chrome firefox opera safari iexplorer

В Центральній Україні місцева влада намагається переглянути результати виборів

30 жовтня 2012 о 13:50

Один з лідерів Об’єднаної опозиції «Батьківщина, Віце-спікер Парламенту Микола Томенко звернувся до членів дільничних та окружних комісій з проханням не виконувати злочинні розпорядження керівництва обласних адміністрацій Центральної України.

Микола Томенко розповів, що до нього звернулися працівники обласних адміністрацій кількох областей Центральної України, які повідомили про те, що вчора (29 жовтня) голови обласних адміністрацій, які, як відомо, за сумісництвом є головами обласних виборчих штабів Партії регіонів, провели наради, на яких в панічній та істеричній формі звинуватили місцеву владу в повному провалі на виборах (як відомо, зокрема, у Київській, Черкаській, Житомирській, Кіровоградській областях за партійними списками Партія регіонів з великим відставанням опинилася на другому місці, а перемогла Об’єднана опозиція «Батьківщина»)

«Так сталося, що керівники більшості областей Центральної України, які доповідали Віктору Януковичу, що вони тотально контролюють ситуацію в регіоні і поводили себе протягом останніх років як місцеві царьки, які все можуть, сьогодні за партійними списками повністю програли вибори», — констатував М.Томенко.

За його словами, для того, щоб хоча б в якийсь спосіб зберегтися на посадах, вони дали вказівки представникам обласних адміністрацій та головам райадміністрацій тиснути на членів дільничних і окружних комісій з метою вилучення незаповнених протоколів по багатомандатному округу та заміни протоколів, які вже пораховані, на нові протоколи.

Коментуючи такий план можливої підміни результатів виборів за партійними списками, Микола Томенко наголосив, що в принципі це майже неможливо, оскільки на сьогоднішній день, згідно чинного законодавства, чисті протоколи, як відомо, пронумеровані, обраховані та передані на зберігання до окружних комісій.

Крім того, М.Томенко додав, що Центральний штаб Об’єднаної опозиції «Батьківщина» має всі протоколи з мокрими печатками як в одномандатних, так і в багатомандатному округах, а також контролює подачу електронних протоколів та відповідність їхніх номерів номерам, що їх має Центральний штаб в оригінальній версії.

«Таким чином будь-яка підміна протоколу дуже легко буде відслідкована», — підкреслив він.

З огляду на це, звертаючись до представників дільничних та, передовсім, окружних комісій М.Томенко, зазначив, що, «звичайно, за ці кілька днів можна заробити десь 500 гривень, а десь може й 500 доларів, але таке порушення однозначно буде відслідковане і, як відомо, кримінальна відповідальність за дії такого порядку становить від 2 до 6 років ув’язнення».

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути