chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні набуває чинності новий Кримінально-процесуальний кодекс

20 листопада 2012 о 09:04

Сьогодні, 20 листопада, набув чинності новий Кримінально-процесуальний кодекс, який змінює деякі аспекти роботи правоохоронців, однак не повинен кардинально змінити життя громадян.

Як зазначають експерти, новий КПК повинен бути спрямований насамперед на захист прав людини та громадянина, в якій ситуації він би не перебував. Однак адвокати на всяк випадок радять громадянам бути обережнішими.

«Крім того, в новому КПК прописано більш жорсткі правила реагування міліції на дрібні правопорушення, які тепер можуть бути кваліфіковані як кримінальний проступок. Тож я раджу людям не виходити на вулицю без паспорта, утриматися від прогулянок у темний час доби і вести себе як можна більш обережно», — заявив адвокат Юлії Тимошенко Микола Сірий.

Нагадаємо, в МВС запевняють, що жодні додаткові заходи обережності у зв'язку з набуттям чинності нового КПК не потрібні. «Якщо людина не хоче носити з собою паспорт, то їй абсолютно не потрібно це робити», — розповів КП начальник Головного слідчого управління МВС Василь Фаринник.

Як повідомлялося 16 листопада, в українському уряді упевнені, що цей день стане початком принципово нової системи функціонування правоохоронної та судової систем в Україні.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути