chrome firefox opera safari iexplorer

З 2013 року українці не зможуть в'їхати до Туреччини без вільного місця у паспортія

26 жовтня 2012 о 12:57

Українці не зможуть в'їхати на територію Туреччини з 1 січня наступного року, якщо в їхньому паспорті не буде вільного місця для проставлення відмітки про перетин кордону.

Про це повідомила прес-служба МЗС України.

«Починаючи з 1 січня 2013 року іноземцям, у паспортних документах яких не буде вільного місця для проставлення відповідних штампів (про перетин кордону — ред.), прикордонною службою Туреччини дозвіл на в'їзд до Туреччини не надаватиметься», — йдеться у повідомленні.

Водночас до 31 грудня 2012 року в'їхати до Туреччини з паспортом, в якому немає місця для відміток прикордонної служби, все ще можна. У такому разі прикордонна служба Туреччини оформлює спеціальну картку, до якої заноситься інформація про перетин іноземцем державного кордону Туреччини.

Як повідомлялося, згідно з положеннями угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Турецької Республіки про умови взаємних поїздок громадян від 22 грудня 2011 року, громадяни України з 1 серпня 2012 року можуть в'їжджати на територію Туреччини без візи, якщо термін їхнього перебування не перевищує 30 днів.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути