chrome firefox opera safari iexplorer

Відсьогодні в Україні припиняють публікувати результати соціологічних опитувань

18 жовтня 2012 о 11:30

 З 18 жовтня в Україні вступає в дію тимчасова заборона на публікацію результатів соціологічних опитувань. Така заборона передбачена діючим законодавством, пише УНН.

Згідно законодавства за десять днів до дня голосування соціологи припиняють публікувати результати соціологічних опитувань. Забороняється публікувати рейтинги партій та кандидатів, заміри електоральних переваг.

Нагадаємо, вибори в Раду відбудуться 28 жовтня 2012 року.

Саме ввечері 28 жовтня після закриття дільниць для підрахунку голосів, буде знято заборону на розголошення результатів соціологічних опитувань. Слід зауважити, що соціологи не вважають, таку заборону доцільною, через те, що розголошення результатів соцдосліджень не суттєво впливає на волевиявлення громадян.

Як повідомляв УНН, лідер партії «Україна-Вперед!» Наталія Королевська подала судовий позов до соціологів за розповсюдження, на її думку, неправдивих результатів соціологічних досліджень.

Соціологи подали зустрічний позов.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути