chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з’явиться скульптура Миколи Гоголя

15 жовтня 2012 о 17:48

У Києві з’явиться паркова скульптура у вигляді молодого Миколи Гоголя. Відповідна ініціатива автора скульптури Б. Довганя була підтримана на засіданні постійної комісії Київради з питань культури та туризму.

Про це повідомила прес-служба голови зазначеної комісії Олександра Бригинця.

Скульптура може з′явитися або в Маріїнському парку на Печерську, де вже є кілька пам′ятників відомим українським діячам культури і мистецтва, або в сквері навпроти Іллінської церкви на Подолі.

«Наскільки мені відомо, це чудова паркова скульптура. Тобто це буде не меморіальний пафосний пам′ятник, а досить симпатична скульптура, де М. Гоголь зовсім юний, енергійний, практично юнак», — зазначив О. Бригинець.

Бригинець зауважив, що комісія з питань найменувань та пам’ятних знаків раніше підтримала ініціативу щодо встановлення скульптури М. Гоголю, але у сквері по вул. Гоголівській, але ця вулиця на думку громади не надто підходяща.

«М. Гоголь один з улюблених письменників киян, сам жив у Києві і до того ж чудово оспівав столицю. Дуже добре, що у Києві з’явиться ще одне зображення М. Гоголю недалеко від Дніпра, який він возвеличив»,- вважає О. Бригинець.

Комісія прийняла рішення повторно звернутися до комісії з питань найменувань та пам’ятних знаків КМДА та до ГУ управління містобудування та архітектури з проханням розглянути можливість встановлення пам’ятного знаку саме в Маріїнському парку або в сквері на вул. Спаській на Подолі (навпроти Іллінської церкви).

«Рідна країна»

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути