chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник запевняє, що книжку про секс для школярів не замовляв

24 жовтня 2012 о 10:14

Видання не надавалося на науково-методичну експертизу, яка є обов’язковою для всіх підручників і навчальних посібників для ЗНЗ, та не отримувало відповідний гриф МОНмолодьспорту.

Про це йдеться на сайті відомства.

Міносвіти наголошує, що «до шкіл це видання, без грифа від Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, допущено не буде».

«Тож, закликаємо авторів таких „підручників“: не вводьте в оману читачів, посилаючись на начебто схвальні рекомендації МОНмолодьспорту!» – зазначається у повідомленні відомства на офіційному сайті.

Як відомо, раніше повідомлялось, що у Донецьку у торговельних мережах продаються підручники з сексуального виховання школярів видавництва «Майстер-клас» (м. Харків).

Книжку видано накладом 3000 екземплярів у 2011 році.

Автори видання Саша Смілянська і Сергій Юзмухаметов намагаються розповісти дітям про стосунки між чоловіком та жінкою.

Підручник" побудований у вигляді відповідей на запитання. І коли школярка цікавиться, чи можливий секс без любові, автори пояснюють їй досить прямолінійно:

«Дівчаток часто вчать, що ні. Насправді секс без любові, звісно ж, можливий. Це потребаорганізму, і будь-якій дорослій людині займатися сексом абсолютно необхідно для здоров'я. І якщо доросла людина сьогодні чомусь нікого не любить, що ж їй - здоров'ямжертвувати? Але потрібно знати, що без любові секс перетворюється на задоволення потреби. Ну, як у туалет сходити».

А на романтичне «Я закохалася. Це на все життя?» відповідають: «Навіть не сподівайся».

Автор Саша Смілянська у своєму блозі стверджує (нецензурні вислови опускаємо): "Книжку про секс замовило Міністерство освіти України. Завдання було таке: «Не для п'ятирічок ... І не для 15 +, коли вони краще, ніж ми, знають. А для 10-12-річних».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути