chrome firefox opera safari iexplorer

Влада підтвердила зростання тарифів на газ для українців

05 жовтня 2012 о 10:21

Тарифи на газ для населення будуть приведені до економічно обґрунтованого рівня, як того вимагає МВФ, заявив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський. «У нас не стоїть питання підвищення цін на газ. У нас стоїть питання про приведення тарифів до собівартості і економічно обґрунтованого рівня. Це дуже важливе завдання.

Але ми чудово розуміємо, що з іншого боку стоїть питання соціального забезпечення населення», — зазначив чиновник і додав, що спосіб і терміни реалізації цього наміру поки не відомі, повідомляє «УНІАН».

За словами урядовця, перед Кабміном стоїть завдання підвищити тарифи таким чином, щоб населення не постраждало. Як відомо, Україна веде переговори з МВФ про продовження співпраці в рамках програми stand by. У МВФ заявили, що поки Україна не виконає умови (не підніме ціну на газ для населення), кредитування не буде відновлено.

Разом з тим прем'єр-міністр Микола Азаров раніше заявляв, що Україна вже два роки обходиться без кредитів МВФ і піде на відновлення кредитування тільки за умови, якщо це сприятиме розвитку вітчизняної економіки і не принесе шкоди населенню.

Розділи: Суспільство