chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні вперше в історії українка розпочне боротьбу за шахову корону

27 листопада 2012 о 11:01

У Ханти-Мансійську (Росія) сьогодні, 27 листопада, буде зіграно першу партію фіналу чемпіонату світу з шахів серед жінок за нокаут-системою, в якому українка Ганна Ушеніна з Харкова зустрінеться з екс-чемпіонкою світу Антуанетою Стефановою з Болгарії.

Зазначимо, що українка вперше в історії незалежності нашої держави вестиме безпосередню боротьбу за чемпіонську світову корону з шахів.

Нагадаємо, у півфіналі 27-річна Ганна Ушеніна обіграла на тай-брейку китаянку Цзю Веньцзюнь – 1,5:0,5 (дві основні партії закінчилися внічию), а чемпіонка світу 2004 року, болгарка Антуанета Стефанова, у своєму півфіналі в двох основних партіях перемогла Харик Дронаваллі з Індії з рахунком 1,5:0,5.

Учора на чемпіонаті світу був вихідний. А сьогодні, 27 листопада, відбудеться перша з чотирьох основних партій. Саме стільки передбачено у фіналі. Нагадаємо, на всіх попередніх стадіях основних партій було дві.

У разі нічийного рахунку після чотирьох основних партій, переможця визначить у суботу, 1 грудня, тай-брейк – дві партії з контролем 25 хвилин + 10 секунд на хід. Якщо рахунок залишається рівним, то граються ще дві партії з контролем 10 хвилин + 10 секунд. Якщо і вони не виявлять переможця, то проводяться ще дві бліцпартіі (5 хвилин + 3 секунди). Нарешті, якщо і тоді рахунок залишиться рівним, то грається «Армагеддон» (5 хвилин у білих, 4 у чорних, з додаванням трьох секунд на кожний хід, починаючи з 61-го ходу, нічия на користь чорних).

Довідка

Шахи. Жінки

Чемпіонат світу по нокаут-системі

Ханти-Мансійськ (Росія). КТЦ «Югра-Класік»

11 листопада – 2 грудня

Фінал. 27–30 листопада (чотири основні партії)

Ганна Ушеніна (Україна, 2452) – Антуанета Стефанова (Болгарія, 2491).

Джерело: ZIK
Розділи: Спорт в Україні

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути