chrome firefox opera safari iexplorer

Визначено кращу бібліотеку України

10 жовтня 2012 о 14:09

За результатами Всеукраїнського конкурсу Української бібліотечної асоціації Бібліотекою 2012 року стала Центральна міська бібліотека ім. Т. Г. Шевченка м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області за соціально-культурний проект «Бібліотека згуртовує громаду» та за реалізацію основних соціальних завдань сучасної бібліотеки в громаді, сприяння розвитку читання в регіоні з використанням інноваційних методів роботи.

Про це «Рідній країні» повідомила Українська бібліотечна асоціація.

Соціально-культурний проект «Бібліотека згуртовує громаду» спрямований на згуртування навколо бібліотеки національних меншин, релігійних конфесій, політичних партій, громадських об’єднань, творчої спільноти, влади шляхом партнерства бібліотеки з іншими державними установами через колегіальний орган – читацьку раду, до якої входять бібліотекарі, лікарі, архівні та музейні працівники, освятіни, митці, представники влади, читачі.

Разом з представниками національних меншин бібліотека впроваджує фестивалі різних культур, літературні вечори, культурно-просвітницькі заходи. Разом з представниками різних релігійних конфесій втілюється програма толерантних відносин між людьми різного віросповідання.

Всеукраїнський конкурс «Бібліотека року» проводиться щорічно Українською бібліотечною асоціацією з метою стимулювання творчої ініціативи бібліотечних закладів країни та оприлюднення найкращого досвіду інноваційно-бібліотечної діяльності.

Переможцями 2012 р. також стали:

ІІ місце — Центральна районна бібліотека ім. О. І. Корсовецького смт. Чорноморки АР Крим за високий рівень професійних здобутків, унікальний досвід співпраці з місцевими органами влади, інноваційну діяльність в громаді.

ІІІ місце — Дніпропетровська обласна науково-медична бібліотека за змістовну та ефективну роботу, спрямовану на поширення соціально необхідної інформації з метою збереження здоров`я населення, та Арбузинська районна бібліотека для дітей Миколаївської обл. за нетрадиційний творчий підхід до впровадження нових технологій в обслуговування дитячої аудиторії.

«Рідна країна» 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути