калюжний
Іван Вишневецький
Федір Сірий
Микита Головко
Савка Тесля
Антон Гостроверхий
Іван Карпушенко
Василь Трипузний
Іван Невечеря
Семен Рудий
Іван Голова
Ясько Шерстюк
Василь Тесля
Олекса Горб
Федір Голуб
Ясько Капуста
Пилип Таранець
Іван Зайка
Антон Крам
Василь Швидкий
Семен Кулик
Ярема Кияниця
Грицько Чмига
Мусій Шквира
Іван Таран
Прокіп Щербина
Іван Швець
Федір Легкоступ
Грицько Рябуха
Мартин Кравець
Іван Гречка
Яцько Медвинський
Корній Зірнець
Андрій Плохий
Федір Покотило
Іван Забудько
Василь Дарма
Аввакум Письменний
Грицько Бойко
Василь Ємець
Лук’ян Білий
Олекса Хоменко
Іван Супрека
Скидан Коваль
Костя Рудий
Іван Шульжевський
Данило Короткий

15 Величківський курінь Війська Запорозького Низового

отаман Яцько Підчіс

Кирик Салтан
Демко Легуша
Омелько Величківський
Ігнат Губа
Мирін , Старчої Голови родич
Петро Омельницький
Карпо Швидкий
Терешко Прожир
Федір Чубенко
Грицько Ланець
Іван , Жаданів родич
Опанас Горбатко
Андрій Салата
Ісько Срай
Іван Безрукавий
Грицько Ухань
Дмитро Стягайло
Микита Бредіда
Прокіп Білий
Іван Стешич
Іван Куліш
Федір Худь
Антон Порошенко
Василь Швець
Федір Задирака
Іван Дорошенко
Іван Малий
Ничипір Чорний
Сидір Єноха
Данило Цар
Тарас Тесля
Іван Щербина
Пилип Ожин
Петро Ога
Остап Порох
Прокіп Неживий
Максим Слабкий
Ігнат Миша
Крик Товстидан
Федір Гриціал
Іван Мовчан
Антон Швець
Микита Шкандела
Ігнат Губа
Павло Туркотій
Петро Криворучко
Левко, Губин брат
Демко Мошна
Савка Швець
Федір Бочківський
Омелько Куліш
Пилип Головко
Данило Овечка
Микита Сухий
Яцько Коваленко
Гарасим Несподіваний
Савка Лобода
Іван Сова
Іван Поламайло
Василь Кравець
Іван Делівіра
Юхим Гнідий
Грицько Несподіваний
Федір Завезун
Іван Злодієнко
Петро Люлька
Петро Щиголь
Зінець Касян
Федір Водоп’ян
Микита Слабодух
Корній Чалий
Михайло Кирпа
Пилип Рижий
Федір Ярошенко
Грицько Лисиця
Іван Лисиця
Федір Сірий
Михайло Оксамитний
Петро Старий
Тишко Молитвяний
Гордій Молитвяний
Кирик Старий
Павло Полонський
Кирик Легкступ
Сергій Чорний
Іван Савченко
Іван Малик
Василь Борозна
Гаврило Таран
Данило Поменко
Василь Бухтій
Матвій Вівця
Семен Кравець
Данило Кравець
Микита Коропець
Андрій Швець
Іван Чорнявський
Остап Малишевич
Федір Київський
Іван Колвак
Матвій Кравець
Марко Литвин
Василь Злий
Андрій Плітник
Іван Донець
Пилип Головко
Данило Донець
Матвій Рак
Роман Горб
Трохим Майстінний
Василь Холодин
Ігнат Чорний
Іван Криворучко
Іван Плітник
Микита Прудник
Іван Тесля
Юхим Неклеса
Яків Швець
Василь Довгоніс
Трохим Сіроштан
Василь Чапала
Юхим Глухий
Данило Кравець рябий
Василь Байбарзенко
Данило Плескач
Ісько , Блійбарзенків брат
Іван Полега
Іван Горб
Федір Зозуля
Іван Жовтоніг
Яків Розмийбіда
Василь Верства
Грицько Свинар
Петро Лагода
Василь Довгий
Трохим Донжак
Василь Гомін
Потап, Стягайлів родич
Дмитро Дівиця
Пилип Волошин
Василь Гаркуша
Іван Бат
Ісько Цимбал
Грицько Барабаненко
Демко Карай
Кирик Чабан
Олексій Пожований
Петро Тмошенко
Ілько Палій
Федір ,Паліїв брат
Федір Жук
Мусій Борода
Оксентій (прізвища немає)
Олексій Легкий
Василь Капля
Василь Карпів родич
Кіндрат Щиголь
Данило Жасур
Савка Головатий
Федір Литвиненко
Яків Денисенко
Самійло Різник
Михайло Стареча Голова
Мирін (прізвища немає)
Василь Салата
Дмитро Малий
Хома Письменний
Кирило Проскурник
Василь Товкач
Василь Кіт
Іаан Чорний
Яків Селезень
Яцько Кулик
Микита Салій
Іван Новосілка
Іван Гаркуша
Іван Плакида
Микита Рудий
Павло Малий
Ціп Безіменний
Степан Безпалий
Дмитро Щербна
Грицько Гостроніс
Іван Шанько
Іван Швець
Грицько Малий
Семен Синько
Микола Коровка
Яким Швець
Федір Смакота
Василь Лоза
Ярема Вічний
Карпо Карпча
Марко Рижий
Андрій Письменний
Гаврило Кияниця
Микола Литвинко
Трохим Черевко
Остап Дрізд
Павло Гостровух
Семен Бойко
Федір Дейнека
Василь Лях
Семен Дубоніс
Федір Загинайко
Федір Биндас
Роман Відлога
Супрун Мацюця
Павло Голоша
Данило Пасічник
Василь Трьомсин
Ісько Чорний
Іван Бондар
Семен Чорний
Левко Борода
Омелько Кулябера
Федір Лях
Іван Тлустий
Ісько Фатун
Іван Чудний
Грицько Дудник
Микита Гаркущенко
Сидір Плоский
Микита Лях
Іван Куций
Артем Попович
Наум Сірий
Іван Перехрест
Федр Дубина
Петро Ріпка
Федір Прозір
Грицько Пишний
Кіндрат Широкий
Самійло Сторчовус
Терешко Малий
Микита Харсун
Олексій Бутурлим
Іван Юз
Андрій Гусак
Іван Шамрай
Ісько Бездушний
Микита Мацапура
Іван Забора
Яриш, Заборин родич
Яцько Кривоніс
Федір Кучер
Кіндрат Попадин
Ісько , Товстиданів родич
Іван Дашенко
Артем Попин
Борис Швець
Василь Школа
Данило Печений
Грицько Покотило
Іван Широка Борода
Андрій Таран
Федір Жук
Максим Комар
Остап Кривошия
Яцько Сірий
Савка Бобох
Семен Таран
Сергій Слюсар
Данило Цилюрик
Павло Сопко
Дмитро Шамраєнко
Федір Тесля
Федір Шолудько
Ігнат Кодацький
Петро, Бондарів брат
Грицько Чиж
Федір Донець
Тиміш , Зінців брат
Іван Ткач
Василь Мундрафій
Федір Ткаченко
Семен Побігайло
Петро, Іськів брат
Омелько Кваша
Степан Кваша
Потап Музика
Кирик Кравець
Василь Набік
Грицько Неліпа
Федір Страшко
Федір Грицикаленко
Андрій Злий
Іван Білий
Лук’ян Дубринський
Яків Сокіл
Олекса Ососок
Грицько Бойко
Панас Шерстюк
Степан Писаренко
Микола Рудий
Ничипір Кравець
Василь Митарний
Микита Волок
Яків Ластівка
Микола Сукур
Тимко Обертас
Яків Вернигора
Яким Лисий
Мусій Швець
Іван Невидимий
Матвій Дрикожила
Потап, Яцьків брат
Федір Поганий
Супрун Посунько
Демко Калита
Семен Побігайло
Пилип Великий
Іван Пучка
Яків Сухий
Кирик Вітренко
Михайло Дудник
Микола Скорий
Грицько Нестула
Іван Заруба
Данило Моток
Сидір Кошовий
Микита Харсун
Іван Щербина
Яків Гострогляд
Петро Попович
Яцько Чорний
Василь Тільний
Лаврін Жайворонок
Ничипір Обрим
Савка Малий
Ігнат, Малого брат
Іван Вудлига
Яків Страшко
Іван Черпецький
Семен Обдула
Максим Пучка
Михайло Безніс
Яцько Сукур
Кирик Чорний
Петро Безрукавий
Василь, Смакотин родич
Іван Пскола
Іван Тонконіг
Іван Мовчан-Самарсткий
Іван Щербина
Іван Шаповал
Степан Полежай
Микита Харсун
Василь Чорний
Іван Шаповаленко
Микита Махня
Петро Гнаний
Ісько Чорний
Данило Швець
Федір Ніс
Іван Осокоровий
Василь Головко
Іван Дуда

14 Левушківський курінь Війська Запорозького Низового
Левушківський – від села Леухів на річці Сороці в Іллінецькому районі Вінницької області

Отаман Михайло Заківський

Роман Данилів
Хома Михайлів
Кузьма Старий
Максим Старий
Роман Башмак
Всиль Голозад
Петро Рева
Павло Брехачка
Андрій Охтирка
Антон Головин
Андрій Білий
Гаврило Матрос
Яцько Щербина
Степан Холоденко
Яцько Довгополий
Данило Шерстюк
Павло Лисий
Кирик Бойко
Петро Середа
Артем Губа
Семен Даладан
Остап Гаркуша
Гриша Старий
Омелько Абдула
Лук’ян Волок
Сидір Покурка
Яцько Качалда
Федір Нещадим
Іван Ніс
Максим Кравець
Іван Нигрекало
Василь Тясун
Яким Нетебенко
Прокіп Червоноштан
Грицько Червоноштан
Яцько Заблуда
Тиміш Жорстокий
Панас Письменний
Семен Куропашний
Грицько Черевченко
Зорко Довгополий
Олексій Кабака
Корній Башан
Андрій Кияниця
Грицько Теселка
Матвій Дузь
Степан Шаповал
Прокіп Кучер
Омелько Горбик
Петро Задирака
Михайло Тупенко
Демко Кравець
Кирик Товкущий
Ілько Білозуб
Ігнат Убогий
Лаврін Різник
Ігнат Пшеничний
Юхим Тонконіг
Ясько Лисий
Михайло Білий
Грицько Кривий
Грицько Зайвий
Дмитро Півторацький
Степан Литвин
Остап Костюченко
Іван Головко Чумак
Грицько Чорний
Роман Швидкий
Кирик Кімлик
Гаврило Заряда
Демко Кушнір
Свирид Чумак
Самійло Невінчаний
Лаврін Чумак
Лесько Руденко
Ничипір Садачка
Лесько Цибатий
Іван Тупий
Іван Бурчак
Грицько Кучер Шкірний
Олексій Жеребиленко
Андрій Бойченко
Петро Жеребиленко
Іван Крамар
Грицько, Хомин родич
Павло Гаркуша
Андрій Великий
Іван Шрам
Яцько, Щербинин родич
Яків Білий Шинкар
Лук’ян Тихенький
Герасим Рябий
Панас Губа
Михайло Бойко
Матвій Чорний
Трохим Заолока
Охрім Занитчик
Іван Кулачок
Іван, Сукур Губин родич
Андрій Нетребенко
Іван Танцюра
Степан , Хоменка родич
Михайло Корж
Мусій Блимаченко
Іван Басараб
Онисько Добридень
Андрій Кочерга
Юхим Швець
Федір Гордієнко
Яцько Великий
Трохим Шрам
Грицько Вівчарик
Демко Батрак
Панас Швець
Степан Мацапура
Іван Бароник
Матвій Брагарник
Яцько Брагарник
Павло Волик
Грицько Поливуха
Яцько Мокрий
Мартин Гостровух
Іван Шелест
Іван Лисий
Іван Гордієнко
Іван , Андріїв брат
Андрій Письменний
Карпо Гаркуша
Грицько Шинкар
Демко Павший
Іван Письменний
Павло Кочерга
Нестір Письменний
Матвій , Гаркушин брат
Данило Барабаш
Іван Запічний
Єхим Шульженко
Трохим Даладененко
Іван Сохацький
Василь Бабак
Степан Брага
Єхим Малий
Пилип Ношика
Андрій Остапенко
Павло Касап
Іван Калач
Петро Шрам
Кузьма Щетина
Денис Качаленко
Семен Ничипоренко
Олексій Барабанщик
Яцько, Бурчаків брат
Данило Литвин
Роман Кузьменко
Тарас Гаркуша
Іван Кармусь
Омелько, Холоденків родич
Іван Лихопан
Тиміш Полонський
Грицько Задора
Тиміш Кравець
Степан Шепіль
Денис Маляр
Остап Маца
Семен Башмаченко
Петро П’яниця старий
Степан Чортишенко
Антон Плескач
Іван Недруля
Іван Дузенко
Панас Дузенко
Іван Дузенко старий
Максим Цінько
Матвій Сироватченко
Михайло Сироватченко
Василь Сироватченко
Омелько Посунько
Яким Ніс
Кирик Шаповал
Корній Батора
Левко Шамрай
Тиміш Подріда
Корній Сухий
Кирик Табачник
Пилип Кравець
Семен Петренко
Лук’ян Чорний
Федір Сачун
Павло Прокопенко
Яцько Чапала
Артем Люлька
Данило Моргуненко
Яцько Німий
Сидір Полуденний
Макар Чорний
Андрій Дін
Василь Грек
Єхим Соловей
Влас Півласий
Павло Малий
Мкола Спастель
Іван Грамотний
Іван , Брехорин брат
Олексій Лепетин
Кузьма Мамай
Степан Головко
Остап Тополя
Іван Уманець
Матвій Великий
Яцько Рудий
Іван Шерстюк
Грицько Малий
Денис Савко
Іван Пахотний
Лесько Нестула
Антон Самарець
Іван Ситник
Гаврило Зуб
Семен Жменя
Федір Придаток
Іван Чабан
Яцько Зачубинник
Андрій Вівчар
Клим Білий
Ясько Стромець
Ясько Коваль
Іван Тунаден
Герасим Баранник
Іван Лебединець
Микита Лавочник
Остап Шаповал
Кіндрат Ткач
Кіндрат Логвин
Максим Гаркушенко
Трохим Рядний
Дмтро Горб
Матвій Прекрасний
Павло Короченко
Антон Бреховецький
Іан Рудий
Дмитро Малий Чумак
Федір Навожир
Данило Крамешний
Іван Батуринець
Микола Табанець
Сидір Бандурка
Мусій Киянця
Трохим Хмара
Василь Бойко
Сидір Шульженко
Іван Третяк
Трохим Шульженко
Кузьма Архипенко
Петро Кривий
Євтух Бідний
Іван Швець
Федір Супенко
Іван Великий
Юхим Кохан
Іван Криворотий
Яцько Турлюк
Василь Письменний
Грицько Дяченко
Матвій Кашинченко
Андрій Водоп’ян
Андрій Палій
Грицько Кам’янченко
Степан Коробка
Наум Красій
Денис Зайка
Демко Божко
Мусій Білий
Кузьма Орел

13 Пластунівський курінь Війська Запорозького Низового
Пластунівський — курінь розвідників , від давнього українського слова пластатись — повзти ( потрапило в російську мову , де відоме як рухатись по пластунськи )

Отаман Олексій Верземенко

1. Фесько Линнк

2. Іван Балабуха

3. Яків Сідловськй

4. Васль Пхайко

5. Пархим Чорнй

6. Ісько Гук

7. Мусій Гнідий

8. Олекса Зубко

9. Тиміш Сукур

10. Михайло Таран

11. Трохим Тригуб

12. Антон Васицький

13. Петро Рябий

14. Ісько Пекач

15. Іван Литвин

16. Матвій Мушкетий

17. Василь Стріляйбаба

18. Клим Збаразький

19. Кіндрат Кацап

20. Лук’ян Великий

21. Прокіп Ус

22. Михайло Білий

23. Петро Печений

24. Кіндрат Пишний

25. Ісько Рубан

26. Степан Бойко

27. Федір Курніс

28. Яцько Циган

29. Іван Соболь

30. Максим Харсун

31. Самійло Чемний

32. Іван Свита

33. Семен Війт

34. Ярема Мощур

35. Кузьма Чорний

36. Панас Бровко

37. Іван Великий

38. Грицько Кошмак

39. Федір Чалий

40. Ярема Гук

41. Іван Островух

42. Грицько Чорний

43. Петро Третяк

44. Федір Третяк

45. Самійло Кімлик

46. Андрій Повертайло

47. Гарасим Біда

48. Андрій Кузьмук

49. Зінець Шльома

50. Сергій П’яний

51. Клим Золопут

52. Грицько Горбань

53. Радько Чоткар

54. Гарасим Лях

55. Савка Санжарівський

56. Андрій Чорний

57. Панас Рудий

58. Федір Покотило

59. Гарасим Чумак

60. Кузьма Товстик

61. Федір Бандура

62. Семен Киян

63. Трохим Острівький

64. Василь Ткач

65. Мусій Письменний

66. Лесько Швець

67. Яків Дядько

68. Михайло Кваша

69. Яцько Покотило

70. Іван Шалений

71. Петро Рева

72. Лесько Кульбачний

73. Іван Сухий

74. Аврам Самолвчик

75. Іван Бабенко

76. Матвій Ніс

77. Конон Кобеляцький

78. Каленик Бабак

79. Гарасим Векла

80. Прокіп Качан

81. Петро Нестула

82. Іван Солопко

83. Степан Скорий

84. Ісько Дяченко

85. Яким Махиня

86. Михайло Гайдамаченко

87. Клим Сутула

88. Ігнат Жолоб

89. Кирик Мамай

90. Іван Тесля

91. Зінець Вязяга

92. Гарасим Нечіт

93. Іван Чабан

94. Василь Балгарин

95. Мирін Каверзяка

96. Андрій Ніс

97. Петро Сапет

98. Петро Збира

99. Іван Таран

100. Павло Кривоніс

101. Юхим Чорний

102. Ярош Горб

103. Ілько Чумак

104. Лесько Таран

105. Іван Таран

106. Іван Гнида

107. Михайло Кунпанець

108. Михайло Бейкул

109. Іван Топчій

110. Іван Рудий

111. Олексій Глухий

112. Каленик Станик

113. Степан Миргородський

114. Кирик Кишкодер

115. Іван Сілий

116. Іван Шаповал

117. Савка Роговинський

118. Гаврило Бондар

119. Федір Ткач

120. Ігнат Швець

121. Павло Баштан

122. Іван Печатаний

123. Максим Кімлик

124. Максим Сербин

125. Трохим Рудий

126. Іван Кравчик

127. Василь Чапля

128. Василь Карло

129. Степан Таран

130. Опанас Таран

131. Ничипір Костюк

132. Степан Сомова Смерть

133. Микита Дін

134. Андрій Дінець

135. Іван Здороус

136. Василь Кучер

137. Трохим Кучер

138. Яким Наказний

139. Грицько Сукур

140. Грицько Рябчинський

141. Ничипір Чорнокінь

142. Лук’ян Запасний

143. Павло Малохатка

144. Кузьма Чорний

145. Павло Череда

146. Яцько Зелений

147. Іван Зелений

148. Кузьма Кривий

149. Самійло НевмІванко

150. Прокіп Чорний

151. Іван Болобин

152. Савка Сторчак

153. Іван Віз

154. Микола Кисло

155. Андрій Мошук

156. Кирик Шамола

157. Антон Бойків

158. Василь Чорний

159. Максим Стовба

160. Іван Пердуха

161. Федір Швець

162. Василь Шладько

163. Степан Куліш

164. Грицько Швець

165. Яцько Скік

166. Тиміш Сало

167. Іван Кімлик

168. Максим Заноколо

169. Василь Таран

170. Андрій Підгірний

171. Федір Безкровний

172. Прокіп Кичко

173. Ничипір Трясило

174. Трохим Зайко

175. Іван Рудь

176. Давид Таран

177. Данило Гайдамака

178. Михайло Розівляка

179. Павло Роздерака

180. Грицько Буря

181. Максим Тирлига

182. Федір Бурко

183. Петро Палій

184. Кузьма Глиста

185. Левко Малий

186. Зінець Гончар

187. Іван Сербин

188. Василь Ткач

189. Федір Деркачко

190. Омелько Черпак

191. Федір Кравець

192. Трохим Безрукавий

193. Семен Недождій

194. Грцько Недождій

195. Олексій Шекера

196. Яким Шеремет

197. Семен Шугайбей

198. Олексій Чабан

199. Семен Водоп’ян

200. Степан Бойко

201. Петро Пугач

202. Грицько Понизько

203. Іван Понизько

204. Яків Понизько

205. Іван Коваль

206. Яким Коваль

207. Яків Шульженко

208. Василь Барабан

209. Трохим Гринько

210. Іван Овечка

211. Матвій Колісник

212. Онисько Сухий

213. Онисько Буряк

214. Кузьма Білий

215. Федір Дуля

216. Макар Ложка

217. Дем’ян Забара

218. Максим Сипсий

219. Федір Перехрест

220. Павло Великура

221. Іван Плига

222. Василь Бойко

223. Федір Щербина

224. Трохим Ковбаса

225. Іван Кажан

226. Павло Танцюра

227. Федір Іскра

228. Федір Порохівський

229. Ничипір Босько

230. Демко Хоркало

231. Самійло Кімлик

232. Ярема Мошур

233. Каленик Сучок

234. Олексій Литвин

235. Лесько Мельник

236. Кіндрат Ревивовк

237. Федір Чалий

238. Семен Ростропа

239. Тиміш Ростропа

240. Каленик Ніздря

241. Яцько Шаповал

242. Яцько Губа

243. Іван Кунпанець

244. Степан Сукур

245. Лесько Дука

246. Яцько Шпак

247. Яцько Голочеревий

248. Ілько Горб

249. Федір Робота

250. Федір Корніс

251. Омелько Пітько

252. Юхим Кривий

253. Хома Косий

254. Іван Буряк

255. Іван Швець

256. Хома Гусак

257. Федір М’якота

258. Клим Куций

259. Тишко Литвин

260. Іван М’якота

261. Грицько Пихно

262. Грцько Горобець

263. Яцько Бойко

264. Іван Гаркуша

265. Андрій Бойко

266. Зінець Капай

267. Микита Ченчик

268. Грицько Бойко

269. Кирик Дрімлюга

270. Гаврило Баран

271. Гаврило Косогрива

272. Дмитро Костяненський

273. Яким Чавага

274. Павло Загніт ко

275. Михайло Капля

276. Грицько Габела

277. Павло Швець

278. Максим Дін

279. Яцько Обдула

280. Федір Товстий

281. Михайло Чорний

282. Федір Нестула

283. Мартн Чуприна

284. Остап Бурда

285. Михайло Клейтух

286. Олексій Гаркуша

287. Савка Третяк

288. Ілько Дмитренко

289. (ім’я не розбірливе) Письменний

290. Петро Хворий

291. Роман Бугай

292. Зінець Островух

293. Іван Шпак

294. Федір Щур

295. Юхим Литвин

296. Терешко Окарин Сват

297. Павло Мошенник

298. Ясько Жеребний

299. Ясько Далагуза

300. Петро Швець

301. Іван Стовба

302. Семен Лобода

303. Степан Маяк

304. Семен Борода

305. Онисько Скидан

306. Степан Таран

307. Грицько Біда

308. Іван Мацапура

309. Савка Чернецький

310. Мхайло Чайка

311. Іван Кунпан

312. Дмитро Музика

313. Грицько Бабак

314. Трохим Шульга

315. Логвин Печений

316. Іван Жеребнгий

317. Степан Шапошник

318. Максим, Сиротин родич

319. Павло Опара

320. Грицько Пучка

321. Максим Терліга

322. Семен Водп’ян

323. Семен Головко

324. Кузьма Білий

325. Зінець Гончар

326. Яцько Чалий

327. Кузьма Стеблюк

328. Лесько Коваль

329. Яцько Бойко

330. Хома Гук

331. Ігнат Лата

332. Іван Нечит

333. Грицько Губа

334. Грицько Милько

335. Петро Кременчуцький

336. Савка Волошин

337. Мусій Коцибайло

338. Назар Бурдюг

339. Іван Бурдюг

340. Степан Бойко

341. Олексій Плохий

342. Михайло Горб

343. Яким Сусленко

344. Степан Холошня

345. Давид Галадан

346. Семен Валяйбаба

347. Кирик Вакирина

348. Грицько Вакиренко

349. Семен Діденко

350. Михайло Рудий

351. Петро Кобеляцький

352. Михайло Мельниченко

353. Іван Павленко

354. Прокіп Сагайдачний

355. Прокіп Супрун

356. Павло Кирпа

357. Данило Степаненко

358. Максим Гузь

359. Іван Сопко

360. Іван Сергій

361. Грицько Барабанчик

362. Гаврило Сухий

363. Омелько Туліпа

364. Тиміш Розтріпа

365. Яким Гук

366. Левко Лях

367. Левко Мельник

368. Павло Сова

369. Лук’ян Ніс

370. Іван Таран

371. Андрій Шпага

372. Артем Швидкий

373. Лук’ян Ціпило

374. Ярко Литвин

375. Федір Губа

376. Демко Дорнало

377. Васль Сірий

378. Степан Чорний

379. Яків Сторчак

380. Грицько Сухий

381. Іван Тарапака

382. Іван Загайко

383. Давид Таран

384. Василь Півторанський

385. Зінець Бандурко

386. Роман Таран

387. Федір Кучер

388. Ісько Кобзар

389. Іван Попович

390. Іван Борода

391. Василь Чорненко

392. Пилип Гаркуша

393. Ілля Гаркуша

394. Петро Перебийніс

395. Михайло Кучер

396. Яків Махиня

397. Федір Махиня

398. Онистрат Чубатий

399. Степан Плохий

400. Михайло Недужко

401. Іван Пахарний

402. Лесько Коваль

403. Панас Таран

404. Павло Кравець

405. Денис Кравець

406. Давид Коваль

407. Іван Таран

408. Яким Яруга

409. Остап Шульпіка

410. Іван Білошапка

411. Радько Крочак

412. Семен Ступак

413. Марко Шучко

414. Федір Шалений

415. Зінець Малохатка

416. Михайло Кислий

417. Дмитро Лапай

418. Василь Дось

419. Юхим Чорний

420. Іван Сук

421. Лесько Меланенко

422. Кузьма Коваль

423. Роман Малий Дон

424. Василь Конпанець

425. Петро Гаркуша

426. Семен Кравець

427. Прокіп Кошарний

428. Федір Кошарний

429. Іван Шелест

430. Микита Ченчик

12 Дядьківський курінь Війська Запорозького Низового
Дядьківський — дядьком ще в Київській Русі називали військового наставника, тобто курінь вчителів

Отаман Андрій Кичкин

Михайло Куций
Федір Кам’янка
Мартин Шурта
Тиміш Вус
Михайло Сухий
Яків Чупис
Онисим Кривицький
Ярема Колода
Клим Кучерявий
Каленик Колоша
Іван Дін
Лук’ян Великий
Дмитро Горб
Демко Топал
Іван Чортомлицький
Василь Звір
Остап Ластабека
Остап Басараб
Тиміш Кумпан
Мартин Кравець
Андрій М’який
Трохим Зуб
Хома Портний
Грицько Шатро
Остап Калковик
Петро Вовконяк
Ілько Гайдай
Микита Дін
Андрій Сапсай
Мусій Головко
Степан Бугай
Степан Билим
Панас Профатило
Гарасим Галалим
Максим Швець
Степан Кваша
Іван Кулик
Гаврило Жарик
Василь Лях
Яків Гостровух
Дмитро Чиж
Демко Кухар
Федір Кабака
Гаврило Чередник
Грицько Одирець
Демко Письменний
Тарас Крут
Семен Баштанник
Федір Дулодич
Трохим Короленко
Тарас Шуляк
Максим Дячок
Іван Дундук
Іван Галайко
Василь Швець
Денис Земляк
Іван Вергунів
Іван Кирпа
Дмитро Девла
Логвин Кравець
Ігнат Кравець
Ігнат Умка
Фудір Литвин
Грицько Супруненко
Василь Моспан
Яцько Губа
Кіндрат Губа
Панас Мочула
Вакула Ткач
Петро Литвин
Яків Чуприна
Андрій Котенко
Карпо Ващенко
Левко Дігтяр
Гарасим Кравець-Холодний
Павло Туз
Яків Головко
Іван Сова
Федір Кислиця
Іван Лисий
Трохим Косозоренко
Яцько Плавдуменко
Іван Губа
Кузьма Бобошко
Федір Найда
Семен Гила
Панько Золотар
Петро Сухиня
Олексій Жарко
Олексій Драний
Федір Сірий
Мартин Лях
Петро Мордвин
Матвій Ворона
Демко Чинчик
Грицько Губа
Гордій Литвин
Яків Солоп
Захарко Числик
Іван Харсун
Андрій Кіт
Данило Тесля
Матвій Гаркуша
Матвій Височин
Ілько Лисий
Яцько Косий
Назар Костенко
Максим Глухий
Григорій Сутуленко
Василь Малий
Дмитро Рудий
Семен Білий
Марко Дронник
Таран Сіроштан
Яцько Губа
Трохим Безрукавий
Іван Письмений
Демко Глухий
Корній Шаповал
Іван Шаповал
Яків Похил
Степан Побіжка
Василь Брегеда
ЯківТабанець
Мирін Урода
Олекса Шкура
Антон Комлик
Онисько Великий
Мхайло Щербань
Іван Таранець
Демид Пурис
Іван Гостроверхий
Гаврило Таран
Артем Пушкар
Іван Недоступ
Улас Мельник
Роман Борсенко
Лесько Ніс
Степан Бардак
Демко Гаркуша
Іван Нестула
Лесько Дігтяр
Дмитро Гаркуша
Яцько Великий
Грицько Сукур
Василь Круг
Прокіп Кожум’яка
Яків Чліпа
Степан Мара
Грицько Залізний
Іван Жовтуха
Максим Письменний
Федір Візир
Марко Старуха
Нестір Силоус
Юхим Куліш
Іван Верхоглядя
Іван Зуб
Дорош Ворона
Клим Кріпосний
Іван Кияниця
Гарасим Станкевич
Павло Оса
Олексій Нагай
Дем’ян Кулик
Демко Глухий
Максим Губин
Дмитро Гелевера
Василь Дорогожоненко
Кіндрат Гук
Олефір Таран
Василь Третяк
Пилип Гаркуша
Юхим Черевко
Сергій Лаштабедин
Кирик Тарасівський
Кіндрат Великий
Денис Калита
Кирик Убийсобака
Матвій Мацапура
Тиміш Кривошия
Аврам Сагайдачний
Яків Колісник
Яків Ткач
Ярема Щипан
Прокіп Щербина
Яків Кам’яний
Іван Чорний
Василь Коваль
Іван Котляр
Федір Горбів
Кирик Чорноблівський
Яків Логвинів
Михайло Товстий
Вакула Глухий
Кирик Геда
Грицько Неденко
Грицько Журба
Іван Чуприна
Ничипір Новицький
Василь Новицький
Ігнат Кирпа
Яків Писакий
Прокіп Кожум’яка
Роман Романуха
Пилип Романуха
Яцько Горб
Грицько Таран
Федір Кислиця
Федір Охоня
Максим Чайка
Іван Міняйлів
Улас Гунька
Грицько Баштанник
Грицько Шмалько
Хома Супряка
Іван Сірко
Іван Швець
Супрун Топал
Федір Чумак
Василь Верелієвський
Михайло Дуплич
Мусій Кривий
Мартин Диченко
Іван Окатий
Роман Рудий
Кирило Холодненко
Мойсей Золотар
Грицько Лисий
Максим Кривецький
Федір Лялька
Павло Сапетний
Федір Чардак
Мойсій Бровко
Василь Горб
Хома Кравець
Іван Чорний
Грицько Сукур
Панько Трут
Сергій Шмига
Іван Ємеь
Яцько Кравець
Лук’ян Садаляр
Прокіп Жидир
Панас Рудий
Петро Вус
Костя Чорнобай
Микола Котляр
Мирін Шкуропат
Олекса Келембет
Харко Порожній
Корній Садило
Антон Коваль
Данило Покотило
Йосип Попович
Андрій Горбик
Матвій Чоловік
Юрко Кравець
Омелько Литвин
Федір Бандурка
Кирик Чуписів
Наум Лисий
Тиміш Синювик
Тиміш Найда
Іван Тонкий
Семен Більматий
Мартин Сотник
Мартин Зуб
Василь Дрова
Денис Бабак
Ілько Гаркуша
Олифір Кравець
Іван Таран
Дмитро Великий
Федір Малий
Ігнат Безіменний
Панас Доходжалий
Кирик Кирпа
Трохим Безрукавий
Ігнат Гунька
Данило Скочко
Грицько Найда
Андрій Ступак
Ясько Швидкий
Федір Лисигір
Федір Нечит
Ілько Гаркуша
Семен Сірий
Дмитро Таран
Данило Гунька
Грицько Рало
Микита Чорний
Данило Топчій
Ясько Маловік
Ясько Бардак
Максим Рудь
Вакула Глухий
Вакула Гнаний
Іван Таран
Іван Салосіг
Іван Чардак
Левко Рудь
Петро Сухий
Хома Байдак
Гаврило Таран
Клим Таран
Костя Зуб
Іван Кирпа
КирикСтягайся
Трохим Куй
Демко Найда

11 Брюховецький курінь Війська Запорозького Низового

Отаман Петро Каламар

1. Іван Передій

2. Самійло Чекер

3. Костя Чекер

4. Ярема Шведик

5. Яцько Литвин

6. Панас Чорнявський

7. Дорош Чорний

8. Іван Гакало

9. Іван Кезик

10. Мусій Сідий

11. Демко Бондар

12. Артем Щербина

13. Юхим Кирпа

14. Грицько Блоха

15. Максим Даремка

16. Федір Клочко

17. Василь Половинок

18. Грицько Сторчак

19. Максим Кравець

20. Тиміш Ламаний

21. Василь Коваль

22. Яцько Стріха

23. Грцько Шевченко

24. Іван Неживий

25. Кузьма Найда

26. Клим Зима

27. Ігнат Кобець

28. Федір Лега

29. Данило Сокур

30. Грицько Чіпка

31. Іван Дрижча

32. Іван Коломієць

33. Семен Коваль

34. Яцько Ус

35. Михайло Келебердинець

36. Михайло Зайка

37. Іван Білий

38. Харко Хрибут

39. Павло Секвин

40. Максим Лежебко

41. Дацько Рижаба

42. Кузьма Бойко

43. Яцько Передерій

44. Трохим Кум

45. Левко Гаркуша

46. Іван Шрам

47. Федір Киська

48. Демко Малий

49. Гарасим Помирайло

50. Антон Полежай

51. Гаврило Бандурка

52. Семен Барабаш

53. Максим Коваль

54. Степан Безрукавий

55. Іван Живило

56. Данило Мотуз

57. Яким Печений

58. Антон Губа

59. Мусій Леведерський

60. Павло Шмалько

61. Василь Кобець

62. Остап Масько

63. Омелько Кобець

64. Клим Мацапура

65. Андрій Шмалоус

66. Михайло Письменний

67. Федір Воронько

68. Остап Кирсуленко

69. Олексій Топало

70. Гарасим Кірка

71. Василь Пензик

72. Іван Табанець

73. Прокіп Табанець

74. Антон Лях

75. Остап Ріжко

76. Данило Лаврик

77. Яцько Балабуха

78. Семен Волох

79. Семен Білоус

80. Роман Деркач

81. Степан Сірко

82. Трохим Таран

83. Федір, Пронів батько

84. Іван Овчак

85. Савка Кравець

86. Яцько Жадан

87. Яцько Безвіконний

88. Гаврило Донець

89. Тиміш Швець

90. Мусій Щербина

91. Павло Таран

92. Андрій Швець

93. Мартин Швець

94. Василь Шило

95. Андрій Тесля

96. Антон Дрова

97. Роман Козопас

98. Ігнат Недоступ

99. Федір Чорний

100. Карпо Смайля

101. Павло Крохмал

102. Грицько Черпинога

103. Пилип Швець

104. Савка Чекересиб

105. Василь Лобода

106. Михайло Черевка

107. Савка Губар

108. Грцько Кошмак

109. Роман Часдоня

110. Іван Таран

111. Матвій Цибориченко

112. Гаврило Конитко

113. Роман Кониченко

114. Іван Вемачейко

115. Савка Бойко

116. Остап Незгляда

117. Іван Жмурко

118. Грицько Коваль

119. Кіндрат Швець

120. Грицько Вечірній

121. Василь Піший

122. Роман Комедійний

123. Хасан Рудий

124. Олекса Неліпа

125. Андрій Кокора

126. Мусій Шевченко

127. Кирик Слізенко

128. Степан Плохий

129. Юхим Горб

130. Олекса Мул

131. Іван Лободин

132. Лук’ян Латиш

133. Яків Похил

134. Андрій Сімський

135. Кіндрат Лисий

136. Федір Теліжський

137. Василь Бойко

138. Омелько Рогач

139. Самійло Тягун

140. Іван Лях

141. Грицько Чуприна

142. Роман Таран

143. Роман Чорномаз

144. Грицько Чумаченко

145. Данило Капуста

146. Іван Білошапка

147. Йосип Вовк

148. Іван Бугай

149. Масько Балабушейко

150. Кузьма Таран

151. Петро Литвин

152. Антон Соній

153. Грицько Писаний

154. Василь Горб

155. Федір Таран

156. Степан Таран

157. Лук’ян Білоус

158. Сидір Дрибастя

159. Савка Гаркуша

160. Федір Гортика

161. Яким Гадемійко

162. Данило Чалий

163. Тиміш Чалейко

164. Левко Заляпаний

165. Іван Каракай

166. Павло Неживий

167. Василь Відун

168. Василь Сумпан

169. Іван Гончар

170. Гарасим Гончар

171. Іван Забодрила

172. Михайло Вовчівський

173. Мусій Губа

174. Степан Струк

175. Степан Манжелівський

176. Макар Бандуренко

177. Ігнат Нечаєнко

178. Грицько Камиш

179. Андрій Коваленко

180. Супрун Бобир

181. Кіндрат Чалий

182. Корній Таран

183. Іван Начиняйло

184. Демко Труш

185. Федір Лата

186. Павло Латин

187. Андрій Топал

188. Іван Зима

189. Прокіп Даремний

190. Петро Псьменний

191. Петро Шкода

192. Олексій Кривий

193. Трохм Таран

194. Яким Реміз

195. Максим Харсун

196. Нестор Журба

197. Грицько Головко

198. Тиміш Музика

199. Панько Кравець

200. Василь Колшник

201. Антон Зламишило

202. Іван Білий

203. Андрій Бандура

204. Іван Крвець

205. Іван Загубипалка

206. Іван Неживий

207. Семен Чугур

208. Єхим Лях

209. Яцько Кугутейко

210. Гаврило Вошивий

211. Іван Сметана

212. Іван Шепіло

213. Іван Макуня

214. Яків Ніякий

215. Грицько Циган

216. Степан Коровійський

217. Йосип Коровійський

218. Семен Настоящий

219. Іван Повторацький

220. Данило Криворучко

221. Трохим Скулра

222. Іван Чорний

223. Данило Закопанько

224. Сидір Бобошко

225. Федір Литвин

226. Ігнат Журба

227. Савка Сікиз

228. Сидір Домовний

229. Іван Ткач

230. Грицько Жеребний

231. Левко Цимбал

232. Василь Чапала

233. Дем’ян Сербин

234. Іван Литвин

235. Іван Костира

236. Іван Жук

237. Семен Кумпан

238. Петро Іуда

239. Лук’ян Білий

240. Лук’ян Швидкий

241. Василь Чижа

242. Федір Лата

243. Павло Латин Брат

244. Семен Шинкар

245. Сила Тесля

246. Тарас Коломийченко

247. Ілько Чорний

248. Марко Шакун

249. Семен Таран

250. Петро Тесля

251. Яцько Бойко

252. Панас Дикий

253. Василь Бабак

254. Павло Щербина

255. Гарасим Дін

256. Панас Балабан

257. Ясько Чорний

258. Матвій Маловік

259. Роман Барабаш

260. Василь Шведин

261. Матвій Строгий

262. Олекса Білий

263. Ількр Кріпотень

264. Василь Білий

265. Петро Литвин

266. Онопрій Будід

267. Іван Гусак

268. Демко Сербин

269. Андрій Кодунай

270. Яким Кравець

271. Іван Кравець

272. Мусій Білий

273. Кирило Ніс

274. Семен Полтавець

10 Ведмедівський курінь Війська Запорозького Низового
Ведмедівський (Медведівський) — від села Медведівка, що лежить на березі правої притоки Дніпра р. Тясмині в Чигиринському районі Черкаської області.

Отаман Самійло Соболь

1. Зиновій Старий

2. Яків Молдован

3. Степан Чорний

4. Олекса Білий

5. Гарасим Гостровух

6. Максим Плакущий

7. Василь Горбик

8. Трохим Шандра

9. Євтух Тягиня

10. Сидір Литвин

11. Кирик Зладідено

12. Лук’ян Солдат

13. Іван Черевко

14. Савка Кулик

15. Мусій Бурченко

16. Гаврило Ігнатенко

17. Антон Шамрай

18. Грицько Віл

19. Яким Таран

20. Ігнат Некраса

21. Ісай Касай

22. Степан Кожум’яка

23. Савка Швець

24. Михайло Волошин

25. Лук’ян Лошадник

26. Іван Білий

27. Данило Жук

28. Дмитро Король

29. Яцько Безрукавий

30. Улас Коваль

31. Грицько Кодла

32. Савка Таран

33. Грицько Бабалуп

34. Петро Теличка

35. Артем Горб

36. Василь Басараб

37. Грицько Гостроверхий

38. Гаврло Степанів родич

39. Василь Стихиря

40. Мойсей Субота

41. Прокіп Гостровух

42. Єхим Тоскот

43. Василь Бойко

44. Максим Бичок

45. Степан Дін

46. Грицько Мадала

47. Грицько Стрілець

48. Василь Канівець

49. Федір Ратушний

50. Матвій Литвин

51. Данило Чайка

52. Єхим Невідничий

53. Прокіп Костя

54. Яків Баштанник

55. Грицько Маркутан

56. Герасим Щербина

57. Демко Могила

58. Кирик Карась

59. Яків Басараб

60. Ромашка Уркаків

61. Іван Коцар

62. Остап Холодн

63. Іван Кіт

64. Федір Шкроченко

65. Дмитро Сердюк

66. Петро Щербина

67. Василь Гаркуша

68. Максим Гнаний

69. Ясько Гаркавий

70. Данило Швець

71. Панас Білий

72. Ясько Магнат

73. Мусій Вечірка

74. Самійло Журавський

75. Федір Різник

76. Микола Ігнатенко

77. Клим Брагарник

78. Яків Шкроченко

79. Давид Вечірній

80. Матвій Матяш

81. Харко Дурний

82. Іван Лепетуха

83. Пархом Чумак

84. Наум Ніс

85. Василь Кожум’яка

86. Демко Зайвий

87. Демко Чумак

88. Онисько Каракай

89. Антон Маляр

90. Іван Свищ

91. Павло Скрипник

92. Іван Мертвий

93. Ясько Чумак

94. Семен Жонатий

95. Степан Легкоступ

96. Степан Таран

97. Іван Лихошерстий

98. Максим Без’язикий

99. Іван М’якота

100. Наум Лопата

101. Данило Чорнющий

102. Грицько Халепа

103. Іван Кунпан

104. Прокіп Костя

105. Мартин Ігумен

106. Ясько Чорний

107. Матвій Відьма

108. Василь Ляпкало

109. Гордій Накоцієвич

110. Грицько Лежнець

111. Іван Різнощний

112. Панько Малий

113. Федір Безрукавий

114. Іван Скупий

115. Василь Кравець

116. Андрій Сухий

117. Іван Перехрест

118. Данило Чайка

119. Пилип Рудий

120. Охрім Негрива

121. Грицько Чигринак

122. Федір Довбня

123. Грицько Калита

124. Іван Горобець

125. Яків Бохинник

126. Федір Яндик

127. Данило Таранець

128. Опанас Широченко

129. Василь Прудник

130. Левко Баштанник

131. Степан Лях

132. Антон Синяк

133. Яким Кущ

134. Марко Стрибунок

135. Андрій Забудько

136. Іван Сухий

137. Іван Обертас

138. Гарасим Собко

139. Рудькощин родич

140. Гаврило, Оркошевського син

141. Яким Чубенко

142. Іван Мельник

143. Іван Маєш родич

144. Грицько Перцевий

145. Іван Комлик

146. Ясько Кущ

147. Петро, Кущів брат

148. Іван Сніжко

149. Данило Мазун

150. Корній Байда

151. Мхайло Ледар

152. Петро Блідий

153. Антон Кухаренко

154. Іван Кулик

155. Давид Кармуський

156. Федір Кисникармуський

157. Грицько брат Кислого

158. Наум Швець

159. Іван Шульга

160. Іван Ніс

161. Степан Крикуніс

162. Тиміш Назаренко

163. Іван Таран

164. Тиміш Сачак

165. Михайло Деркач

166. Грицько Кожух

167. Микита Житник

168. Яцько Гаркуша

169. Яцько Самарський

170. Іван , Іванчатий брат

171. Федір Гусаченко

172. Сидір Білий

173. Михайло Чапала

174. Іван, Ганьчин родич

175. Остап Рабин

176. Михайла, Рябого брат

177. Захарко Міщук

178. Михайло Бідний

179. Созон Ріпка

180. Яким Тверезий

181. Микола Чорний

182. Єхим Чорний

183. Трохим Небогазливий

184. Остап Литвин

185. Іван Загинайко

186. Дмитро Хліб

187. Кіндрат Чепурний

188. Іван Косий

189. Сергій Перехрест

190. Харитон Співак

191. Денис Нещадим

192. Хома Крикун

193. Федір Чираник

194. Яків Побігайло

195. Пилип Горбатий

196. Кузьма Безрідний

197. Прокіп Шинкар

198. Тарас Ніжигірець

199. Лук’ян Кріт

200. Микола Братній

201. Арсен Волошин

202. Логвин Полтавський

203. Федір Кияниця

204. Лаврін Верба

205. Ім’я нерозбірливе, Летеш

206. Мартин Великий

207. Нестір Шестопал

208. Аврам Губа

209. Дем’ян Бойко

210. Павло Лата

211. Лазар Кривий

212. Терентій Питун

213. Матвій Перехрест

214. Йосип Погрібняк

215. Софрон Чорнозрак

216. Потап Таран

217. Данило Чемарака

218. Гордій Ляшок

219. Єхим Лютий

220. Ігнат Рудий

221. Кирик Цілюрик

222. Микита Блідий

223. Улас Тетерюк

224. Самійло Безпалий

225. Лук’ян Махиня

226. Петро Третяк

227. Ярема Вічний

228. Хома Мовчан

229. Дмитро Мовчан

230. Іван Простий

231. Василь Широкий

232. Яків Сорокопуд

233. Михайло Безхлібний

234. Трохим Коновал

235. Андрій Сучок

236. Федір Лящівський

237. Прокіп Карноул

238. Микита Зачинайко

239. Петро Безносий

240. Тиміш Баран

241. Іван Нехороший

242. Дмитро Тоський

243. Грицько Неграмотний

244. Дем’ян Кулик

245. Кузьма Бень

246. Михайло Мороз

247. Пилип Дін

248. Федір Купчин

249. Грицько Мороз

250. Яків Гисьбідіда

251. Петро Шрамко

252. Грицько Репайка

253. Наум Похилий

254. Щербина, Павловий родич

255. Матвій Якуша

256. Семен Повколистий

257. Степан Чемерис

258. Павло Шерстюк

259. Микита Деркач

260. Тиміш Сова

261. Андрій Непокритий

262. Федір Ворушило

263. Матвій Данилів родич

264. Савка Безхребетний

265. Юхим Невгасимий

266. Прокіп Нестула

267. Мусій Швець

268. Василь Щур

269. Марко Баба

270. Остап Мирко

271. Мирон Підкрижний

272. Денис Непокритий

273. Степан Чепіс

274. Ничипір Кривий

275. Кирик Потребний

276. Прокіп Коваленко

277. Омелько Нетреба

278. Ясько Дерев’янко

279. Пилип Малоносий

280. Микола Кулик

281. Євнух Баран

282. Марко Литвин

283. Василь Неверзіна

284. Марко Хирсин

285. Данило Неклеса

286. Охрім Коваленко

287. Левко Карнаух

288. Максим Нечай

289. Омелько Таран

290. Оверко Китляр

291. Макар Ткач

292. Петро Бридкий

293. Василь Сунько

294. Федір Краснопільський

295. Юхим Думко

296. Матвій Пряжений

297. Омелько Крайній

298. Михайло Дровко

299. Федір Оркошетний

300. Антон Дата

301. Дмитро Карась

302. Іван Худь

303. Остап Слон

304. Охрім Овечка

305. Харко Рудий

306. Омелько Карий

307. Прокіп Нетреба

308. Грицько Овраменко

309. Матвій Чорномаз

310. Іван Чорний

311. Самійло, Кирилів родич

312. Кирик Добутній

313. Грицько Миколенко

314. Левко Котеьник

315. Наум Даниленко

316. Данило Прохоренко

317. Савка Деньга

318. Юхим Чорний

319. Андрій Негоднячий

320. Пархом Гунька

321. Левко Бульба

322. Дмитро Прошко

323. Петро Думаніс

324. Гарасим Верства

325. Касян Височин

326. Левко Тихий

327. Андрій Нечаяний

328. Федір Журавель

329. Пилип Пилипось

330. Семен Чавунник

331. Сидір Сухий

332. Микита Лазюк

333. Петро Короткий

334. Василь Трубайло

335. Яків Дячок

336. Роман Рева

337. Роман Ухатий

338. Микола Голий

339. Степан Покотило

340. Іван Товкун

341. Іван, Товкунів брат

342. Омелько Драгий

343. Самійло Танцюра

344. Петро Кайда

345. Микита , Кайдин брат

346. Семен Говійло

347. Єхим Вовкось

348. Роман Волочащий

349. Наум Прихожий

350. Гаврило Прошик

351. Василь Тепащий

352. Андрій Горловий

353. Левко Лисий

354. Петро Рятун

355. Лук’ян Плакущий

356. Пилип Хупавий

357. Ничипір Загірський

358. Микита Гайстро

359. Карпо Бик

360. Василь Брус

361. Грицько Третяк

362. Трохим Таран

363. Гаврило Чабан

364. Степан Ногатий

365. Пилип Плакса

366. Мусій Кирпатий

367. Максим Журбин

368. Дмитро Танець

369. Антон Кмілавий

370. Ясько Паюланий

371. Антон Пугач

372. Василь Корінний

373. Максим Швець

374. Іван Перескоч Пана

375. Мойсей Білий

376. Іван Бохинників Білий

377. Сергій Шульпіка

378. Іван Носатий

379. Грицько Бохинний

380. Кирик Санбурець

381. Кирик Зівака

382. Харко Люлька

383. Данило Басок

384. Ярема Єнадуброта

385. Грицько Старий

386. Яцько Носувака

387. Максим Цедумженко

388. Охрім Літун

389. Василь Півторацький

390. Василь Зікраний

391. Дмитро Хихотун

392. Омелько Злодій

393. Савка Козубенко

394. Прокіп Шматкось

395. Прокіп Півень

396. Мхайло Єдиножко

397. Кіндрат Чорний

398. Онисько Скік

399. Максим Гікран

9 Платнирівський курінь Війська Запорозького Низового
Платнирівський — від слова платнер — з давньоукраїнської — зброя. Українські козаки були дуже вправними в рукопашному бою й володіли всіма видами холодної та вогнепальної зброї і їх за це в тогочасній Європі називали «оружниками», тобто за аналогією з теперешнім часом — козаки були таким собі середньовічним «спецназом».Наші прадіди вели рукопашний бій, змішуючись з бойовими порядками ворога — такий бій називався «галасом».Бій окремими, непов’язаними між собою загонами, називався — «розгардіяшем».Таким чином перед козаками Платнирівського куреня, котрі будучи «оружниками» найліпше в Запорізькому Війську володіли мистецтвом рукопашного бою, ставилась задача прориву лінії оборони супротивника та внесення в його ряди сум’яття та паніки.

Отаман Демко Чорний

Іван Гордовий
Грицько Гречка
Михайло Пінчук
Трохим Худий
Тиміш Пилипенко
Іван Широкий
Михайло Бойко
Лаврін Шаповал
Яким Сук
Василь Великолужний
Пилип Стягайло
Пилип Щербина
Матвій Сич
Северин Волоцюга
Олекса Компанієць
Лесько Кравець
Грицько Гречин
Іван Посунько
Гаврило Білоусий
Роман Посунько
Василь Костир
Михайло Дикий
Касян Великий
Макар Губа
Василь Ступа
Яцько Потів
Павло Сурел
Каленик Шукайло
Омелько Великий
Грицько Гупало
Кіндрат Майгур
Іван Безпалий
Олекса Кравчин
Іван Солдат
Трохим Чуб
Самійло Щербина
Павло Кий
Олекса Щербина
Грицько Жовтий
Кіндрат Чакал
Михайло Донець
Данило Сторчовус
Яцько Крут
Яким Капран
Кузьма Ворона
Демко Сліпий
Іван Скиненко
Павло Талапінда
Сидір Гречин
Денис Бризкайло
Андрій Гаркуша
Кирик Кучменко
Остап Старий
Грицько Школа
Федір Сердюк
Улас Репало
Денис Товстик
Петро Дядько
Ничпір Обертас
Микита Куций
Гарасим Орандар
Кирик Гуртовий
Панас Безрідний
Грицько Ступак
Левко Гуртовий
Демко Кошіль
Федір Таранець
Іван Широкий
Яцько Покотило
Ігнат Глеба
Андрій Беркут
Ясько Бузина
Іван Білий
Іван Гаркуша
Іван Субота
Іван Безрідний
Яким Волошин
Данило Швець
Антон Стрижак
Іван Великий
Федір Кучер
Савка Плох
Іван Литвин
Радько Литвин
Трохим Попович
Харко Чухліб
Мхайло Білокінь
Грицько Кучерявий
Василь Скороход
Микита Карапуз
Пилип Куций
Семен Куцокінь
Андрій Литвин
Зінець Широкий
Микита Сухий
Трохим Сутяга
Олекса Бобошко
Арсен Тестів
Іван Патяка
Іван Чорний
Ісько Щербина
Іван Костир
Гаврило Кущинський
Яцько Швидкий
Андрій Халява
Грицько Набік
Ілько Шкода
Ілько Оберемок
Омелько Швець
Федір Письменний
Андрій Верхогляд
Роман Ніс
Федір Крочак
Василь Міченко
Сидір Голінка
Грицько Ворона
Марко Холоша
Роман Довгоніс
Іван Головко
Яким Кіт
Семен Сак
Яків Келеп
Петро Лупа
Корній Головко
Наум Чабан
Андрій Сопот
Іван Лата
Тимко Несклада
Іван Кийло
Федір Черепаха
Іван Рудий
Кирик Швець
Левко Лопатенко
Яків Чудок
Андрій Мазур
Логвин Сидорів
Пилип Попович
Федір Жарко
Остап Деймик
Самійло Гора
Іван Кожум’яка
Іван Панів
Ілько Кушнір
Федір Білий
Дем’ян Кравець
Лук’ян Литвин
Михайло Коваль
Іван Рошавський
Роман Коваль
Семен Занура
Панас Рудик
Степан Головко
Демко Литвин
Яцько Шут
Іван Ледар
Федір Макмула
Василь Оменко
Роман Орленко
Кирило Розмова
Кирило Племінник
Прокіп Овечка
Федір Шлапак
Харко Бошкян
Федір Шапочник
Омелько Прилуцик
Іван Журавель
Андрій Ніс
Марко Винник
Павло Розвора
Степан Кайдаш
Павло Чепіль
Грицько Кравець
Федір Зелений
Марко Цебер
Кирило Швець
Данило Головатий
Лук’ян Швець
Петро Швець
Корній Кравець
Дмитро Стягайло
Дмитро Коваль
Михайло Коваль
Нестір Бофиник
Корній Штиль
Андрій Бохинник
Антон Окатий
Степан Швець
Онисько Швець
Андрій Потика
Андрій Литвин
Грицько Ворона
Іван Рашавський
Степан Сторкач
Панас Гуртовий
Ігнат Чардак
Яцько Кравець
Ігнат Чорний
Радько Стріха
Андрій Верхогляд
Олекса Кривий
Мирін Швець
Ісько Швець
Савка Литвин
Іван Чавка
Гарасим Кривий
Петро Верещака
Тиміш Сніжко
Грицько Ворона
Василь Сніжко
Логвин, Сидорів брат
Андрій Чорнусь
Яцько Рябий
Корній Ластовик
Ілько Кравець
Роман Губа
Василь Головко
Степан Бандура
Ярема Бурхан
Петро Танцюра
Ісько Слойва
Федір Хит
Демко Макарів
Микита Картуз
Тиміш Жук
Кіндрат Дробіт
Іван Різник
Радько Липкан
Улас Бейдул
Роман Ніс
Петро Сірий
Микита Нір
Омелько Швець
Михайло Пихка
Петро Сопків
Демко Бахно
Іван Харченко
Василь Тригуб
Іван Мирвода
Семен Сорока
Лук’ян Журавель
Василь Цілурик
Андрій Губа
Павло Делевера
Карпо Кропив’янський
Іван Гаркуша
Андрій Кир
Семен Смиченко
Семен Клочко
Петро Бабка
Терешко Бистрий
Терешко Кайдаш
Микита Умінь
Іван Бойко
Гаврило Лях
Карпо Костира
Пархим Зуб
Наум Чабан
Панько Литвин
Іван Жоболда
Іван Каливака
Хома Шерстюченко
Ілько Шкода
Гаврило Гарайко
Іван Перехрест
Ілько Мишача Щока
Самійло Безіменний
Андрій Швець
Павло Гаркавий
Карпо Карабут
Михайло Гуртовий
Грицько Прохода
Грицько Слончак
Савка Зікран
Марко Безпалий
Василь Кайшлий
Семен Білокінь
Михайло Новосглицький
Іван Оченаш
Максим Шаповал
Кирик Чобура
Микола Нетреба
Василь Костенко
Іван Товстий
Ісько Бардак
Андрій Кучер
Сидір Ткачик
Савка Зубко
Єремій Черпась
Яцько Кітляренко
Василь Крилівський
Іван Стеценко
Іван Таран
Іван Сокур
Остап Дядько
Іван Хомутецький
Максим Таран
Петро Таран

8 Пашківський курінь Війська Запорозького Низового

Отаман Матвій Бойко

Андрій Головко
Яків Лелека
Ничипір Чуйко
Микита Кравець
Тиміш Лелека
Савка Цибодріда
Пархим Яковенко
Степан Щербина
Петро Наливайко
Семен Бойко
Прокіп Каракай
Кирик Самарський
Олекса Лайко
Марко Сліпий
Грицько Солонина
Олексій Сідий
Степан Шрам
Данило Широкий
Пилип Бохинник
Артем Швець
Іван Ступак
Іван Великолузький
Грицько Таран
Грицько Швець
Дмитро Гаркуша
Андрій Гриценко
Михайло Широкий
Ігнат Сляр
Микита Зараржа
Іван Зараржа
Андрій Зараржа
Петро Наливайко
Федір Сукур
Іван Голотенко
Ілько Розумовський
Лук’ян лухий
Степан Скрипник
Іван Голотенко
Іван Таран
Семен Губа
Іван Бардин
Іван Горбоніс
Радько Жадан
Андрій Кобець
Іван Швець
Гарасько Косолап
Олексій Зайко
Ісько Лелеків
Іван Пішенкин Губа
Семен Неживий
Трохим Швець
Кирик Мотора
Степан Суп
Харко Таран
Іван Горб
Василь Черкесин
Яків Великолузький
Гарасим Байдаченко
Мусій Шрам
Карпо Кравець
Гарасим Таран
Савка Кобеняк
Михайло Косик
Федір Кривий
Левко Головко
Демко Стороженко
Павло Попович
Яків Самара
Яцько Кравчина
Степан Гаркушин
Іван Трьомсин
Сергій Кравець
Павло Пресвітлий
Трохим Убогий
Касян Кобець
Лук’ян Сукур
Карпо Донець
Семен Лоєвський
Мартин Чернецький
Петро Перцевий
Іван Шрам
Артем Прищепа
Грицько Благовісний
Іван Кваша
Яків Чуприна
Андрій Бойченко
Іван Письменний
Іван Коваль
Кіндрат Ківшатий
Федір Кравець
Грицько Шерстюк
Іван Глоба
Василь Попович
Данило Грішко
Федір Таран
Тиміш Кулачок
Оврам Затічний
Тиміш Бровко
Іван Нещадим
Степан Широкий
Андрій Литвн
Іван Каравай
Семен Короткий
Іван Останець
Василь Дуркуш
Лук’ян Томара
Федір Попередниця
Омелько Чайка
Степан Сукурів
Омелько Свириденко
Павло Головко
Тишко Переда
Іван Довгий
Савка Дробнений
Харко Сак
Ігнат Корабутенко
Омелько Приблуда
Харко Зацюнтовий
Харко Зозуля
ГрицькоДін
Іван Таран
Андрій Кужіль
Лесько Великий
Грицько Нападайло
Ісько Шамрай
Грицько Чайка
Іван Несущий
Петро Швець
Остап Харсун
Прокіп Баскан
Ничипір Череватий
Данило, Череватого брат
Іван Чорний
Іван Вечірній
Петро Сторчоус
Харко Сукур
Самійло Мацько
Василь Недоступ
Савка Дрюк
Іван Таран Музика
Мина Музика
Іван Музика
Омелько Кравчина
Андрій Куземченко
Дорош Половий
Іван Кравець
Панько Таран
Іван Таран Кравець
Іван Швець
Конон Богомаз
Антон Письменний
Іван Фіст
Іван Малий
Максим Косий
Дмитро Гострий
Іван Коваль
Гордій Неживий
Семен Фараон
Іван Коваль
Грицько Струменитий
Іван Горб
Максим Куйбабка
Грицько Латина
Яків Лисий
Іван Чаус
Зінець Малий
Іван Горбоніс
Іван Поганий Башлик
Тиміш Чайка
Аврам Сейстілко
Федір Різник
Лесько Сідий
Герасим Тупий
Тиміш Латаний
Іван Півторацький
Іван Нетреба
Петро Гуренко
Василь Кімлик
Петро Гуренко
Тимко Мигийниський
Олекса Мигийниський
Іван Бараненко
Василь Бараненко
Ісько Ручко
Гарвило Коваль
Грицько Коваль
Іван Коваль
Тиміш Чорний
Кирик Старий
Нестір , Миронів брат
Петро Терещенко
Гаврило Пироженко
Левко Горб
Конон , Миколин брат
Іван Касяненко
Федір Бохинник
Іван Боровенко
Кирик Кривий
Андрій Набоченко
Кирик Зелений
Олекса Сукур
Павло Білий
Василь Недоступ
Давид Мороз
Гапон Самарський
Панас Синиця
Федір Лем
Матвій Бардак
Микола Нечуйвітер
Павло Бігун
Максим Борза
Іван Сотниченко
Яцько Попович
Іван, Кириків родич
Кирило Прихідько
Федір Силенко
Трохим Тирса
Мартин Кобеняченко
Демко Хрін
Остап Хріненко
Грицько Туман
Кирик Щербина
Лесько Лавро
Василь Білий
Андрій Гаркуша
Яким Сучак
Андрій Бараненко
Федір, Миколин брат
Пархим Прищепа
Степан Чумак
Павло Білий
Василь Постернак
Іван Горбик
Гаврило Гострий
Лаврін Велегура
Василь Баран
Іван Цимбал
Самійло Несерб
Іван Сениця
Івень Півень
Петро Терещенко
Павло Хрін
Мартин Бебешко
Іван Бринця
Хома Коваль
Трохим Швець
Тиміш Завій Боріденко
Данило Щербина
Антон Чорний
Ярема Ленез
Кирик Колвак
Савка Замал
Харко Чорнявський
Роман Лісовик
Василь Лісовик
Пилип Бохинник
Сергій Кравець
Денис Лем
Грицько Туман
Матвій Бардан
Кирик Швець
Іван Цимбалистий
Микола Завій Боріденко
Павло Совенко
Іван Совенко
Іван Цмбаленко
Лаврін Хитун
Тимко Момотенко
Федір Таранець
Василь Шведин
Антон Жук
Мирін Малий
Нестір , Таранів родич
Карпо Маточко
Мусій Сукур
Гаврило Короткий
Давид Таран
Карпо Литвин
Яким Нипорко
Петро Перцевий

7 Батуринський курінь Війська Запорозького Низового
Батуринський — від містечка Батурин Бахмацького району Чернігівської області, розташованого на лівій притоці Десни Сеймі. В 1669 – 1708 роках Батурин був резиденцією гетьманів Дем’яна Многогрішного, Івана Самойловича, Івана Мазепи, в 1750 – 1764 роках – Кирила Розумовського.

Отаман Яків Воскобійник

Василь Зайко
Мартин Жиломур
Степан Головко
Андрій Гуржій
Андрій Межигірець
Семен Самотуга
Федір Байдак
Трохим Гарбуз
Іван Дробот
Петро Бувший
Денис Тернівський
Грцько Бандура
Олексій Чортомлцький
Матвій Малий
Микита Кучугура
Лесько Сак
Іван Гарбузенко
Іван Караненко
Іван Каран
Вакула (прізвища немає)
Онисько Ревин
Іван Галаган
Грицько Норів
Василь Тирлич
Іван Терещенко
Кузьма Терещенко
Грицько Кривошия
Грцько Караненко
Іван Плахотний
Левко Терещенко
Василь Трутень
Степан Швець
Михайло Старниченко
Яцько Смалько
Ничипір Кравець
Іван Топал
Грицько Чухрай
Василь Масько
Трохим Безрукавий
Самійло Зінько
Петро Зайтава
Іван Клевик
Панько Чоловічко
Іван Щербина
Петро Шлуня
Омелько Дін
Петро Тупоніг
Іван Побігайло
Іван Цигун
Остап Розвора
Петро Панчоха
Панько Сторчак
Павло Чапала
Іван Кулик
Грицько Дараян
Пилип Брагарник
Петро Гузь
Іван Садило
Яків Бовт
Федір Мокренко
Іван Богдан
Яків Попадченко
Яким Булук
Грицько Зачинайко
Яцько Нисько
Іван Найдин
Іван Жук
Панько Кунявський
Петро Шамрай
Андрій Кравець
Онсько Поросюк
Федір Глухий
Семен Шеремет
Максим Білий
Антій Чирка
Іван Роменський
Семен Тарасенко
Іван Нещадим
Тарас Кровак
Семен Копил
Петро Незнай
Степан Кабан
Іван Баштанник
Радько Ченівський
Хома Вінчик
Онопрій Дядько
Іван Мовбигора
Никін (прізвища немає)
Іван Коваль
Василь Гаркуша
Прокіп Лейба
Ярема Русин
Юхим Головатий
Яким Голуб
Павло Дірявий
Ничипір Галайда
Юсько Чорний
Олекса Ревенко
Юсько Таран
Савка Шамрай
Кіндрат Рева
Данило Зачинайко
Грцько Стрига
Іван Дейкул
Іван Чіпа
Андрій Караван
Грицько Швець
Явтух Їжак
Пархим Придайло
Андрій Андріївький
Грицько Ревенко
Улас Кравець
Грицько Неспалій
Іван Кравець
Юсько Покамість
Іван Яблунівський
Степан Таран
Тиміш Мамай
Грицько Білаш
Іван Бицюла
Яким Бондар
Яким Швець
Іван Стрижак
Іван Тарасенко
Федір Сухий
Лесько Бобошко
Терешко Швець
Михайло Ворона
Ілько Таран
Яцько Паламар
Грцько Махно
Василь Бойко
Терешко Торботій
Мусій Старий
Іван Ковтун
Петро Тонкоглас
Василь Батченко
Мусій Коваль
Хома Коваль
Андрій Лихота
Яцько Губа
Самійло Варивода
Гаврило Баба
Яцько Старенький
Михайло Бохинник
Михайло Гайдамаченко
Федір Варвара
Прокіп Касян
Семен Таран
Максим Собачий Син
Ярмола Білий
Кузьма Таксобі
Панько Стовбуренко
Данило Додатко
Максим Мамрак
Максим Білий
Юсько Тесля
Харко Дейненко
Іван Гамосур
Іван Линник
Федір Оглобля
Яцько Білоусенко
Хома Колісник
Демко Носак
Роман Ромка
Мусій Таран
Карпо Вус
Василь Швець
Нестір Кадиня
Яцько Брагарник
Марко Малий
Михайло Тесля
Іван Сукур
Тиміш Зубринський
Сергій (прізвища немає)
Іван Головко
Мартин Буряк
Терешко Буряк
Федір Сторчак
Федір Колісник
Федір Жигир
Степан Шелест
Панас Дудченко
Яків Дігтяр
Мусій Злий
Хома Крючок
Федір Цвік
Грицько Швець
Терешко Швець
Онисько Таран
Остап Бідний
Кирило Карапетя
Павло Носом
Павло Глухий
Федір Родич
Трохим Ребрій
Онисько Каплун
Іван Кравець
Юсько Ничпорів
Харко Клик
Іван Здір
Федір Кравець
Петро Бабак
Пилип Полежай
Іван Слинько
Іван Скубирва
Петро Чепурко
Федір Крячок
Іван Замула
Іван Жоболда
Максим Вуж
Роман Тарасенко
Матвій Гаркуша
Степан Байлан
Микита Сокур
Пилип Сірий
Федір Таран
Василь Чеблинівський
Наум Візир
Василь Рубан
Карпо Балва
Федір Фелока
Данило Сохацький
Трохим Сукур
Грицько Майно
Семен Полтавець
Тиміш Таран
Дем’ян Дяк
Дем’ян Золотар
Наум Чорний
Ігнат Сірий
Василь Гарячий
Василь Таран
Лук’ян Полежай
Терешко Таран
Радько Гуртовий
Радько Похилий
Ничпір Халепа
Микита Цвік
Федір Сокур
Павло Пошмора
Панас Калмуський
Андрій Куций
Яцько Великий
Семен Гнаний
Степан Рипіло
Демко Постернак
Іван Кобильник
Денис Салько
Грицько Темний
Тишко Калга
Харко Папасин брат
Василь Ступак
Семен Синиця
Роман Лелека
Іван Роменський
Павло Теплий
Павло Глущенко
Іван Нагай
Іван Брюховечик
Юсько Іванівець
Василь Поплюйко
Грицько Маленкий
Іван Рудий
Федір Погрібняк
Грцько Сірий
Юсько Баштанник
Максим Литвинко
Кіндрат Кравець
Максим Чорнявський
Микита Тонкий
Іван Рудий
Федір Попків брат
Назар Носань
Кость Малий
Грицько Чемендат
Данило Дуга
Тиміш Мошул
Аврам Мошул
Юсько Білий
Іван Кочерга
Іван Тарасович
Петро, Сокурів родич
Гарило Бондар
Петро Обдула
Іван Обдула
Ігнат Сірий
Андрій Булах
Ігнат Короткий
Василь Вовк
Ярема Донець
Іван Звірячиня
Іван Дасенко
Мартин Цисенко
Антін Гордієнко
Ігнат Богославець
Остап Обдула
Грицько Пакалко
Іван Нагай
Юсько Табан
Кирило Таран
Василь Грек
Матвій Шрам
Лаврін Шрам
Сидір Прудченко
Іван Чикорлай
Іван Кутир
Гарасим Чіпа
Іван Бабак
Андрій Мишурин
Василь Таран
Семен Хомин родич
Прокіп Мроненко
Степан Малий
Мартин Білий
Кирило Тіпень

6 Канівський курінь Війська Запорозького Низового
Канівський – від міста, райцентра Черкаської області Канів на правому березі Дніпра.

Отаман Матвій Шкура

Яким Варавка
Улас Невідничий
Радько Старий
Гордій Старй
Федір Надоженко
Пилип Скучега
Ян Кунча
Іван Щербина
Іван Чумак
Михайло Шантан
Василь Поданенко
Грицько Варавин
Ілько, Заложн родич
Грицько Поперечний
Грицько Сиса
Василь Кум
Федір Стовба
Іван Корпан
Карпо Дурдук
Матвій Яловий
Омелько Слон
Степан Вовк
Тиміш Капран
Грицько Дикий
Василь Русин
Охрім Головко
Іван Невідничий
Тиміш Гаркуша
Федір Зун
Яцько Кравець
Ярема Вічний
Юхим Рудь
Яким Кравець
Степан Різник
Панько, Гарасим родич
Іван Ухань
Іван Гайдамака
Мирін Зіркач
Семен Талапинда
Іван Покотило
Федір Гунько
Трохим Гаркуша
Василь Шерстюк
Семен Алажа
Пилип Кийнаш
Пилип Кравець
Павло Нечит
Павло Чижик
Павло Гайдамака
Петро Островерхий
Семен Страдин
Степан Чабан
Андрій Кийнащенко
Степан Вербицький
Олекса Горб
Омелько Кийнащенко
Омелько Кийнащенко
Павло Лисий
Ілько ,Моргунів родич
Іван Мовчан
Олекса Паламар
Михайло Кущ
Ісько Шаповал
Хома Судник
Іван Сукур
Олекса Кошман
Лук’ян Кучер
Павло Ткач
Василь Лозенко
Ігнат Чорний
Роман Білий
Улас Деречик
Семен Дереза
Марко Курдюк
Мусій Дуй
Іван Залмустий
Гарасим Топчій
Федір Зазирід
Іванко Іляш
Максим Зиманко
Кирило Рекло
Петро Чорний
Корній Дон
Федір, Варавин родич
Федір Ніс
Матвій , Пилипів родич
Василь Хоха
Матвій Довгий
Лукёян Чабан
Семен Коврига
Матвій Шкорина
Павло Гайдамака
Василь Тендітник
Олекса Горб
Ілько Байбарза
Демко Кушка
Логвин (прізвища немає)
Максим Ніс
Улас Циб
Антон Красивський
Роман Строць
Василь Третяк
Денис Журавель
Василь Рецетовий
Степан Перехрест
Антон Дядько
Іван Старий
Ісько Нороха
Семен Чекитько
Трохим Горб
Савка Федорів родич
Андрій Куличок
Іван Сторчак
Грицько Зуд
Грицько Половий
Іван Драний
Павло Вівчар
Мартин Чорний
Андрушко Бібик
Яків Бібик
Іван Підчіс
Максим Білиця
Омелько Гаркуша
Іван Мілько
Грицько Моргун
Данило Серпоколій
Кіндрат Шамрай
Степан Байдужий
Гаврило Глухівський
Гарасим Сніжко
Мартин Заруба
Корній Корпан
Павло Плиска
Мусій Мишка
Грицько Тесля
Максим Слюсар
Радько Кучерявий
Іван Чуприна
Грицько Волошин
Грицько Тонкошиїй
Іван Сіса
Пилип Ніс
Кирик Ратушний
Матвій Хит
Павло Шульга
Гаврило Держій
Павло Хужкало
Іван Гаркуша
Лаврін Таран
Федір Борідка
Кирик Скупий
Василь Дремлюга
Артем Скорий
Мусій Суньло
Яким Відьма
Панас Пряник
Федір Маруха
Панас Леда
Савка Кінь
Савка Цвілий
Семен Рушайло
Андрій Половий
Пилип Таран
Максим Сердюк
Ілько Великий
Тиміш Баклан
Савка Байдужко
Терешко Шум
Яцько Бидло
Зінець Швець
Михайло Дурдученко
Лук’ян Негред
Петро Олійник
Дмитро Ліс
Мусій Тупиця
Левко Гуриненко
Роман Кальник
Кіндрат Маловік
Іван Третяк
Семен Дуб
Іван Таранець
Кіндрат Бардак
Матвій Похань
Грицько Чумак
Петро, Чумаків родич
Пасько Зуд
Олекса Швець
Яків Нетреба
Петро Горобець
Наум Заруба
Андрій Тонконіжко
Самійло Огурник
Кіндрат Пішоха
Микита Литвин
Василь Бондар
Кирик Хиз
Карпо Загубинога
Тишко Шмальний
Сидір Кучер
Харко Чорний
Максим Чорний
Мусій Негода
Данило Ковбаса
Самійло Гузь
Михайло Санба
Андрій Улога
Павло Литвин
Трохим Бобошко
Улас Незнай
Мусій Гуртовий
Левко Наган
Василь Шерстюк
Данило Сват
Мартин Невеселий
Демко Жмудин
Грицько Стара Голова
Демко Северин
Павло Стовба
Супрун (прізвища немає)
Савка Садило
Тиміш Удод
Данило Слабкий
Тиміш Гаркуша
Федір Плохий
Ігнат Крочак
Самійло Кравчин
Яцько Сіроштан
Трохим Великий
Василь Кривий
Ігнат Чорний
Яків Швець
Федір Литвин
Андрій Кодацький
Яцько Сак
Андрій Бульба
Імені немає. Кузяра
Ігнат Мехеда
Максим Широкий
Петро Кравець
Грицько Зубко
Мусій Жмудин
Грицько Босий
Данило Слон
Павло Болох
Грицько Моргун
Яків Кравець
Грицько Головатий
Олекса Нога
Ігнат Чорний
Ігнат Нагірний
Федір Мірин
Охрім Шпак
Сергій Таран
Олекса Моторний
Максим Білий
Яків Білий
Федір Кунпан
Петро Глухий
Данило Стукало
Павло Дикий
Данило Бобир
Лук’ян Таран
Андрій Голубенко
Ісько Білий
Петро Алтинний
Левко Лебединець
Юхим Дрібась
Остап Скоренко
Остап Чорний
Панас Ноженко
Антон Тонкий
Матвій Зуб
Петро Малашенко
Федір Нороха
Іван Росомаха
Ігнат Біденко
Улас Кривий
Іван Сербин
Матвій М’який
Петро Бобир
Яків Кущ
Харко Таран
Антон Цинбалистий
Василь Ницак
Петро Набок
Василь Танцюренко
Яків Сова
Карпо Невідничий
Гаврило Щербина
Василь Кріпосний
Грицько Пекельний
Марко Свистун
Максим Великий
Іван Бохинко
Кузьма Мовчан
Яцько Коваль
Мирін Зікрач
Іван Сандрак
Федір Курян
Грицько Перепасний
Михайло Бульба
Михайло Павленко
Тиміш Зуб
Лук’ян Легкоступ
Степан Дрібас
Панас Островухий
Гарасим Стукан
Дорош Кошіль
Федір Рожа
Олексій Зіжач
Петро Сукур
Яків Свита
Фидось Жумайло
Михайло Гаркуша
Іван Хабрик
Лук’ян Кудояш
Сидір Храпач
Матвій Солоха
Левко Чурнота
Василь Капуста
Тимко Мітка
Тиміш Пропадайло
Василь Бездольний
Федір Сновида
Іван , Почранів родич
Степан , Ячнів родич
Мартин Стрежиус
Олекса Півторацький
Михайло Комлик
Степан Таран
Семен (прізвища немає)
Данило Коваль
Павло Кролик
Петро Безрукавий
Василь Неживий
Михайло Лаврецький
Петро Грива
Яцько Сірий
Омелько Стуконіг
Ісько Плиска
Андрій Самарець
Кіндрат Журавель
Семен Коваль
Грицько Гайда
Мартин Молодик
Сергій Пелешенко
Андрій Циса
Андрій Брагарник
Лук’ян Пекелиш
Степан Танцюра
Яцько Посунько
Гарасим Черкесик
Кирик Кравець
Трохим Гірченко
Іван Похил
Степан Шия
Корній Радісний
Іван Полтавець
Демко Шарко
Федір Хмара
Іван Суп
Гарасим Скепа
Лесько Солонин
Кирик Сукур
Павло Сиволап
Василь Верхогляд
Ігнат Чуприна
Іван Кияниця
Степан Окунь
Іван Сторчак
Микола Ольшанський
Ісько Дібровенко
Ілько Сіроштаненко
Семен Вороненко
Михайло Замріяний
Захарко Черкас
Лесько Овчарик
Кузьма Видок
Грицько Тихий
Семен Прудкий
Самійло Грушко
Федір Таран
Федір Жоболда
Іван Шаповал
Микита Мацапура
Микита Литвин
Петро Жмур
Петро Кабан
Євтух Забутий
Федір Скалко
Каленик Литвин
Грицько Чорний
Ігнат Мехеда
Яків Лопатенко
Грицько Дровітня
Кіндрат Шолудько
Василь Тертичник
Овсій Половець
Антон Леженко
Яцько Леженко
Яцько Кравець
Нестір Лобина
Василь Латиш
Ничипір Рудь
Сергій Сопко
Грицько Кріпосний
Яків Тесля
Петро Гаркуша
Кирик Чорний
Федір Жолоб
Яків Головченко
Левко Лебединець
Федір Норшенко
Мартин Чабан
Гаврило Ріг
Іван Росомаха
Наум Заруба
Петро Ухань
Грицько Виборний
Іван Плакущий
Павло Кулик
Корній Мамай
Степан Перехрест
Ісько Залепа
Панас Нетреба
Свирид Швидкий
Іван Жучаненко
Трохим Голуб
Кіндрат, Жучанів родич
Олекса Норенко
Іван Нога
Потап Щока
Корній Родота
Максим Ухань
Корній Плохий
Остап Стукало
Онисько Пшеничний
Панас Лобенко
Яцько Жучиненко
Грицько Губа
Микола Буць
Євтух Боровик
Микола Тесля
Василь Обозненко
Харко Таран
Данило Безчасний
Яцько Білий
Василь Шматько
Василь Кваша
Василь Казимир
Нестір Тонкошкур
Федір Шатун
Іван Лях
Василь Сещенко
Ілько Звергун
Іван Сіроштан
Василь Сухий
Василь Комлик
Павло, Красивського родич
Василь Лата
Петро Новохацький
Демко Чорний
Василь Ядро
Гордій Змій
Фесько Гунька
Улас Прусин
Федір Малий
Омелько Сутула
Іван Кривий
Іван Просяник
Тиміш Роковий
Андрій Чумак
Іван Бабрика
Мусій Торішній
Степан Забара
Степан Слинько
Ігнат Чорний
Корній Чумак
Семен Сіровин
Петро Супа
Іван Табанець
Антон Чуприненко
Семен Чуприна
Грицько Морухівець
Євтух Скала
Гаврило Гужва
Петро Рудь
Федір Половий
Грицько Чорнявський
Харко Дурдученко
Гицько Коропець
Федір Тонконіг
Пилип Білий
Петро Чорний
Іван Банса
Данило, Горбів родич
Пилип Кабака
Трохим Скорохід
Логвин Ловко
Максим Золотоверхий
Василь Ухань
Іван Ухань
Грицько Морда
Процько Турсук
Марко Пробийголова
Улас, Третяків Брат
Панько Відлога
Назар Рудь
Мартин Котеленець
Корній Йока
Павло Мороз
Яків Самусь
Демко Котел
Ігнат Сіденко
Павло Соханько
Федір Сідина
Степан Байдужий
Гарасим Дубовик
Яків Бондар
Федір Війт
Тарас Хріновка
Матвій Таран
Ігнат Шмалько
Сергій Зінько
Ничипір Чекитьків
Лаврін Остроух
Михайло Танцюра
Яцько Товстик
Гаврило Плакущенко
Прокіп Харсун
Грицько Сукур
Тишко Недоступ
Корній Бульба
Василь Стрижи Борода
Гарасим Мовчан
Тиміш Нестула
Ігнат Закироп
Дмитро Люлька
Матвій Кравець
Панас Кучер
Трохим Безрукавий
Трохим Бобох
Панас Швець
Іван Покотило
Іван Сукур
Трохим Таран
Мусій Заражій
Панько Сірий
Тиміш Кривий
Тарас Кинашів
Ілько Кунпан
Троцько Дикий
Дмитро Солоп
Данило Тендітний
Федір Порохня
Грицько Ілляш
Імені немає. Корноха
Панас, Невеселого родич
Гаврило Нетреба
Карпо Дикий
Михайло Таран
Ілько Дикий
Процько Бондар
Кирик Бандурка
Петро Карнаух
Микита Пряник
Омелько Горбик
Данило Візниця
Степан Шия
Яцько Чорний
Іван Кріпосний
Андрій Сідий
Тарас Баран
Мартин Чабаненко
Микола Левета
Грицько Половенко
Корній Присяда
Матвій Кислий
Федір Гусак
Степан Пражир
Антон Бученко
Федір Хмара
Грицько П’яний
Кирик Блактний
Данило, Морозів родич
Василь Таран
Зінець Кунпан
Іван Малий
Ісько Таран
Кіндрат Шамрай
Павло Ступак
Омелько Шураженко
Матвій Сухий
Петро Бандура
Карпо Білик
Панас Продай Вода
Василь Золотар
Федір Єршевський
Степан Чумак

5 Крилівський курінь Війська Запорозького Низового
Крилівський – від міста Крилів, що до затоплення його водами Кременчуцького водосховища стояло при гирлі Тясмина в Кіровоградській області.

Отаман Гаврило Погорілий

Федір Ложка
Левко Таран
Іван Малий
Данило Третяк
Іван Бурніс
Василь Литвин
Семен Фортовець
Федір Лях
Ісько Кравець
Іван Оберемок
Федір Черевко
Оксентій Рибалко
Олекса Лісняк
Михайло Шпиніс
Панько Сапатий
Данило Малий
Іван Рій
Павло Липовий
Тиміш Кошениця
Іван Липовий
Гарасим Гостровух
Кирик Кузь
Максим Кравець
Кузьма Гостроверхий
Іван Волошин
Кирик П’яний
Лук’ян Дробок
Грицько Коваль
Степан Зелех
Петро Лихайченко
Андрій Левчерій
Яким Посунько
Дмитро Садило
Яким Ячкул
Іван Білий
Яким Гаркуша
Василь Вродливець
Степан Діденко
Василь Чорний
Остап Гаркуша
Юхим камінь
Омелько Сухий
Семен Лусконіг
Левко Товстиг
Мойсій Бохинник
Ярема Горб
ГрицькоКуличок
Клим Чуб
Мартин Чорнявський
Антолн Тінило
Ісько Заблуда
Остап Кукса
Артем Безіменний
Іван Жоболда
Павло Гукур
Марко Литвин
Максим Крам
Олекса Квецник
Федір Кілок
Наум Ткач
Каленик Рябий
Грицько Лихоряденко
Яцько Покотила
Яцько Вурсун
Ігнат Неплях
Ничіпір Крут
Федько Головко
Прокіп Чорнявский
Данило Дундук
Іван Кам’яний
Іван Жоболда
Іван Редька
Прокіп Швець
Панас Коваль
Мартин Ніс
Кирик Присяжний
Михайло Ячкулейко
Петро Кравець
Микита Головко
Хома Колосун
Іван Швкць Коломак
Юхим Борносів
Іван Лихошерстий
Максим Деревченко
Михайло Тупоченко
Ісько Скрипник
Дем’ян Малинівський
Іван Неспрацьований
Павло Моторний
Федір Крутий
Опанас Лебединець
Іван Коваленко
Роман Бурейко
Оверко Писан
Іван Волошко
Олекса Дядько
Василь Лебединець
Грицько Скрипник
Василь Тихий
Марко Сторчак
Яцько Білий
Іван Рудь
Федір Мовчан
Трохим Дикий
Павло Білий
Панас Мочула
Гаврило Крамар
Прокіп Війд
Іван Смайло
Андрій Лагжений
Іван Довгий
Клим Одинок
Вавсиль Сучак
Роман Бойко
Панас Караванець
Данило Ступаченко
Олекса Старий
Федір Крам
Іван Роєнко
Іван Данильченко
Сергій Бойко
Ігнат Завойований
Павло Привітлий
Іван Лях
Антон Плохий
Ігнат Малий
Василь Ложчик
Грицько Ложечка
Самійло Сокір
Данило Козодой
Дем’ян Балабуха
Остап Гайда
Ничіпір Косяк
Зінець Сохацький
Федір Бохинник
Грицько Танцюра
Ісько Комісар
Давид Малий
Савко Трохило
Максим Кравець
Кузьма Гостроверхий
Дмитро Купчин
Павло Ложчик
Андрій Протіка
Яцько Малий
Федір Шрам
Грицько Швець
Грицько Малий
Ісько Письменний
Василь Важкий
Остап Кодацький
Іван Якименко
Федір Квасниченко
Федір Прокопенко
Гаврило Крамар
Федір Полежай
Іван Липовий
Андрій Мандрика
Мусій Рудь
Яцько Залупейко
Іван Гаркуша
Мусій Чумак
Данило Горб
Пилип Кравець
Герасим Лід
Артем Сукур
Стецько Сокур
Клим Горб
Левко Кислий
Ярема Горбенко
Пилип Головатий
Пилип Письменний
Іван Перехвест
Іван Синиця
Семен Клепка
Федір Щербинка
Максим Шаповал
Ігнат Гладкий
Іван Брага
Ничіпір Тесля
Зінець Старий
Василь Крикливий
Самійло Зінченко
Степан Зінець
Сидір Домишенко
Василь Бабій
Яким Поночовний
Федір Лізниченко
Зінець Лошик
Ярема Лях
Кирик Трубченко
Панас Малий
Максим Щербина
Яцько Нестеренко
Нестір Старий
Василь Нестеренко
Василь Савранський
Ярема Легкий
Давид Довгий
Ілько Чумак
Андрій Блажко
Василь Старий
Архип Гаркуша
Яцько Манжула
Федір Кучкурда
Іван Нетавронський
Іван Білий
Остап Сова
Семен Головатий
Іван Гуртовий
Антон Перемичник
Данило Дубина
Іван Березина

4 Сергіївський курінь Війська Запорозького Низового

Отаман Роман Сучак

1. Демко Старий

2. Семен Пребжанський

3. Микола Крамар

4. Прокіп Налий

5. Іван Ріг

6. Матвій Старий

7. Грицько Рябокінь

8. Яким Ніс

9. Іван Вололага

10. Гаврило Гарбуз

11. Іван Гребінь

12. Андрій Великий

13. Левко Ткач

14. Микола Швець

15. Василь Похил

16. Панас Чумак

17. Василь Педько

18. Грицько Ляшок

19. Василь Куций

20. Василь Кузюмець

21. Андрій Порохня

22. Лук’ян Порожній

23. Іва Величко

24. Андрій Бойко

25. Корній Таран

26. Кіндрат Лакомець

27. Василь Цигар

28. Грицько Чорний

29. Ісько Черевко

30. Семен Кусайко

31. Денис Залепа

32. Лук’ян Драний

33. Мкита Кролик

34. Микита Половий

35. Іван Тонконогий

36. Андрій Голобородько

37. Василь Кімлик

38. Гарасим Рябошапка

39. Максим Гвіздок

40. Ілько Ситий

41. Мартин Гук

42. Яким Базавлуцький

43. Грицько Стуконіг

44. Давид Швець

45. Іван Горбенко

46. Федір Бойко

47. Корній Бойко

48. Степан Тощий

49. Іван Порохня

50. Іван Федько

51. Каленик Діденко

52. Прокіп Лебединець

53. Савка Рогозинський

54. Трохим Глухий

55. Данило Візир

56. Демко Тонкий

57. Іван Дігтяр

58. Пилип Дігтяр

59. Іван Махиня

60. Семен Коваль

61. Онисько Письменний

62. Лесько Чорний

63. Яцько Таран

64. Явтух Швець

65. Левко Сліпий

66. Грицько Різник

67. Грицько Дирчака

68. Харко Пластун

69. Грицько Порохня

70. Гаврило Шмалько

71. Іван Гузенко

72. Семен Миколенко

73. Петро Головко

74. Василь Кравець

75. Демко Швидкий

76. Ісько Великолузький

77. Остап Печатний

78. Василь Самарський

79. Степан Таран

80. Грицько Окатий

81. Степан Скабака

82. Кирик Люлька

83. Гарасим Гребінь

84. Василь Почежай

85. Грицько Дочегай

86. Максим Шпак

87. Петро Кисілик

88. Іван Сукур

89. Харко Напівхан

90. Олекса Литвин

91. Василь Остроух

92. Артем Дубовик

93. Лук’ян Губрин

94. Іван Плакущий

95. Улас (Прізвище нерозбірливе)

96. (Ім’я нерозбірливе) Стуконіг

97. Прокіп Пронь

98. Кузьма Чабан

99. Яцько Дігтяр

100. Яким Журавель

101. Павло Глухий

102. Іван Сучак

103. Михайло Лийко

104. Улас Миколин

105. Іван Скачний

106. Іван Головко

107. Левко Синьогуб

108. Клим Жонатий

109. Василь Веркелес

110. Іван Капаніс

111. Андрій Донець

112. Андрій Донець

113. Терешко Чорний

114. Семен Кучер

115. Яцько Глеба

116. Дмитро Чорний

117. Семен Гуртовий

118. Гаврило Жук

119. Юхим Глухий

120. Мартин Дев’ятий

121. Грицько Бурсук

122. Панько Вертей

123. Юхим Військовий

124. Максим Волошин

125. Микита Таран

126. Степан Щадить

127. Іван Вечірній

128. Кирик Самарський

129. Федір Товстоногий

130. Пилип Комиз

131. Панас Чабан

132. Яцько Опил

133. Федір Почекай

134. Микита Таран

135. Назар Швець

136. Іван Безіменний

137. Гаврило Черкесин

138. Микола Почекай

139. Василь Чут

140. Семен Стуконіг

141. Михайло Братик

142. Кіндрат Цибулько

143. Василь Кобилячий

144. Хома Порохник

145. Ігнат Порохник

146. Іван Самоливчик

147. Яцько Малий

148. Іван Бойків

149. Панько Сторчак

150. Степан Литвин

151. Харко Швець

152. Ілько Великий

153. Микола Жиленко

154. Микита Корковий

155. Пархим Дрига

156. Тиміш Зуб

157. Трохим Палій

158. Василь Остроух

159. Василь Золотар

160. Іван Візир

161. Андрій Куліш

162. Олекса Заєць

163. Олеска Письменний

164. Тарас Литвин

165. Павло Старий

166. Степан Шпак

167. Самійло Горб

168. Яцько Білий

169. Яцько Слюсар

170. Прокіп Відлога

171. Федір Швець

172. Федір Колотнеча

173. Калько Чумак

174. Павло Деркач

175. Грицько Печений

176. Матвій Таранський

177. Вакула Губа

178. Іван Білий

179. Клим Дід

180. Іван Діденко

181. Іван Дід

182. Ісько Сутула

183. Грицько Люлька

184. Федір Сірий

185. Павло Мамай

186. Денис Кучер

187. Ісько Чигис

188. Яким Овечка

189. Василь Попруга

190. Назар Сучак

191. Федір Журавель

192. Іван Чернецький

193. Дмитро Стрига

194. Василь Кравець

195. Демко Мовчан

196. Панас Воропай

197. Яцько Кацап

198. Трохим Гузь

199. Петро Бойко

200. Іван Менший

201. Левко Горбик

202. Федір Письменний

203. Харко Нисікач

204. Процько Кабузів

205. Трохим Чепуруха

206. Іван Калеників

207. Яцько Климів

208. Іван Глушко

209. Трохим Горб

210. Федір Терпило

211. Степан Відюк

212. Яцько Близнюченко

213. Яцько Бикодюр

214. Ярема Великий

215. Павло Недобий

216. Гаврило Чорний

217. Кирик Бабак

218. Омелько Сундук

219. Максим Сундук

220. Максим Веремієнко

221. Павло Веремієнко

222. Василь Ковалів

223. Петро Барладим

224. Денис Кучер

225. Ігнат Сучак

226. Кіндрат Малий

227. Артем Малий

228. Федір Невмиваний

229. Андрій Великий

230. Антон Стуконіг

231. Антон Кривенко

232. Грицько Шаповал

233. Наум Швець

234. Омелько Швець

235. Андрій Швець

236. Василь Волик

237. Грицько Різник

238. Петро Чорний

239. Максим Півень

240. Онисько Гонився

241. Семен Неділярний

242. Андрій Нечит

243. Олекса Лебединець

244. Андрій Лебединець

245. Семен Квасик

246. Микола Перехрест

247. Юхим Миколин

248. Потап Маляр

249. Корній Швець

250. Петро Шевченко

251. Федір Сундук

3 Конелівський курінь Війська Запорозького Низового
Конелівський – від села Конела на річці Конилка, в Жашківському районі Черкаської області.

Отаман Самійло Ніс

Іван Козир
Іван Шекеря
Лаврін Плиг
Тихнило Довбня
Левко Бреус
Лесько Куцькобильський
Михайло Рудий
Прокіп Товстик
Іван Маляр
Панас Чмига
Демешко Старий
Ничипір Біль
Ігнат Ведмідь
Роман Сторчак
Андрій Черевко
Данило Заболотний
Левко Лобуренко
Іван Дубоніс
Петро Литвинко
Кость Попович
Микола Кумпанієць
Іван Орел
Дацько Якименко
Федір Мокляк
Левко Недригайло
Лук’ян Лега
Іван Великий
Іван Ніс
Назар Краснющік
Левко Малик
Михайло Телешик
Іван Рудько
Грицько Сукур
Василь Візир
Гаврило Самотік
Іван Чмир
Максим Нога
Максим Задирака
Остап Чорний
Терешко Грибок
Марко Дядько
Ігнат Мавро
Тарас Губа
Ігнат Шумило
Клим Півторацький
Грицько Шкура
Кирик Жук
Василь Куліш
Яким Хвіст
Самійло Куліш
Іван Козиренко
Іван Зікрач
Клим Сіроштан
Дмитро Цвіт
Вітько Куліш
Луцько Фіст
Микола Святий
Іван Заволотюнко
Корній Дуля
Федір Народашенко
Мирін Кукуба
Іван Залепа
Наум Брехара
Василь Сірий
Павло Ніс
Гаврило Налийко
Гаврило Драний
Іван Табірнець
Федір Краснощік
Іван Білоус
Улас Матюк
Панас Драний
Грицько Пластун
Гордій Циган
Іван Малолітній
Іван Чернецький
Максим Карасир
Улас Брехара
Іван Буряк
Іван Бездіжний
Грицько Метелиця
Михайло Письменний
Микита Дядько
Явтух Пагуб
Василь Неживий
Василь Ткачів
Федір Малий
Корній Гугу
Ігнат Лисий
Лаврін Крамар
Кирило Цилюрик
Грицько Рудь
Василь Скрипник
Микита Таран
Михайло Гаркуша
Іван Суниця
Петро Лисий
Андрій Коваль
Кіндрат Стіжок
Василь Сухий
Савка Сухий
Борис Сухий
Пилип Сухий
Омелько Чубик
Кіндрат Білоус
Петро Пашківець
Тишко Москалець
Іван Бердан
Федір Химка
Тарас Широкий
Грицько Хропак
Петро Роговий
Микола Бокатий
Сидір Туренко
Марко Ніс
Василь Таран
Грицько Чалий
Тарас Садаченко
Федір Білий
Семен Куций
Грицько Утка
Демко Заліпа
Федір Краснощік
Грицько Краснощік
Іван Гордовий
Михайло Сухий
Данило Чорний
Василь Бобох
Кирик Санжарівський
Савка Гаркуша
Мусій Швець
Грицько Таран
Прокіп Браїлко
Якім Круштіл
Андрій Сукур
Петро Крохмаль
Іван Чабан
Мирін Коляшко
Іван Сукур
Данило Македон
Федір Кошарівський
Кирило Таран
Михайло Плохий
Остап Сторчак
Борис Ніс
Василь Борбида
Семен Брус
Роман Заболотянко
Самійло Таран
Яцько Шрам
Кіндрат Коцюба
Іван Кулик
Іван Павич
Аврам Мороз
Микита Спина
Іван Ляда
Кирик Товкряча Смерть
Лук’ян Гордій
Матвій Кравець
Федір Вориць
Грицько Таран
Микита Сукур
Іван Кравець
Петро Чабан
Іван Вітер
Яцько Цибуля
Кіндрат Плохий
Яцько Бобик
Грицько Недвига
Кирило Легкоступ
Мусій Тадоля
Павло Лата
Василь Мамай
Василь Криса
Семен Кніс
Ілько Верба
Іван Ісайко
Петро Самарський
Яцько Білий
Федір Олійник
Терешко Зайко
Кіндрат Гончар
Федір Тур
Сидір Чорний
Тишко Сириця
Іван Моторний
Ісько Коваль
Іван Бойко
Максим Македон
Демко Чорний
Іван Циган
Яцько Цибодрида
Федір Сіроштан
Грицько Брехливий
Максим Литвинко
Терешко Ворошило
Андрій Решетило
Сидір Пихно
Карпо Гіркий
Семен Садило
Гаврило Койда
Назар Скік
Михайло Малий
Павло Сучак
Андрій Чудак
Василь Шрам
Лаврін Білий
Федір Бохан
Савка Сопко
Мартин Майдур
Петро Малий
Юхим Глухий
Іван Білий
Грицько Таран
Микита Синьогуб
Ігнат Мамай
Іван Наливайко
Андрій Куліш
Ілько Ілляш
Федір Зубоніс
Василь Чорний
Гордій Деребиря
Михайло Касап
Грицько Сапека
Андрій Вегрюда
Степан Батрак
Ісько Дубоносенко
Іван Дривина
Іван Лотоніс
Степан Галаган
Іван Кунько
Іван Шпонпило
Іван Кульга
Федір Бузницький
Кузьма Соноліно мати
Дмитро Колісник
Ісько Мочний
Харко Пархоменко
Іван Ніс
Іван Панчішенко
Микола Піпіпа
Савка Сукур
Каленик Моторний
Демко Сухиня
Іван Малий
Максим Сукур
Лук’ян Леда
Хома Стуконіг
Максим Сукур

2 Іванівський курінь Війська Запорозького Низового

Від назви села Іваньки Маньківського району Черкаської області
Отаман Максим Ухань

Корній Чорний
Савка Малий
Артем Чабан
Улас Таран
Пилип Гончар
Михайло Безрідний
Яцько Кукса
Захарко Самарський
Іван Литвин
Кіндрат Поминько
Олексій Кривоніс
Яцько Вівчар
Степан Щербина
Степан Жиєцький
Мусій Неживий
Антон Білошапко
Петро Дірка
Лаврін Товстик
Микита Косий
Василь Талапидро
Іван Сук
Олексій Чорний
Олексій Кучер
Омелько Письменний
Василь Ніс
Прокіп Темний
Яким Пархоменко
Петро Лисий
Захарко Запитон
Яцько Шрам
Василь Скребець
Трохим Скребець
Павло Муцюк
Кіндрат Бобох
Хома Копайгора
Іван Самарець
Олекса Білошапчин
Василь Нагай
Семен Калинівський
Кирик Сучак
Данило Рогсова
Яцько Качинабіда
Іван Шароварний
Савка Тонконіг
Демко Лобода
Каленик Супа
Іван Коропець
Степан Замула
Ігнат Письменний
Антон Шульга
Омелько Таран
Яцько Саламаник
Ігнат Пух
Степан Аногійло
Остап Дерко
Іван Гордий
Онисько Бардан
Павло Кульбачин
Іван Секергей
Кіндрат Кучум
Кіндрат Драбина
Кирик Харсун
Ісько Сухий
Степан Божко
Семен Головко
Гарасим Горб
Ісько Дардовий
Іван Паталашко
Герасим Писаний
Василь М’якоступ
Карпо Глухий
Трохим Журавель
Іван Старий
Петро Дрізд
Максим Завезюн
Михайло Бачкак
Яким Шульга
Михайло Недошуп
Федір Неживий
Степан Кравець
Іван Чуб
Іван Сила
Андрій Без’ямець
Андрій Сухий
Трохим Кирпа
Оврам Швець
Трохим Скічний
Омелько День
Онисько Кунпан
Андрій Запічний
Омелько Бісяга
Іван Успа
Корній Кучулеба
Федір Кучулеба
Іван Кучер
Павло Бандурко
Іван Половий
Данило Чорногородько
Степан Журавель
Ярема Ткач
Олекса Мазан
Федір Підшийко
Оврам Члега
Кіндрат Кирпа
Павло Гіркий
Лесько Саламаський
Василь Гончарів
Андрій Чорний
Федір Білий
Іван Великий
Іван Собко
Іван Лозовий
Мартин Богуш
Давид Богуш
Олекса Вівчар
Василь Письменний
Семен Таран
Яким Гавриш
Кость Брагарник
Прокіп Шапар
Василь Зайко
Денис Кудла
Яким Канцюбера
Павло Щербина
Іван Фартушний
Іван Дерзький
Яким Ніс
Тиміш Ворона
Федір Колісник
Іван Шмат
Тишко Білоус
Кузьма Сова
Іван Картавий
Тарас Малий
Андрій Рослик
Ісько Череватий
Іван Гаркуша
Ігнат Муконя
Михайло Глухий
Микита Луганський
Ілько Багмут
Петро Бола
Ігнат Бола
Михайло Бола
Грицько Семерчів
Микита Бородавка
Мартин Шмат
Кузьма Хомко
Федір Похил
Дмитро Брусик
Степан Великий
Павло Кривий
Дмитро Заруба
Пилип Чорноус
Ничипір Жаба
Михайло Таран
Андрій Кум
Грицько Губа
Михайло Деркач
Грицько Мадала
Федір Бобошко
Зінець Острогруд
Онуфрій Зуб
Матвій Чорногір
Павло Черпинога
Михайло Шпак
Яким Сторчоус
Самійло Косар
Роман Швець
Петро Чорний
Клим Ведмедик
Радько Короткий
Тиміш Махиня
Грицько Гіркий
Ісько Тонкий
Гаврило Постіл
Максим Колюка
Онисько Литвин
Демко Сиволап
Кузьма Найда
Омелько Бобир
Федір Ширта
Матвій Сунько
Микита Вовк
Самійло Вовк
Гарасим Дуць
Кирик Шкребець
Федір Бондар
Іван Невінчаний
Іван Безрукавий
Мартин Безрукавий
Василь Поганий
Семен Рудь
Яким Крива
Микола Попович
Іван Губа
Ілько Гетьман
Іван Вечірній
Лесько Середа
Дмитро Кулик
Іван Білицький
Ісько Шаповал
Яриш Танцюра
Лук’ян Дядько
Семен Дяченко
Михайло Чолов’яга
Лук’ян Шматько
Яким Хацьок
Федір Швець
Степан Блекотний
Іван Безщасний
Петро Безщасний
Петро Жавага
Семен Солоп
Федір Сук
Іван Талапинда
Дмитро Череватий
Семен Кабан
Логвин Лагута
Демко Теравський
Яцько Крут
Василь Кошіль
Яцько Стяк
Іван Тугайбей
Кіндрат Ломовий
Яцько Бунчуковий
Петро Цмакало
Іван Поршик
Іван Перехрест
Антон Печений рак
Іван Драний
Панас Жовтоногів
Гаврило Стуконіг
Федір Таран
Олексій Ворона
Тиміш Крут
Яким Булава
Лук’ян Кучер
Хома Донець
Іван Моторний
Петро Шуст
Іван Деревня
Семен Плут
Іван Сито
Каленик Білий
Роман Вівчар
Кирик Шолудько
Федір Довгополий
Антон Золотоверхий
Давид Чумак
Трохим Шульга
Павло Таранець
Михайло Рідявко
Іван Носик
Хома Киян
Мусій Ткач
Сидір Баштанник
Микола Чернець
Лесько Коваль
Улас Неживий
Лаврін Бацман
Степан Зубів
Лесько Кульбачний
Кіндрат Кравець
Назар Бровченко
Іван Зліпок
Іван Пух
Степан Лях
Іван Бут
Степан Ус
Данило Грива
Грицько Гостроверхий
Микола Набік
Василь Сірий
Іван Хмара
Пилип Литвин
Лаврін Литвин
Петро Кілок
Максим Бровко
Прокіп Таран
Пилип Колісник
Іван Кабаненко
Максим Реготанко
Грицько Кабаненко
Іван Щука
Наум Рябошапка
Степан Гаркуша
Василь Рудь
Остап Великий
Онисько Швець
Микита Трояк
Кирило Трояк
Павло Мармул
Ісько Кулик
Самійло Султан
Улас Мокрий
Ісько Сукур
Федір Крутень
Іван Лупашко
Ндрій Таран
Лук’ян Кущ
Іван Мізин
Ігнат Мізин
Лук’ян Секергей
Іван Великий
Грицько Куделя
Михайло Бобошко
Василь Малий
Лук’ян Дяченко
Трохим Улянченко
Захарко Улянченко
Кузьма Подибайло
Ігнат Рубан
Іван Рубан
Іван Мазепа
Грицько Моргун
Олексій Литвин
Терешко Теробтій
Василь Рябоніс
Назар Чорний
Данило Потуйшкура
Трохим Потуйшкура
Ісько Стовповий
Ісько Богоніс
Кіндрат Малий
Микита Циба
Трохим Зікрач
Федір Зікрач
Ісько Гнилий
Петро Сарана
Іван Губа
Микита Чмих
Денис Чумак
Микола Запісний
Грицько Караванець
Кость Кравець
Степан Рибка
Грицько Харсун
Ярко Сірий
Грицько Лобур
Захарко Харитоненк
Кирило Вербицький
Гаврило Гупистий
Харко Безпалий
Кіндрат Товстик
Степан Товстенко
Семен Варава
Хома Губа
Яцько Головко
Микита Лупір
Кіндрат Костур
Іван Кривось
Ігнат Кривий
Кіндрат Рослий
Максим Немира
Федір Немира
Лук’ян Караванець
Семен Гудима
Іван Сова
Лук’ян Тригуб
Корній Деркач
Сергій Бобир
Яків Грицан
Павло Грицан
Степан Пархоменко
Євтух Біличенко
Андрій Біличенко
Яким Біличенко
Грицько Кукса
Микита Валян
Павло Безрідний
Грицько Каракай
Степан Сидоренко
Гарасим Губа
Трохим Нибіль
Семен Заруба
Лесько Тирлибаба
Іван Лебеза
Федір Бесіда
Грицько Бесіда
Іван Чорний
Василь Стрижак
Федір Остапченко
Василь Одарич
Василь,Одаричів родич
Іван Драбинник
Мирін Чорнявський
Тиміш Головко
Петро Островух
Ілько Гасан
Грицько Кучер
Микита Горбик
Харко Повстяний
Карпо Андрущенко
Омелько Швець
Трохим Репетій
Василь Воронько
Грицько Нестула
Карпо Швець
Михайло Квач
Іван Чудний
Іван Саранча
Данило Саранча
Ілляш Шорик
Гаврило Тетянко
Данило Кіт
Тарас Журавель
Михайло Чуб
Ярко Товстик
Пилип Шашко
Іван Рудь
Андрій Кріпак
Василь Великий
Антон Небилиця
Гаврило Зайко
Марко Половий
Василь Ніс
Савка Білий
Улас Тесля
Андрій Бойко
Нестір Сірий
Петро Лях
Яцько Рій
Іван Домусь
Данило Донець
Охрім Мовчан
Іван Козулиця
Іван Шийко
Іван Шрам
Іван Обіз
Павло Шпак
Карпо Ткач
Грицько Кравець
Степан Крвчик
Андрій Салогуз
Левко Бат
Іван Карась
Іван Мовчан
Омелько Швець

1 Кисляківський курінь Війська Запорозького Низового
Від назви села Кислин Маньківського району Черкаської області.

Отаман Самійло Щербина

Андрій Самарський
Кузьма Капулівський
Мартин Сокира
Лук’ян Попович
Федір Гузь
Ісько Щупко
Яцько Щупченко
Василь Щупченко
Петро Сокур
Улас Бородавка
Клим Кучер
Федір Піхота
Панько Гаркуша
Яцько Швидкий
Ничипір Стерлан
Кузьма Ніс
Кирик Голований
Василь Хима
Ісько Сторчак
Степан Віл
Кіндрат Самарець
Павло Таран
Федір Сірий
Терешко Білий
Мусій Самарський
Степан Житло
Іван Косолап
Іван Мазепа
Павло Гиндик
Ісай Хитковоріт
Іван Швець
Петро Сова
Семен Сердяченко
Федір Великий
Юхим Сейм
Федр Чорний
Мусій Вурсум
Яким Лебединець
Микита Губа
Яцько Лазьбик
Кирик Дідовид
Кирик Невдарний
Кирик Білоус
Яким Хочай
Василь Скік
Гаврило Саранча
Павло Кулик
Василь Ніс
Іван Сіроштан
Андрій Гупало
Юхим Чучупака
Яцько Обаза
Павло Скорик
Семен Чмига
Іван Чорний
Мусій Попович
Василь П’яний
Карпо Дін
Ярема Вічний
Федір Відьмовий
Степан Сердитий
Максим Візир
Грицько Баран
Василь Колісник
Семен Кий
Трохим Сиволап
Грицько Дурний
Степан Набік
Терешко Швець
Ігнат Радісний
Петро Тихий
Федір Лисиця
Грицько Щербиненко
Терешко Рудь
Панас Поламай
Артем Околимій
Харко Чепіга
Онисько Кучер
Михайло Зуб
Трохим Рак
Тиміш Бардадин
Семен Джукан
Іван Швець
Тиміш Швець
Тишко Кравець
Олекса Безнісько
Федір Шепіль
Лаврін Литвинко
Мусій Головко
Іван Бехменко
Семен Вороний
Іван Малий
Тишко Косолап
Федір Шрам
Остап Сукур
Іван Кутовенко
Грицько Кутовий
Кирик Кутвій
Яцько Кульбачний
Лесько Коваль
Гаврило Коваль
Матвій Коваль
Антон Тесля
Василь Головко
Семен Кобелянський
Максим Жадан
Оврам Капулівський
Гордій Чабан
Андрій Коваль
Грицько Гижва
Дем’ян Плідненко
Яцько Хмаренко
Петро Довгоп’ят
Яцько Хименко
Іван Чмиженко
Василь Ніс
Мусій Рубан
Савка Нагай
Данило Деркач
Іван Плоскоголовий
Левко Дін
Радько Похил
Остап Муренко
Олекса Голик
Семен Нужда
Іван Половий
Лук’ян Сухий
Максим Скирта
Левко Таран
Ісько Білий
Мирін Саранча
Андрій Дін
Артем Червоний
Василь Юшка
Василь Таран
Яцько Мамай
Яцько Чмиженко
Іван Шаповал
Павло Сліпий
Федір Квашня
Семен Гулій
Хома Череватий
Матвій Чуприна
Василь Воленко
Панас Литвин
Семен Кравець
Федір Білий
Ісько Чайка
Іван Орап
Петро Дикий
Трохим Чуб
Іван Підлужний
Андрій Кирпа
Остап Половий
Гаврило Саранча
Грицько Чорний
Матвій Білий
Данило Лисий
Іван Сучак
Лук’ян Швець
Іван Мороз
Матвій Чуприна
Кузьма Швець
Василь Сердитий
Яків Шостак
Грицько Злодій
Мусій Грива
Пилип Непоспішний
Олекса Плохий
Петро Статечний
Левко Таран
Семен Неживий
Іван Прибийвітер
Степан Сукур
Федір Сапитин
Грицько Кальміуський
Максим Сторчовус
Лук’ян Вітаник
Каленик Чорний
Денис Чуб
Грицько Рубан
Мусій Окатий
Матвій Ярдан
Іван Швець
Василь Кунпан
Ваиль Плитник
Лук’ян Баштанник
Лук’ян Чорний
Тарас Щупченко
Федір Крошко
Іван Кравець
Хома Письменний
Максим Мороз
Василь Косматий
Левко Кучур
Іван Короткий
Петро Біленький
Іван Олифіренко
Корній Редутенко
Лаврін Шпина
Микита Пурко
Лаврін Суйм
Михайло Постряма
Михайло Тихоступ
Степан Губа
Гаврило Чайченко
Івн Піпта
Кирик Лобур
Грицько Первак
Яків Кияниця
Мусій Солодиня
Кость Чернеченко
Прокіп Олифіренко
Василь Кумпан
Степан Черниченко
Кіндрат Кунпан
Степан Каразин
Андрій Шаповаленко
Петро Безіменний
Іван Кунпан
Федір Жовтий
Грицько Жовтенький
Савка Дев’ятий
Ігнат Шаповал
Панько Підлужний
Мартин Шаповал
Грицько Тупота
Левко Таран
Пилип Малий
Дмитро Сопера
Андрій Горб
Грицько Горобець
Грицько Косенко
Савка Жила
Трохим Ніс
Роман Роговий
Харко Суменко
Яцько Кишинський
Данило Таран
Тиміш Глезьма
Степан Строць
Павло Білий
Яцько Чабан
Савка Письменний
Михайло Бандурка
Семен Одрода
Пилип Келебердяний
Каленик Гачок
Грицько Очеретяний
Іван Мовчан
Михайло Мандро
Олекса Криниця
Левко Голуб
Трохим Шумченко
Юхим Гилавий
Олекса Цинкіл
Карпо Прохода
Яким Лях
Мартин Маляр
Трохим Щупченко
Лук’ян Трус
Юхим Білий
Федір Волошин
Тиміш Гузь
Яцько Танцюра
Мусій Кривий
Тиміш Чуб
Ігнат Губа
Савка Ніяк
Марко Пахол
Остап Рудь
Яриш Сухий
Іван Таран
Кирик Таран
Павло Бегма
Ігнат Топчій
Федір Чорноштан
Іван Кажан
Федір Кравець
Іван Мокруха

«Всі народи, що живуть на світі, завжди боронили і боронитимуть вічно життя своє, свободу і власність; і навіть найнижчі на землі тварини, які суть звірина, худоба і птаство, боронять становище своє, гнізда свої і немовлят своїх до знемоги; і природа з волі Творця всіх і Господа дала їм різне для того знаряддя в самих членах їх» (Богдан-Зиновій Хмельницький)
«Ой полети, галко, ой полети, чорна, да й на Січ риби їсти; Ой принеси, галко, ой принеси, чорна, від Кошового вісті…»

Додала Мамаєва Слобода

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути