chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві пройде водноспортивний фестиваль

02 жовтня 2012 о 10:37

5-7 жовтня на Лівому березі столиці відбудеться традиційний водноспортивний фестиваль «Русанівське коло».

У рамках фестивалю відбудуться змагання для всіх видів човнів на дистанції 5 км, показові виступи найкращих гребців-екстрималів з Німеччини, Росії та США, показові ігри кану-поло, тематичні лекції з водно-спортивного туризму, показові заїзди каякерів ближнього та дальнього зарубіжжя та багато іншого, повідомляє прес-служба КМДА.

Змагання на байдарках, каное та човнах «Дракон» відбудуться у акваторії Русанівської затоки, Русанівського обводного каналу та на базі готельно-ресторанного комплексу «Фрегат» (Броварський проспект, 18 к, станція метро Гідропарк).

Цього року в рамках фестивалю також відбудуться 3 спортивні заходи: веслувальний марафон для всіх видів човнів «Русанівське кільце», марафон з веслування на байдарках і каное серед ветеранів «Masters Cup» та фестиваль з веслування на човнах «Золотий Дракон».
5 жовтня відбудеться тренування учасників, 6 жовтня – офіційне відкриття, змагання з веслування на байдарках і каное, змагання з веслування на човнах «Дракон», а також марафон для всіх видів човнів.

7 жовтня, окрім змагань з веслування на байдарках і каное і марафону для всіх видів човнів, відбудеться нагородження переможців.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути