chrome firefox opera safari iexplorer

Українська короткометражка боротиметься за Золотого гепарда в Ташкенті

01 жовтня 2012 о 14:00

Українська короткометражка потрапила до конкурсної програми ташкентського міжнародного кінофестивалю Золотий гепард, який напередодні відкрився у столиці Узбекистану.

За нагороду фестивалю буде боротися український короткометражний фільм Тимко режисерів Марини та Оксани Артеменко. У програмі також буде спільний російсько-українсько-кіпрський анімаційний проект Катаклізмос-Потоп.

Тимко — короткометражний фільм, створений у рамках Творчої майстерні Київського міжнародного кінофестивалю за 4 дні під керівництвом білоруського режисера Валерія Рибарєва.

Це історія про безпритульного хлопчика Тимка, який у пошуках місця для ночівлі випадково потрапляє до філармонії та відкриває для себе прекрасний світ музики. У головній ролі: Тимофій Антропов.

Журі фестивалю Золотий гепард очолив британський режисер Нік Пауелл, його правою рукою обраний відомий російський актор та режисер Армен Джигарханян.

За словами організаторів, цього року кінематографісти з більш ніж 45 країн Європи, Азії, Африки, Північної та Південної Америки подали заявки на участь у конкурсі II Ташкентського міжнародного кінофоруму. Відбіркова комісія переглянула 503 фільми: 157 повнометражних картин, 260 короткометражних та 86 анімаційних. Для конкурсних показів було відібрано 12 повнометражних фільмів, 10 анімаційних та 11 короткометражних картин.

Нагороди вручатимуться у номінаціях За найкращий анімаційний фільм, За найкращий короткометражний фільм, За найкращу чоловічу роль, За найкращу жіночу роль, За найкращу режисуру, за найкращий повнометражний фільм.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що три російських кінофестивалі (Кіношок, Послання до людини та 2in1) включили до своїх програм добірки українських короткометражних фільмів. Два фільми з України — ТойХтоПройшовКрізьВогонь Михайла Іллєнка та Ядерні відходи Мирослава Слабошпицького - стали лауреатами Кіношоку.

Нагадаємо, що в 2011 році короткометражка Крос українського режисера Марини Вроди завоювала Золоту пальмову гілку на Канському кінофестивалі.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути