chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відновлять меморіальну дошку Степану Васильченку

22 жовтня 2012 о 10:12

Меморіальну дошку видатному українському письменникові Степану Васильченку відновлять на приміщенні 6-го корпусу Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана на вул. Мельникова, 81. Відповідна ініціатива письменників Дмитра Павличка та Юрія Щербака була підтримана на засіданні постійної комісії Київради з питань культури та туризму, повідомили УНН у прес-службі голови зазначеної комісії Олександра Бригинця.

«Звичайно, наша комісія підтримала зазначене звернення, адже на сьогодні важливо не лише встановлювати нові меморіальні дошки, а й поновлювати ті форми увічнення пам’яті українських діячів, які з незрозумілих причин були втрачені. Це дасть можливість насичити Київ культурним та історичним духом», — прокоментував О. Бригинець.

Депутат розповів, що саме на фасаді цієї будівлі, де раніше розміщувалась 6 гімназія, й знаходилась меморіальна дошка, що вшановувал а пам′ять відомого письменника С. Васильченка. Але після того, як приміщення перейшло під 6-й корпус Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана і відбулася його реконструкція, меморіальна дошка з невідомих причин зникла.

Довідка. Степан Васильович Васильченко (справжнє прізвище — Панасенко; 27 грудня 1878 — 11 серпня 1932, Київ) — український класик і педагог. Автор відомих творів «Вечеря», «У панів», «На чужину», «Свекор», «Циганка» та ін.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути