chrome firefox opera safari iexplorer

Театр «Дзеркало» знову «розвів» українського глядача на сто тисяч

26 жовтня 2012 о 09:02

22 жовтня в приміщені театру «Колесо» відбулася вистава театру української традиції «Дзеркало» — «Лохотрон по-українськи, або 100 000 $» за п’єсою І.К. Карпенка-Карого «Сто тисяч».

« — Хочете 100 тисяч?
— А хто не хоче, кожен хоче.
— Даєш п’ять, отримуєш 100 тисяч. Справжніх, справжнісіньких... майже...». Кому б не сподобалася така арифметика? – напевно всім, але не все так просто виходить в житті, як говорить головний герой однойменної п’єси — Герасим Никодимович Калитка: «Обіцянка цяцянка, а дурнику радість!».

Безкоштовний сир є тільки у мишоловці. Про це оповідає неймовірно правдива історія, написана корифеєм українського театру Іваном Карпенком-Карим 100 років тому.

Весело і сумно, що подібні ситуації повторюються і зараз. Моральні і політичні маніпуляції, які відбуваються у нас перед парламентськими виборами, живо нагадують гру в наперстки вокзальних шахраїв, які розводять наївних пасажирів.

Українець не хоче і не мусить бути ошуканим перехожим у своїй Вітчизні. Це і є головним посланням від Театру глядацькій аудиторії.

Давня історія, описана І. Карпенком-Карим в п’єсі «Сто тисяч», дивно повторюється і в новітній історії України, а чудова гра акторів вражає своєю довершеністю.

Головний персонаж вистави Герасим Никодимович Калитка, якого зіграв Дмитро Сторчоус, «проніс» свою роль на одному диханні так, що всі глядачі були з головою занурені в життєві переживання та авантюри Герасима Никодимовича та в його шалену любов до землі! На високому рівні зіграв Вадим Слівчак, а за виставою — Савка, кум Герасима, – це актор комедійного складу, його можна віднести до класу таких великих акторів, як Микола Яковченко.

У виставі також брали участь наступні актори:
Параска, жінка його – Людмила Зінченко.
Роман, син їх – Олексій Кучинський.
Бонавентура, копач – Олег Романченко.
Невідомий, єврей – Володимир Петранюк – головний режисер театру «Дзеркало».
Мадама Гершковер, маклерша – Юлія Шандро,Ліана Книгницька-Марковська.
Мотря, наймичка – Альона Мазуренко-Сторчоус.

Весь акторський колектив грав надзвичайно натхненно і глядач отримав велике задоволення від спілкування з цим творчим колективом!

Репертуар на жовтень – листопад

31 жовтня – о 18.30 – «Заморочене весілля» — ЦК та М дніпровського району , Алма-Атинська, 109.

7 листопада – о 18.00 – «Лохотрон по-українськи або 100 000 $» — будинок вчених, вул. Володимирська, 45-а.

12 листопада – о 19.00 — «Заморочене весілля» — театр «Колесо», Андріївський узвіз,8.

22 листопада – о 19.00 « Гдє ві сохнітє бєльйо?» або «У Києві, на Подолі...» — будинок актора, Ярославів Вал,7.

Вартість квитків від 25 – 60 гринень.

За докладнішою інформацією звертатися за телефоном (044) 568-98-40 або
(096) 505-22-06 – Слободецький Дмитро – адміністратор.
e-mail: ukrtrad@mail.ru
www.dzerkalo.kiev.ua

Марія Поливач

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути