chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні знову подорожчали кредити

07 жовтня 2012 о 10:10

З 1 вересня по 6 жовтня ставки за всіма видами кредитів для фізосіб в українських банках зросли.

Про це йдеться у даних моніторингу, передає «ЛігаБізнесІнформ».

Середня процентна ставка за кредитами на купівлю автомобілів зросла на 0,43 процентного пункту і становить 17,99%.

Початковий внесок варіюється в межах від 0% до 75%, при цьому чим більше сума внеску і коротше термін кредитування — тим нижча процентна ставка за кредитом.

Найбільш м'які умови пропонуються за кредитами на авто іноземного виробництва (це стосується і термінів кредитування, і процентних ставок), трохи жорсткіше — на вітчизняні, російські та китайські авто.

Найбільш жорсткі умови — за кредитами на автомобілі, що були у вжитку.

Згідно з даними моніторингу, середня процентна ставка за іпотечними кредитами за місяць зросла на 0,22 процентного пункту і становить 21,07% річних.

При цьому максимальний термін кредитування становить 30 років, хоча більшість банків намагаються обмежити його 5-10 роками.

Банки пред'являють досить жорсткі вимоги до мінімального початкового внеску — при купівлі нерухомості на вторинному ринку позичальник повинен сплатити мінімум 20% вартості квартири.

Що стосується споживчих кредитів, номінальна середня процентна ставка за ними зросла на 0,29 процентного пункту і становить 23,76%.

У той же час реальні процентні ставки за цим типом кредитів вище, так як існує велика кількість прихованих платежів — високих одноразових або щомісячних комісій за кредитом.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути