chrome firefox opera safari iexplorer

У неділю на Співочому полі в Києві пройде козацьке шоу

12 жовтня 2012 о 12:09

У Києві на Співочому полі 14 жовтня відбудеться свято Покрови з козацьким шоу Поле оберегу Покрова разом з виставкою хризантем Ілюзії осені, повідомляє КМДА з посиланням на Київзеленбуд.

Зокрема вся розважальна програма розпочнеться о 13:00. У святі візьмуть участь вокальні та хореографічні колективи. Крім того, діятиме виставка хризантем Ілюзії осені, ярмарок народних майстрів, майстер-класи з національного побуту і традиційні розважальні змагання з козацького багатоборства, а саме перетягування каната, стрибки у шароварах, підняття гир та інші ігри.

Примітно, що виставка квітів буде проходити в новому форматі.

«Ми намагаємося надати нашим виставкам нового забарвлення. Традиційну експозицію квітів на Співочому полі доповнюємо різними пізнавальними конкурсно-розважальними програмами і тематичними концертами. Це дозволяє відвідувачам зануритися в атмосферу свята, познайомитися з традиціями та відчути своє коріння», — заявив генеральний директор Київзеленбуду Михайло Царенко.

Як повідомлялося 10 жовтня, у День українського козацтва, Покрови і УПА в Києві і Львові планується проведення маршу на честь ОУН-УПА, а Комуністична партія має намір провести традиційний антифашистський марш.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути