chrome firefox opera safari iexplorer

100-тисячний винахід запатентували в Україні

21 листопада 2012 о 13:06

20 листопада 2012 року з нагоди вручення ювілейного стотисячного патенту на винахід відбувся брифінг для журналістів за участю Голови Державної служби інтелектуальної власності України  Миколи Ковіні. Про це УННповідомили у прес-службі МОНмолодьспорту.

Одна з авторів, завідувач відділу біохімії пухлинного росту Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького Софія Залєток розповіла учасникам брифінгу про колектив винахідників і про саму експериментальну розробку.

"Наше дослідження стосується медицини, а саме – онкології. Ми запропонували спосіб, що полегшує наслідки хіміотерапії під час лікування онкологічних захворювань. Він полягає в застосуванні екстракту зеленого чаю, який містить поліфеноли й частинки якого мають нанорозмір. Сподіваюся, що результати нашого експерименту щодо поліфенолів дадуть поштовх до клінічнихдосліджень і допомагатимуть людям, – підсумувала науковець.

Нагадаємо, 12 листопада 2012 року ДСІВ до відповідного державного реєстру внесено стотисячний патент України на винахід «Спосіб підвищення ефективності хіміотерапії резистентних до хіміотерапії злоякісних пухлин». Власником патенту є Інститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України. Автори винаходу – співробітники відділу біохімії пухлинного росту: Софія Залєток, Олексій Орловський, Володимир Шляховенко, Олег Кленов, Олена Самойленко, Сергій Гоголь, Олена Карнаушенко, Алла Вербіненко.

Розділи: Суспільство