chrome firefox opera safari iexplorer

Іпотека від держави стане недоступною: вартість кредитів збільшиться на 7%

26 листопада 2012 о 14:18

У Державній іпотечній установі, створеній для рефінансування позик на придбання житлової нерухомості, планують збільшити вартість кредитів, що зробить їх недоступними для більшості громадян.

Банкіри, що працюють з ДІУ, розповіли, що ставка буде підвищена з 11% до 18%.

З урахуванням середньої маржі фінустанов, ресурси для іпотечних позичальників подорожчають до 21%, і попит на них впаде, пише «Комерсант-Україна». Варто зазначити, що з 20 листопада 2010 року ДІУ рефінансує банки під 11%. До цієї ставки банки додають свою маржу максимальним розміром до 4% (в середньому 2,66%), щоб кредитувати під 15%.

На поточний момент у ДІУ 115 банків-партнерів із 177 діючих кредитних установ. Однак можливість використовувати кошти ДІУ для формування іпотечного портфеля використовують тільки частина з них. ДІУ рефінансує позики на термін від 5 до 30 років на суму від 75 тис до 1 млн гривень.

За даними ДІУ, в 2011 році було рефінансовано всього 290 позик, однак за січень-листопад 2012 року (за станом на 21 листопада) вже було видано 1033 кредити на загальну суму 247,8 млн гривень.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути