chrome firefox opera safari iexplorer

Антимонопольний комітет зобов’язав «Київхліб» встановити економічно обґрунтовані ціни на хліб

15 листопада 2012 о 11:29

Антимонопольний комітет зобов’язав ПАТ «Київхліб» встановити економічно обґрунтовані ціни на хлібопродукцію.

Про це повідомляє прес-службаАМКУ.

Це стосується вартості хліба «Українського столичного подового», вагою 0,95 кг та нарізного батона «Київського», вагою 0,5 кг.

«Відділення АМКУ проаналізувало ситуацію щодо підвищення цін на зазначену продукцію в Києві. Встановлено, що товариство завищило кількість борошна та вартість іншої сировини на виробництво хліба „Українського подового“ та батона „Київського“, що призвело до необґрунтованого збільшення повної собівартості та оптово-відпускної ціни на цю продукцію», — йдеться в повідомленні.

«Поглиблений аналіз статей витрат у розрахунковій калькуляції на згадану продукцію свідчить про необґрунтоване підвищення оптово-відпускних цін», — наголосили в АМКУ.

Про результати розгляду рекомендацій ПАТ «Київхліб» має повідомити відділення АМКУ у десятиденний термін з дня отримання рекомендацій.

Як відомо, 12 листопада «Київхліб» підвищив ціни на сорти хліба, що виготовляються за покращеною рецептурою, зокрема на «Український столичний подовий» з 4 гривень до 4,68 гривні та батон нарізний «Київський» з 3,50 гривень до 3,84 гривень.

Того ж дня Київська адміністрація звернулась до Антимонопольного комітету та Прокуратури Києва з проханням перевірити правомочність таких дій «Київхліба».

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути