chrome firefox opera safari iexplorer

«Виткана» з осінніх барв виставка художника Сергія Сунко

20 жовтня 2012 о 11:36

17-19 жовтня в старовинному будинку Києва, що по вулиці Грушевській 4 б, пройшла виставка «Витканість» («Сотканность») — молодого талановитого художника та дизайнера Сергія Сунко.

Презентація виставки відбулася в романтично-душевній компанії картин та приємних оточуючих. Старі сходи мелодійно поскрипували під осінню музику дощу, а свічки розтавлені по всьому будинку, переносили нас у 19 ст.

Легка музика потужною релаксуючою стіною огороджувала всіх від буденної суєти і відкривала світ мистецтва, світ краси, світ — який кожен міг створити за власними кресленнями фантазії.

Що ж для самого митця означає «Витканість» та його дебютна виставка? «Ця виставка, перш за все, передає емоції, позитивні емоції, якими наповнене наше життя, але з різних причин люди їх не помічаємо. Щодо назви виставки «Витканість», то спочатку ця манера була створена як спосіб, мову передачі ''Енергії''. Не ту енергію, що ми знаємо, прекрасно асоціюємо і розуміємо. А як раз ту, яку ми відчуваємо інтуїтивно. Але, завдяки своїм турботам і проблемам, не бачимо. Аморфні і абстрактні лінії і форми, які щонайближче до природи, чим придумана людиною геометрія. Де три основних складових живопису : Лінія, Пляма, Колір, який переплітаються між собою в хаотичному порядку, виткані як полотно у волокнах з різноманітності кольору, форми і ліній».

Картини на виставці не мають певної назви, адже за задумом художника кожен відвідувач сам дасть ту назву, яка йому ближче по душі. Музою та творчою натхненницею художника та й всієї презентації виставки стала дівчина Сергія Олександра, яка протягом багатьох років підтримує його «змушує» творить.

Родзинкою вечора став перфоманс від художника Сергія Сунко, який привселюдно написав картину присвячену, особливій події — дебютній виставці. Легкі та динамічні рухи митця зачаровували настільки, що від самого першого маска і до останнього ніхто з відвідувачів не міг відірвати очей!

Організатори «Мистецька платформа» настільки вдало продумали розклад виставки, що ніколи було сумувати. Зразу після написання картини почалося хореографічне вистава. З словами Олександри, активну участь в постановці композиції танців брав сам Сергій.

Яка ж подія без лотереї з цінним призом? Цього разу призом була картина Сергія – «Каттлея». Бажаючих виявилося чимало, але щасливчиком виявився один – Дмитро, для якого ця виставка запам’ятається надовго, адже не на кожній виставці розігруються подібні призи. Далі вечір продовжився за приємними розмовами та танцями під ритмічні пісні гурту «MyImaginaryFriends».

Всі хто не потрапив на виставку зможе переглянути картини Сергія Сунко на сайті: http://sunko.gallery.ru

Марія Поливач, фото Козелецької Надії

Розділи: Думка читачів

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути