chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у всесвітньовідомому Луврі відкривається виставка українського скульптора

21 листопада 2012 о 09:00

З 21 листопада 2012 року до 25 лютого 2013 року у Парижі (Франція) в Музеї Лувр експонуватиметься виставка – «Скульптор бароко в Україні у середині ХVIII століття: Йоганн Георгій Пінзель». Про це УННповідомили у прес-службі львівської ОДА.

На виставці у Луврі буде представлено 27 творів скульптора з чотирьох музеїв України. Переважна більшість робіт, які складають основу експозиції, надана з колекції Львівської національної галереї мистецтв (15 скульптур). Також експонуватимуться твори з Тернопільського обласного краєзнавчого музею (7 робіт), Тернопільського обласного художнього музею (2 роботи) та Музею мистецтв Прикарпаття, м. Івано-Франківськ (3 роботи).

Як повідомляв УНН, уперше в одному найвідвідуваніших музеїв світу — паризькому Луврі — відкриється українська виставка. Через два тижні там урочисто презентують дерев'яні скульптури майстра вісімнадцятого сторіччя — Іоанна Пінзеля — який оздоблював церкви Західної України.

Оскільки дерев'яна скульптура вкрай чутлива до клімату та освітлення, а також вразлива до механічних пошкоджень, над відновленням експонатів працювали понад 30 художників-реставраторів, а також хіміки і фізики.