chrome firefox opera safari iexplorer

Тирасполь вимагає від України зупинити демаркацію кордону

05 жовтня 2012 о 11:48

Про це йдеться в спеціальній заяві парламенту невизнаної республіки.

У документі зазначено, що активізація Україною демаркаційних процесів з вересня 2012 року викликала крайню заклопотаність парламентаріїв, пише РІА «Новости». Депутати підкреслюють, посилаючись на дані прикордонної служби Придністров'я, що на всій лінії кордону з Україною досі існують 17 спірних ділянок.

Парламентарії просять президента невизнаної республіки Євгена Шевчука ініціювати переговори з Україною для вироблення механізму рівноправної участі Придністров'я в процесі демаркації та подальшого правового закріплення підсумків демаркації двосторонньою угодою.

«Якщо ця пропозиція не знайде розуміння української сторони, Верховної ради ПМР вважає неправочинним (що суперечить конституції і законодавству ПМР в частині регламентації режиму державного кордону ПМР) і недоцільним продовження односторонньої демаркації „центральної ділянки“ кордону з боку України і наполягає на призупинення процесу демаркації аж до остаточного врегулювання молдавсько-придністровських відносин», — йдеться в заяві.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути