chrome firefox opera safari iexplorer

Жоден український виш не потрапив до списку найкращих університетів планети

04 жовтня 2012 о 13:29

В опублікованому рейтингу найкращих ВНЗ планети The Times Higher Education не знайшлося місця українським університетам.

На першому місці в списку опинився Каліфорнійський університет технологій, на другому — Університет Оксфорда.

Варто наголосити, що переважну більшість в першій десятці було віддано американським університетам. Крім Оксфорда, туди потрапили ще два британських ВНЗ — Імперський коледж Лондона та Кембридж.

У першій двадцятці також розмістилися лише навчальні заклади зі США, крім 16-го місця, яке дісталося Швейцарському державному університету технологій в Цюріху.

Якщо говорити про континентальних лідерів, то в Європі абсолютна перевага — за британськими університетами. Замикають десятку тут Федеральна політехнічна школа Лозанни, Каролінський інститут Швеції та Мюнхенський університет Людвіга-Максиміліана.

Московський державний університет ім. Ломоносова виявився в третій сотні, зайнявши 216-ту позицію. МДУ — єдиний серед російських ВНЗ в цьому рейтингу.

Примітно, що міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник раніше заявляв, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка увійшов до списку найкращих навчальних закладів світу за версією Times, проте незабаром в Times спростували таку інформацію.

Як повідомлялося, згідно з рейтингом світових університетів, складеним британською компанією Quacquarelli Symonds, в 2012 році найкращим ВНЗ планети став Массачусетський технологічний інститут. Слідом за ним розташувався Кембриджський університет, який три роки поспіль посідав у рейтингу перше місце. На третьому рядку опинився Гарвардський університет. У ТОП-5 також увійшли University College London і Оксфордський університет.

Крім того, до списку увійшли три українські ВНЗ — КНУ ім. Т.Шевченка зайняв місце 501-550, а Донецький Національний Університет та Київський політехнічний інститут виявилися в останній сотні вище від загального 601 місця.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути