chrome firefox opera safari iexplorer

Хвиля холоду накриє Україну у день «кінця світу»

28 листопада 2012 о 15:22

Кліматологи на 21 грудня — дату, на яку призначений «кінець світу», — не прогнозують в Україні жодних природних катаклізмів, окрім похолодання.

Про це заявила завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного інституту гідрометеорології, доктор фізико-математичних наук професора Вазіра Мартазінова на прес-конференції в УКРІНФОРМі.

«З 21 по 25 грудня я очікую хвилю холоду, а великих катаклізмів я не очікую. Грудень мене не насторожує у цьому плані», — сказала вона.

Що ж до ймовірності «кінця світу», то, за словами Мартазінової, боятися цього не варто, бо «справжні науковці про це не говорять, а шахрайство завжди є, і в тому, що стосується природних явищ, воно присутнє зараз, як ніколи».

Джерело: Укрінформ
Розділи: Довкілля

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути