chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у столиці відкривається виставка легендарного британського фотографа

14 листопада 2012 о 11:31

Сьогодні у столиці відкривається виставка легендарного британського фотографа Біла Брандта, якого називають «батьком» класичної фотоеротики, повідомляє «Сніданок з 1+1».

Плече, око, рука – кожна деталь людського тіла – довершена, еротична, а головне, природна, скульптура – таким наше тіло до нього не бачив ще жоден об'єктив фотокамери. Схрещені людські пальці тут більше нагадують велетенську скелю десь на безлюдному острові в океані.

Під таким незвичним кутом на оголене людське тіло до британського фотографа ще не дивився ніхто. Поменше світла, побільше власне тіла у кадрі – за таким принципом у досить бідні на еротику 30 роки створював свої шедеври британець Біл Брандт.

Тоді його фотографії створили справжній переворот у фотомистецтві. Адже він першим використав ширококутний об'єктив на такій близькій відстані. І тільки тоді оголені тіла перестали бути просто… еротикою. Не тільки побачити, а й привласнити класичний витвір еротичного жанру українці мають змогу ще до січня місяця.

Саме стільки британська виставка гостюватиме у столиці. Щоправда, ціни, на відміну від самих робіт, фантазію аж ніяк не збуджують. «В середньому їхня ціна – 4,4 тисячі фунтів – це великі, а маленькі – 2,5», — каже куратор виставки.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути