chrome firefox opera safari iexplorer

У транспорті Донецька запроваджується європейська система оплати за проїзд

16 жовтня 2012 о 12:05

У транспорті Донецька запроваджується європейська система оплати за проїзд — місто за півтора мільйони гривень закупило 10 автоматів для продажу квитків і 146 електронних компостерів.

Наголошується, що такої системи більше немає ні в одному іншому місті країни. На зупинках з'являться 10 автоматів (багатофункціональних терміналів) для продажу квитків, а в рухомому складі змонтують 146 електронних компостерів (валідаторів).

Все обладнання — чеського і словацького виробництва.

Як вдалося дізнатися, в автоматах передбачається можливість «розрахуватися» за квиток в автоматі за допомогою пластикової платіжної картки. В якості пілотного маршруту, де випробовують нову систему, вибрали маршрут тролейбуса №2 «ДМЗ — вокзал».

Орієнтовно нова система повинна запрацювати в перші місяці 2013 року. Варто відзначити і той факт, що кількість контролерів в Донецьку буде поступово зменшуватися.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути