chrome firefox opera safari iexplorer

23 грудня пройде фінал національного відбору на «Євробачення-2013»

30 листопада 2012 о 09:30

Фінал Національного відбору на міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2013 відбудеться 23 грудня 2012 року. Про це УНН повідомили в прес-службі Національної телекомпанії України (НТКУ).

Зараз проходить прийом заявок на участь у національному відборі. Заявки приймаються до 22 грудня 2012 року. 10 грудня буде сформовано експертне журі, яке визначить 20 фіналістів Нацвідбору.

У попередні роки Національна телекомпанія України проводила Нацвідбір на Євробачення в лютому. Проте цього року керівники НТКУ вирішили змінити традицію. За їх словами, це робиться для того, щоб переможець отримав більше часу на підготовку до міжнародного фіналу і мав можливість провести якісну промо-кампанію, як в Україні, так і за кордоном.

«Це є важливим заходом для того, щоб привернути увагу й інтерес до учасника та пісні, а отже, можливості отримати більшу кількість прибічників і голосів, які будуть віддані за представника нашої країни», — зазначили в прес-службі.

58-ий міжнародний конкурс Євробачення відбудеться в Швеції, в місті Мальме, півфінали якого заплановані на 14 травня і 16 травня, а фінал — на 18 травня 2013 року.

Нагадаємо, Швеція стала країною-господарем для Євробачення в 2013 році завдяки перемозі своєї представниці Лорін на попередньому конкурсі. У Баку на Євробаченні-2012 вона набрала 372 бали за пісню Euphoria. Друге місце посіли Бурановские бабушки, що представляли Росію, третє — представник Сербії.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути