chrome firefox opera safari iexplorer

Через півроку аеропорт «Бориспіль» віддадуть в оренду багатіям

28 листопада 2012 о 17:26

Вже в першій половині наступного року пройде конкурс з передачі в концесію аеропорту «Бориспіль», повідомив віце-прем'єр Борис Колесніков і додав, що держава здаватиме таким чином й інші аеропорти.

«Я думаю, у першому півріччі максимум. Ми поставили останні терміни — липень-серпень», — відповів він на питання, коли може відбутися конкурс.

Також, розповідаючи про програму розвитку аеропортів до 2023 року, чиновник заявив, що за два роки будуть закінчені аеродромні комплекси у всіх містах-мільйонниках.

За словами Колеснікова, в найближчі роки почнеться реконструкція та будівництво аеродромів у ряді міст України. Зокрема, в Одесі, Сімферополі, Севастополі, Івано-Франківську, Черкасах, Миколаєві.

Нагадаємо, в рамках підготовки України до футбольного турніру Євро-2012 на аеропорт «Бориспіль» було витрачено близько 5,5 млрд гривень. Левова частка цих коштів була виділена з бюджету.

Довідково

Концесія — надання з метою задоволення громадських потреб уповноваженим органом виконавчої влади чи органом місцевого самоврядування на підставі концесійного договору на платній та строковій основі юридичній або фізичній особі (суб'єкту підприємницької діяльності) права на створення (будівництво) та (або) управління (експлуатацію) об'єкта концесії (строкове платне володіння), за умови взяття суб'єктом підприємницької діяльності (концесіонером) на себе зобов'язань по створенню (будівництву) та (або) управлінню (експлуатації) об'єктом концесії, майнової відповідальності та можливого підприємницького ризику

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути