chrome firefox opera safari iexplorer

У столичних школах дітей навчають вчителі з судимостями

15 жовтня 2012 о 14:28

Прокуратура Деснянського району Києва встановила випадки, коли у столичних навчальних закладах працюють вчителі з судимостями.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, у середній школі №320 та районному центрі творчості дітей та юнацтва працюють вчителі, раніше засуджені за вчинення злочинів проти життя, а також злочинів у сфері обігу наркотичних засобів та поводження зі зброєю.

Встановлено, що у школі вчителем трудового навчання працює чоловік, якого у листопаді 2005 року засудили до 7 років позбавлення волі за побиття своєї співмешканки. Жінка від отриманих травм померла.

Як з’ясувалося, в цій школі він працював ще з 1999 року. Коли він повернувся з тюрми, його знову призначили вчителем трудового навчання. Досі судимість з нього не знята та не погашена.

У Центрі творчості дітей та юнацтва Деснянського району викладачами музичного й спортивного гуртків працюють два вчителя, котрі у 2009 році були засуджені до умовного покарання. Один – за незаконне зберігання наркотичних засобів, інший –  за незаконне зберігання бойових припасів.

На вимогу прокуратури району двох вчителів вже звільнено з дитячих закладів, стосовно третього рішення ще не прийнято.

Крім цього, прокуратура району до Деснянської РДА внесла подання про притягнення до дисциплінарної відповідальності керівників закладів освіти, котрі допустили до педагогічної діяльності таких вчителів.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути