chrome firefox opera safari iexplorer

Відтепер довічне ув’язнення можна замінити позбавленням волі на 25 років

31 жовтня 2012 о 09:42

Міністерство юстиції затвердило нову редакцію Порядку подання до Адміністрації Президента України матеріалів про помилування. Згідно зі змінами, довічне позбавлення волі може бути замінене на позбавлення волі на термін не менше як 25 років.

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства юстиції.

Слід зазначити, що відтепер клопотання про помилування ув’язнені можуть подати до набрання вироком законної сили та до прийняття рішення Верховним Судом України у випадку розгляду кримінальної справи в касаційному порядку.

Крім того, згідно з новим порядком, засудженим, які звертаються з клопотанням про помилування, не можуть відмовити в прийнятті та розгляді таких клопотань.

Якщо до того довічно ув’язнені могли подавати клопотання після 20 років відбування покарання, то тепер у них немає обмежень у часі.

Крім того, згідно з новим порядком, клопотання про помилування оформляється засудженим власноруч у довільній формі і подається через адміністрацію установи виконання покарань. У характеристиці засудженого відображаються лише відомості про заохочення та стягнення за весь період тримання особи в установі, її поведінку за період відбування покарання, ставлення до праці із викладеною думкою адміністрації, а також думка спостережної комісії або служби у справах дітей про доцільність помилування. Інші документи додаються в разі, якщо вони мають значення для розгляду питання про застосування помилування.

Відповідний наказ підписав Міністр юстиції Олександр Лавринович. Він набрав чинності 26 жовтня.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути