chrome firefox opera safari iexplorer

4 листопада — нагородження переможців конкурсу «Вікі любить пам’ятки-2012»

02 листопада 2012 о 19:59

4 листопада об 11 годині в приміщенні освітнього центру «Майстер клас» (Київ, вул. Лаврська, 16, навпроти Києво-Печерської Лаври) відбудеться презентація фотовиставки та урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу «Вікі любить пам'ятки».

На фотовиставці будуть представлені 50 кращих фотографій з українського фотоконкурсу з різних куточків нашої батьківщини, а також найкращі фотографії конкурсу з інших країн.

Кількість завантажених для участі в конкурсі світлин українських пам’яток перевищила 33 тисячі! Україна посіла третє місце серед 36 країн-учасниць, залишивши далеко позаду Росію та інші країни СНД, країну-засновника конкурсу — Нідерланди і навіть США, Францію та Німеччину, які мають значні фінансові ресурси на його організацію та проведення.

Конкурс тривав з 1 до 30 вересня. Протягом цього часу фотографи і фотолюбителі різних країн завантажували свої світлини на Вікісховище. 2012 року географія конкурсу охопила 4 континенти. У базі даних конкурсу зібрано понад 800 тисяч пам’яток, які пропонувалися учасникам конкурсу.

Мета конкурсу «Вікі любить пам’ятки» — зібрати фотографії усіх пам’яток культурної спадщини світу і розмістити ці фотографії на Вікіпедії — вільній енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони користувачів з усього світу.

Крім того, взяли участь школярі та педагоги України. Офіційним партнером конкурсу виступили Всеукраїнська освітня мережа «Щоденник.ua». До конкурсу на «Щоденник.ua» приєдналося більше 8000 школярів та педагогів. Конкурс не мав вікових обмежень і участь школярів України не тільки дозволила зібрати більше фотографій пам’яток з різних куточків України, але й глибше познайомила молоде покоління з духовною спадщиною нашого народу.

На урочистій церемонії виступлять організатори, члени журі та партнери конкурсу. Ви зможете дізнатися, яке з українських міст представлено на конкурсі найяскравіше, з якими труднощами стикнулися організатори, складаючи переліки пам'яток, про що пам'ятають і про що не пам'ятають укладачі реєстрів. Переможцям будуть вручені призи та дипломи.

Прес-служба проекту «Щоденник.ua»

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути