chrome firefox opera safari iexplorer

Альтанка Януковича коштує ремонту трьох напівзруйнованих київських пам’яток, — Бригинець

09 листопада 2012 о 14:31

Реконструкція альтанки президента В. Януковича коштуватиме стільки ж, скільки коштувало б відремонтувати Магдебурзький комплекс, Садибу Мурашка та Караїмську кенасу.

Так депутат Київради (БЮТ-Батьківщина) Олександр Бригинець відреагував на оприлюднену в ЗМІ інформацію про те, що з Держбюджету планується витратити 24 млн. грн. на реконструкцію павільйону з альтанкою для резиденції В. Януковича «Синегора» в Івано-Франківській області.

«Якщо президенту хочеться оточити своє життя палацами, то в Україні є безліч історичних об’єктів, які вимагають реконструкції. Наприклад, одна з найкрасивіших споруд Києва, номінант акції «7 чудес України «Палаци, замки, фортеці» — Маріїнський палац, який багато років стоїть в риштуванні. Якщо Маріїнський палац його вже не цікавить, то за ці гроші можна було б привести до ладу цілих три об’єкти, які зараз знаходяться в критичному стані , але на реконструкцію яких десятиліттями не знаходять кошти», — запропонував О. Бригинець.

Депутат дивується, що тоді, коли з бюджету Києва вилучають по 7 млрд. грн. до Держбюджету і столиці не вистачає практично на все — починаючи з реконструкції Бортницької станції аерації та побудови метро на Троєщину, закінчуючи муніципальними надбавками працівникам бюджетної сфери та пенсіонерам – президенту за ці гроші влаштовують комфортне життя.

Розділи: Суспільство