chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві зносять чергову пам’ятку архітектури. ФОТО

05 жовтня 2012 о 17:20

Пам’ятку у стилі модерн початку ХХ ст., що на вул. Горького, 44, готують до знесення.

Про це свідчить оголошення на паркані, яким огородили територію навколо об’єкта культурної спадщини, повідомив депутат Київради Олександр Бригинець.

«Візуально пам’ятка знаходиться на території публічного акціонерного товариства „Марс“, куди й завезена важка техніка. Хто, коли і кому надав дозволи на знесення пам’ятки поки не зрозуміло, і як таке могло статися взагалі теж, адже пам’ятки не підлягають знесенню», — заявив він.

Депутат звернувся до Головного управління охорони культурної спадщини з проханням перевірити стан будинку та до Прокуратури з проханням з’ясувати на підставі яких дозвільних документів будівлю хочуть знести і хто видав відповідні дозволи, якщо вони є.

Як відомо, будинок по вул. Горького, 44 зведений за проектом відомого техніка-будівельника А.Трахтенберга у стилі модерн. Південна секція призначалася для житла, у північній секції містилося приватне жіноче комерційне училище.

Зазначений будинок було внесено до переліку пам’яток архітектури місцевого значення під охоронним номером 293 розпорядженням КМДА від 02.03.99 № 302.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути