chrome firefox opera safari iexplorer

Google заплатила за український проект рекордні 30 мільйонів доларів

14 листопада 2012 о 09:34

Компанія Google купила український проект — компанію Viewdle, яка працює над технологіями, що дозволять розпізнавати обличчя та об'єкти.

Головний офіс Viewdle знаходиться у каліфорнійському місті Сан-Хосе, проте основні дослідження та розробки програмного забезпечення проводять у Києві.

Створили Viewdle Єгор Анчишкін та Юрій Мусатенко.

За попередньою інформацією, вартість угоди між Google та Viewdle — 30 мільйонів доларів. Це рекордна сума для українського ринку інформаційних технологій.

До слова, в Україні з'явиться планшетний комп'ютер власного виробництва.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути