chrome firefox opera safari iexplorer

90% українців готові йти на додаткову роботу

09 листопада 2012 о 12:51

Понад 90% українців готові на додаткову роботу заради збільшення доходів, а в кожного четвертого працівника вже є джерело додаткового заробітку, свідчать дані дослідження Work.ua.

«Найчастіше головним чинником для пошуку додаткової роботи є незадоволеність заробітною платою на основному місці роботи. Крім того, додаткова робота дає можливість здобувати нові навички, реалізовувати свої здібності і знання, які не використовуються на основній роботі, розширювати професійні зв'язки та кругозір», — говорять експерти.

Причому Work.ua з'ясував, що кількість людей, у яких є додатковий дохід, постійно зростає, а інші перебувають у його пошуку. Згідно з опитуванням користувачів сайту, додатковий заробіток є у 28% українців, із них лише в 11,5% він регулярний.

респондентів не мають додаткового доходу, але перебувають у його пошуку, і лише 5,6% не мають потреби в ньому.

«Існує два основних способи поєднання декількох робіт. Перший спосіб — це додаткова робота за фахом. Другий спосіб полягає в тому, щоб перетворити на джерело доходу своє хобі», — зазначають кадровики.

Експерти нагадують і про те, що найчастіше працівникам складно суміщати роботу. Претендентам нагадують, що часом роботодавці сприймають бажання співробітника мати ще одну роботу як конфлікт інтересів або зраду компанії.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути