chrome firefox opera safari iexplorer

30-річний львів’янин потягнув зубами 20-тонний трамвай

08 листопада 2012 о 19:01

30-річний львів’янин Олег Скавиш, який працює лікарем-педіатром Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, встановив силовий рекорд — потягнув зубами майже 20-тонний трамвай.

Транспортний засіб зрушив з місця на 6 метрів 38 сантиметрів. Такий подвиг занесли до Книги рекордів України, пише Високий замок.

Олег Скавиш не використовував жодних допоміжних спортивних методів та опор, потягнув трамвай лише зубами. До трамвайного вагона був прикріплений ланцюг, а на його кінці — шкіра, щоб було зручно прикусити зубами.

“До свого першого рекорду тренувався кілька місяців, — розповів рекордсмен “Леополісу”. — Тягав машини марки “ЗІЛ”, вагони потягів та пароплави. Переміщенням важких речей зубами захоплююся два роки. Вдома тягаю гирі та штангу. Вирішив спробувати свої сили у давніх циркових силових номерах. У дитинстві мені подобалося в цирку спостерігати за тим, як артисти тягають важкі речі. Не вірив, що можу повторити такий подвиг. Наступного року планую потягнути зубами корабель по воді, подав заявку у Національне агентство рекордів України”.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути