chrome firefox opera safari iexplorer

На Львівщині започатковано новий Міжнародний музичний фестиваль

13 листопада 2012 о 13:47

У Львові з 16 по 18 листопада 2012 року відбудеться I Міжнародний фестиваль «Відкриваємо Ігнація Падеревського».
Основні фестивальні заходи проходитимуть у приміщенні Львівської обласної філармонії, повідомляє ЗІК з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Фестиваль відкриється 16 листопада о 19.00 год. концертною програмою, у якій буде виконано твори: «Героїчна увертюра» для симфонічного оркестру (Віктор Косенко), Фантазія на польські теми для фортепіано з оркестром, ор.19 та Концерт для фортепіано з оркестром ля мінор, ор.17 (Ігнацій Ян Падеревський). Солісти – Маріанна Гумецька (фортепіано) та Кароль Радзівоновіч (фортепіано), Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, диригент – Єжи Максим’юк.

17 листопада о 19.00 год. у межах фестивалю вперше у Львові виступить Анна Марія Йопек з проектом «Полянна». В її концерті також візьмуть участь Кшиштоф Хердзін (фортепіано), Марек Напіорковський (гітара), Роберт Кубішин (бас), Павел Добровольский (перкусія), Пьотр Назарук, (флейти/вокал/цитра), Маріанна Гумецька (фортепіано).

Також у цей день, 17 листопада, о 15.00 год. у Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці (проспект Т. Шевченка, 13) відбудеться семінар на тему «Львів як мультикультурний феномен – чи минуле має перспективи».

Закриття фестивалю відбудеться 18 листопада о 19.00 год. У цей день Академічний симфонічний оркестр Львівської обласної філармонії (диригує Єжи Максим’юк) виконає симфонію «Полонія», сі мінор, ор.24 Ігнація Яна Падеревського.

Зазначимо, що підготовка до проведення фестивалю об’єднала цілий ряд державних та громадських інституцій, а також шанувальників творчості видатного композитора Ігнація Падеревського, зокрема, Польсько-Українську Фундацію імені Ігнація Яна Падеревського, Польський Інститут у Києві, Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові, управління культури облдержадміністрації, відділ культури Маршалковського воєводства, Центр культури і мистецтв Мазовше та ін.

Фестиваль відбудеться під патронатом голови обласної державної адміністрації Михайла Костюка та маршалека Мазовецького воєводства Адама Струзіка.